amigda.ru

Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?

Cum arată moluștele?Varietatea de animale de pe planeta Pământ este cu adevărat uimitoare. Atlanticul este cel mai recunoscut piniped. Este cel mai mare după un elefant de mare. Datorită colților uriașe de pe gură, morsul este familiar tuturor. În articol vom spune în detaliu despre viața acestor animale uimitoare.

Unele informații

Atlanticul se referă la animale, la mamifere. Este o greșeală să îi considerăm un pește. Oamenii de stiinta disting trei subspecii morilor:

  1. Laptev.
  2. Pacific.
  3. Atlantic.

A treia și prima specie aparțin animalelor pe cale de dispariție și au fost aduse în Cartea Roșie. A doua specie este autorizată să prindă. Este accesibil numai popoarelor indigene din nord. Numărul exact al persoanelor fizice este greu de calculat. În timp ce oamenii de știință sunt de acord cu privire la următorii indicatori:

  1. De ce morseii au nevoie de colți?Pacific - 200 mii persoane.
  2. Laptevski - 3 mii.
  3. Atlantic - până la 15 mii.

Dar acestea sunt figuri condiționate. O amenințare gravă la adresa numărului de mori nu este braconierii, ci schimbările climatice. Topirea gheții le privează de habitatele și locurile lor de împerechere.

Unde trăiește mura?

În studiul oricărei specii de animale, definiția habitatului joacă un rol important. Unde locuiesc morii? - în zona mărilor arctice, Atlanticului și Pacificului. În timpul iernii, aceștia trăiesc pe iceberguri, care se deplasează de-a lungul apei. Vara vin pe pământ. În afara sezonului se găsesc între Chukotka și Alaska, iar vara în ape mai calde. Atlanticul se găsește în vestul Arcticii și în estul Canadei. Din cauza braconierilor, numărul persoanelor fizice scade în fiecare an.

Puțin despre nutriție

Habitatele și caracteristicile comportamentului morsuluiTrebuie să mănânce aproape toată ziua. La baza dieta lor se află crustaceul de jos. Este usor sa-i sapi - marmura trage fundul noroios cu colturile sale lungi, ca urmare a faptului ca apa este umplut cu sute de coji mici. Aici morsul lor apucă flippers și le freacă cu mișcări puternice. După aceea, fragmentele de cochilii se prăbușesc pe fund, moluștele rămân pe suprafața apei. Aici sunt mâncați de un mors. De asemenea, în mâncare sunt viermi și crustacee.

Dar animalele nu-i plac peștele și îl mănâncă rar, numai atunci când există probleme serioase cu alimentele. Nu disprețuiți uriașii și carii cu jupuire groasă. Oamenii de știință au documentat cazuri de atacuri de marmură asupra narwhals și sigilii.

Întreaga dietă a animalelor este necesară nu numai pentru a menține funcțiile vitale ale corpului, ci și pentru a construi grăsime subcutanată. Stratul său ajunge la 10 cm. Este pe cheltuiala sa că mersul înoată și nu suferă de hipotermie.

Caracteristicile comportamentului

Reprezentanții acestei specii de pinampe trăiesc în turmă. Este interesant faptul că persoanele care trăiesc colectiv, persoanele fizice se ajută reciproc și protejează persoanele slabe de atac. Atunci când majoritatea animalelor dorm sau se odihnesc, securitatea efectivului este monitorizată de către supraveghetori. Pe măsură ce se apropie pericolul, încep să aprindă urmele la țară. În ciuda leneșii aparente și a incapacității de a trăi,

  • O audiere excelentă. În timpul observațiilor de pinipede, oamenii de știință au descoperit că femeia aude puiul ei de doi kilometri.
  • Au un miros minunat, bine simt persoana.
  • imperturbabil, dar datorită anatomiei sale, toată lumea se vede foarte bine.
  • Lovitoare înotători.
  • Rareori a atacat primul, dar pot să scufunde o barcă.

Principala amenințare nu este numai din partea omului. Pinipedele sunt alimente pentru balenele ucigașe și urșii polare.

reproducere

Aceste pinipede ajung la pubertate până la vârsta de cinci ani. Cea mai mare parte a perioadei de căsătorie este în perioada aprilie-mai. Masculii luptă activ și identifică persoane puternice. Femelele poartă puii pe tot parcursul anului. Nou-născutul atinge o lungime a corpului de 80 cm și o greutate de 30 kg. Deoarece moluștele sunt mamifere, descendenții lor sunt hrăniți cu lapte. Un vițel se naște singur, foarte rar există două.

În fotografie - o colonie de mori în vacanțăÎn al doilea an de viață copilul începe să treacă la alimentele adulte. Colții lui ajung la lungimea potrivită și începe să caute moluște. Din prima zi incepe sa inoate cu mama lor. Copilul trăiește cu mama ei timp de doi ani. Dar chiar și după această perioadă femelele nu încearcă să rămână însărcinate cu un nou copil. În mod tipic, dă naștere la un gorget la fiecare patru ani. De fapt amuzant - în efectivul de animale doar 5% dintre femei devin însărcinate.

Speranța medie de viață a pinipedilor puternici este de 30 de ani. Un animal crește până la 20 de ani. Potrivit unor rapoarte neconfirmate, au existat persoane care au trăit patruzeci și cincizeci de ani.

Amenințarea speciilor

Principala amenințare pentru multe animale provine de la oameni. Pentru vânători și braconieri, pinipedii puternici au devenit o sursă de colți (valoroși pe piața neagră), carne și untură. În ciuda restricțiilor în domeniul pescuitului, protecția teritoriului, numărul de mlaștini este în scădere și sunt amenințați cu dispariția. O excepție a fost făcută numai pentru popoarele indigene din nord - Chukchi, eschimos. Pentru ei, aceasta este o nevoie naturală și chiar ei pot prinde un număr limitat de indivizi. Carnea acestui animal este o parte necesară a dietei datorită caracteristicilor naționale.

Ursul polar nu atacă atât de des morii. În apă, el pierde în mod evident, iar forțele la sol nu vor fi egale. Pădurea sa este în principal tineri și bătrâni, precum și pacienți. Criminalii ucigași reprezintă o amenințare mai reală. În apă sunt rapizi și nemiloși. Ele sunt mai mari și mai grele decât pinipedele. Ei au o singură șansă să scape - să iasă pe pământ. Interesant: balenele Killer lucrează într-o echipă. Ei împart turma în grupuri și le împinge departe de țărm și de râurile de gheață. Comunitatea fragmentată devine o pradă ușoară pentru prădători. Alte animale nu reprezintă o amenințare la adresa morilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Unde locuieste codul Atlantic, mancarea luiUnde locuieste codul Atlantic, mancarea lui
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Fish Makurus - habitat, valoare nutritivă, beneficii și răuFish Makurus - habitat, valoare nutritivă, beneficii și rău
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
» » Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
© 2018 amigda.ru