amigda.ru

Lynx: unde animalul trăiește și locuiește

Spațiul de distribuție al trotuluiÎn antichitate, râsul era înzestrat cu abilități magice, oamenii credeau că această fiară neobișnuită putea vedea prin obiecte și ziduri. În mitologia antică grecească și scandinavă, râsul a fost considerat un animal sacru, care este pretutindeni însoțit de zeița iubirii de frumusețe și fertilitate - Freyja.

Astrologii cred, de asemenea, în proprietățile magice ale acestui reprezentant al pisicii. Când studiază diferite constelații, puteți găsi o mulțime de informații interesante despre un mic, dar foarte frumos, care se numește constelația de Lynx.

Dar există, de asemenea, informații că această pisică sălbatică nu numai că era venerată, ci și că vânează, ucide și mănâncă carnea pentru mâncare. Gustul cărnii acestui animal a fost întotdeauna renumit pentru proprietățile sale medicinale. Popularitate mare în secolele trecute, și în zilele noastre este blană. Produce blănuri scumpe.

Datorită tuturor manipulărilor de vânătoare, a fost complet exterminată în unele țări europene, iar în restul lumii populația a fost redusă atât de mult încât animalul era pe punctul de a dispărea. Oamenii de știință încearcă să recreeze în mod artificial populația în care trăiește râsul, dar până acum este foarte lent.

habitat

Descrierea soparlei de râsAcest prădător aparține familiei de pisici și genul de rîs. Acest animal nu se teme de ierni reci severe, se mișcă bine pe zăpadă și nu eșuează ca și alte animale. El trăiește, de regulă, în taiga, păduri de pădure, tundră, zone montane și păduri dulci de conifere.

De-a lungul anilor, gama de distribuție a pisicilor sălbatice a devenit mult mai mică. Anterior, animalul a trăit în cea mai mare parte a Europei, acum se află în Carpați, centura de mijloc a Rusiei, Kamchatka și Sahalin. Dar, de asemenea, râsul trăiește în Finlanda, Spania, Croația. Uneori puteți găsi un animal în țările din fostul spațiu sovietic. Lynx iubește spațiul deschis și se adaptează bine în sălbăticie, vânând animale sălbatice mai mici decât în ​​dimensiune.

Lynx: descriere

Lungimea corpului adult aproximativ șaptezeci și una de treizeci de centimetri, femelele sunt de obicei puțin mai mici decât bărbații. Greutatea pisicii este de aproximativ douăzeci de kilograme. Radacina obișnuită are un cap rotund, cu urechi frumoase și smocuri de lână la vârfurile lor.

Cei care sunt interesați de acești reprezentanți ai felinei, în primul rând vor să știe lucruri precum:

  • Unde trăiește râsul?
  • Ce mănâncă râsul?
  • Ceea ce distinge râsul european de alte specii;
  • Descrierea rinului comun și multe altele.

subspecie

Clasificarea râului este ocazional completă cu noi subspecii. În vremea noastră, pentru anumite cunoaștem zece subspecii. Animalele au o cantitate mică diferențele dintre ele, au un stil de viață similar, un comportament și preferințe de gust.

  • Ce mănâncă râsul?Baikal subspecii - a devenit larg răspândită în Siberia, se găsește în Mongolia. Acest râs siberian are o blană groasă, frumoasă și o culoare strălucitoare, care atrage atenția tuturor.
  • Subspecii carpatice - reprezentanții săi au o culoare maro specifică. Medie-tare blană cu pete luminoase peste tot în organism. Acest animal are de obicei dimensiuni mari.
  • Subdomeniul european se află în Suedia, Rusia, Belarus, țările baltice, Norvegia, Polonia și Finlanda. În trunchiul acestui subspecii, un corp scurt, picioare lungi puternice și nu o blană luxantă acoperită cu pete palide. Acest animal este cel mai bine trăit în locuri calde.
  • Subspecii Amur și Orientul Îndepărtat - care locuiește în Teritoriile Khabarovsk și Primorye, se află în China. Particularitatea acestui tip de râs este că preferă să vâneze animale care sunt mult mai mari decât ale lui. Adesea animalul atacă tinerii.
  • Subtipurile Altai - oamenii de știință cred că acest râs a apărut din cauza populației în creștere a subspecii turcești. Este o fiară mare care are o blană lungă și gri groasă. Pielea lui este foarte apreciată pe piața mondială de blănuri.
  • Subdomeniul asiatic este un grup slab studiat de animale. Pisica are cea mai ușoară culoare a stratului studiat.
  • Caucazian - este obișnuit în Caucaz. Acest animal are cea mai mică dimensiune a tuturor grupurilor cunoscute, precum și lână scurtă și grosieră.
  • Sub-specie balcanică - el, de regulă, se poate întâlni în Macedonia, Muntenegru, Albania. Acest tip de râs este cel mai rar, în natură nu există mai mult de 50 de indivizi.
  • Yakut sau subspecii Siberian de Est - este de dimensiuni mari. Acest animal are un strat luxuriant de monofonie, caracterizat printr-o bună izolare termică și care permite să se simtă bine într-un climat aspră.
  • Subspeciile din Sardinia - această specie de feline întâlnit anterior pe insulă cu același nume. Animalele au fost complet exterminate cu peste un secol în urmă.

Sursă de alimentare



Această specie de pradă, ca toată lumea, mănâncă mai ales carne. Baza rației animalului este iepurele, păsările, rozătoarele mici. Dar, de asemenea, râsul poate vâna pentru persoane mai mari - cerb, moose, mistreț. Dacă o pisică locuiește în locuri unde se află corpuri mari de apă, aceasta poate să pescuiască și să se hrănească cu ea. Poate vâna animalele de companie dacă locuiește lângă o locuință umană.

De obicei, râsul se stinge dimineața, între orele trei și șase, în timp ce tocmai se rupe. Viitoarea ei victimă, de obicei, vânează mult timp, studiind obiceiuri și personaje, și numai după acele atacuri. Ea o face în mod corect, făcând câteva sărituri lungi de câte două până la trei metri fiecare. Dacă râsul nu reușește să prindă pradă imediat, urmând câteva sute de metri, ea, de regulă, se retrage și așteaptă un alt moment potrivit.

Pentru a duce o viață normală, în ziua animalului este necesar să se mănânce între unu și trei kilograme de carne. Dacă este subnutrit pradă ei, atunci, de regulă, o săpe în pământ sau o ascunde în zăpadă. Uneori, după trot alți pradatori merg și iau rămășițele neterate.

De regulă, această pisică preferă să trăiască tot timpul într-un singur loc și diferă într-un mod sedentar de viață. Numai în cazuri foarte rare se mută într-o altă localitate. De obicei, acest lucru se întâmplă dacă există o amenințare de dispariție a pradă și râsul începe să moară de foame.

reproducere

Cel mai mare râsDe obicei, sezonul de împerechere a lynxului începe la sfârșitul iernii - în februarie, și durează până la începutul lunii aprilie. În acest moment, bărbații află care dintre ei vor fi partenerul femeii alese de ei.

Sarcina femeii durează de la un an și jumătate până la două luni. De regulă, femelele aranjează o zi, o organizează cu câteva ore înainte de apariția puilor. Ca o casă, animalele aleg găuri de copaci care se află la o înălțime de cel puțin zece până la cincisprezece metri de la sol sau se împart în roci.

În aprilie sau începutul lunii mai, bebelușii apar în păsări, de regulă sunt de la două la trei, în unele cazuri până la cinci. Puii nou-născuți de dimensiuni mici, orbi și neajutorați. Sunt născuți cântărind nu mai mult de trei sute de grame, dar după ce au câștigat rapid greutate.

Lynx trăiește în sălbăticie, de regulă, de la cincisprezece la douăzeci de ani. Dacă se află în captivitate, durata vieții poate crește până la 25 până la 30 de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Piatră cu proprietăți magice - IolitPiatră cu proprietăți magice - Iolit
Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europenePisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Caracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă catCaracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă cat
» » Lynx: unde animalul trăiește și locuiește
© 2021 amigda.ru