amigda.ru

Jaguarul misterios de animale și unde locuiește

Natura jaguarului de animaleÎn lumea animală, putem întâlni un număr mare de reprezentanți ai diferitelor specii și subspecii. Predatori și ierbivore, mari și mici - toți sunt frumoși în calea lor și, de asemenea, periculoși. Unul dintre cei mai imprevizibili și mai rezistenți membri ai familiei pisicilor este jaguarul. Analiza ADN arată că primul reprezentant al acestei specii a apărut acum 285-515 mii de ani.

Cei care îl întâlnesc în drum, nu pot fi invidiați. La prima vedere, acest minunat miracol, dar în timpul vânătorii, jaguarul nu-și păstrează nimeni.

În acest articol, veți găsi răspunsurile la următoarele întrebări:

  1. Natura comportamentului și stilul de viață al prădătorului.
  2. Unde trăiește jaguarul.
  3. Caracteristicile reproducerii și obiceiurile ciudate.

descriere

Animalul este considerat Al treilea cel mai mare mamifer din lume. Și nu pentru nimic, deoarece doar coada lui atinge 70-91 cm, iar lungimea corpului său depășește adesea 190 cm. Bărbații sunt de obicei mai mari și mai mari decât femelele. Greutatea acestei pisici este, de asemenea, destul de mare - în medie de la 56 la 96 kg. În ciuda faptului că înălțimea fiarei este de 76 cm, reușește să rămână neobservată.

În culoare, este mai mult ca un leopard, dar totuși un jaguar nu poate fi confundat cu nici un alt animal. Scurt și gros de blană arde într-adevăr o paletă de culori strălucitoare - de la nisip și se încheie cu o ocru portocaliu închis. Întregul corp este acoperit cu pete și inele de diferite dimensiuni și forme. Urechile sunt ușor de subliniate și întotdeauna stau în alertă, iar pe capul puternic este negru, care diferă ușor de culoarea pe corp. Picioarele sunt scurte, dar unul dintre cele mai masive și mai rezistente din lume. Și, de asemenea, pisica jaguar posedă una dintre cele mai puternice fălci din lume - poate mușca cu ușurință coajă de broască țestoasă!

Locurile și condițiile de ședere

Ce Jaguar mănâncăAcest animal se găsește aproape peste tot - în savane, păduri întunecate, zone mlaștină, păduri umede și montane și, uneori, chiar și pe coasta oceanelor. Astfel de locuri de reședință jaguar alege să simplifice vânătoarea pentru blana. Aceste animale au simplificat mitul de teama de pisici de apa, pentru ca sunt inotatori excelenti si locuiesc in principal in apropierea unor iazuri mari. Dar locația mai exactă a celor patru picioare consideră teritoriul din junglele Americii Centrale și se termină cu mediul rural al Braziliei. Anterior, au existat în El Salvador și Uruguay, dar au fost apoi distruse acolo.

Cum sa vanezi si sa mananci

Modul lui de a vâna Este o formă de artă separată. În prealabil, marcând teritoriul care, în formă, reamintește un triunghi, pisica începe vânătoarea. În mod obișnuit, aceste animale se duc să-și ia mâncarea noaptea, pe măsură ce natura le-a acordat o viziune excelentă pe timp de noapte și o zi mai proastă în timpul zilei. Încetând explorarea locației, animalul poate să aștepte ore întregi pentru pradă în tufișuri sau ramuri de copaci. După ce a prins o carcasă mai mare, ea o împarte pur și simplu în câteva prize de hrană.

Nobilimea acestei fiare se află, de asemenea, în faptul că el nu mănâncă niciodată și dacă victima a observat atacatorul său, el nu va face o urmărire. Colorarea specifică îl ajută să se alunece liniștit în jurul iarbă și dealuri mici. Aceste pisici sunt adevărați gardieni ai habitatului lor. În ciuda legăturilor de familie, sunt ostili față de alte feline. Un prădător mortal de mișcare înțepă în gâtul pradă și, mușcându-l, începe să se hrănească încet de la cap până la capătul trunchiului.

În măsura de alegere a locului de reședință, prădătorul a dezvoltat obiceiuri alimentare speciale. El mănâncă capabari, tapiri, păsări, maimuțe, șerpi, niște rozătoare, țestoase marine și ouăle lor. Chiar și atacurile asupra aligatorilor de dormit și a animalelor sunt înregistrate. El poate sări cu ușurință craniul unei vaci. În apă, el mănâncă pește. Pentru oameni, fiara este condescendentă și poate să nu observe deloc.

Caracterul și comportamentul

Aceste animale sunt cele mai active după apusul soarelui. În timpul zilei, ei se odihnesc de obicei în umbră sub pietre mari, în peșteri sau sub plante groase. În perioada inundațiilor și ploilor abundente, ele sunt salvate de copaci. Jaguarul de animale este foarte viclean și nu se deosebește de vreunul de acest gen.

subspecie

Sub-speciile acestui animal depind direct de domeniu. Prin urmare, alocați:

  • Descrierea jaguarului animaluluijaguarul amazonian;
  • Jaguar peruvian;
  • Mexican Jaguar;
  • Arizona Jaguar;
  • jaguarul central american;
  • Goldman Jaguar;
  • texas jaguar;
  • jaguarul brazilian;
  • Paraguayanul Jaguar.

Un miracol adevărat negru

Pe lângă culorile general acceptate, există anumite fenomene, și anume jaguarii negri. Ei au o culoare neobișnuită de blană datorită manifestării melanismului. Jaguarul negru trăiește mai ales în pădurile tropicale. Prin obiceiuri, aproape că nu diferă de ceilalți reprezentanți de acest gen. Până în prezent, numărul de jaguari negri din întreaga lume este foarte limitat. Aceste animale sunt pe punctul de a dispărea datorită vânării lor și transportului lor în grădinile zoologice. Pentru unicitatea sa, această fiară este listată ca o carte roșie internațională.

Reproducere și speranța de viață

Unde trăiește jaguarulPrin natura lor, aceste animale sunt unice. Dar nu în timpul sezonului de împerechere. Nu există o perioadă definită de împerechere la pisici. Acești prădători sunt renumiți pentru perseverența lor, deoarece pot chiar să se lupte uneori pentru o femeie. Vuietul tare al acestei ființe indică faptul că obiectivul este atins și, după aproximativ o sută de zile, în curtea perechii, se naște copii. De obicei s-au născut trei pisoi, dar uneori mai puțin. Culoarea copiilor este puțin mai închisă decât cea a părinților, iar mama își petrece aproape șase săptămâni cu ei.

După ce au învățat să vâneze și să devină complet independenți, copiii încetează să mai trăiască împreună cu mama lor și o părăsesc pentru totdeauna. Părinții, după nașterea puilor, fac parte și nu se mai întâlnesc. Particularitatea acestor animale este, de asemenea, faptul că în captivitate trăiesc până la aproximativ 25 de ani, iar în habitatul obișnuit mor mult mai devreme.

Acesta este un animal extraordinar. Frumos, grațios și chiar puțin iubitor de pace. În mitologia indiană, jaguarul a fost considerat un zeu și a simbolizat puterea și puterea. Predatorul este greu de antrenat și nu este surprinzător, indiferent de ce se întâmplă, el nu își va schimba niciodată rolul de pisică sălbatică și unică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
» » Jaguarul misterios de animale și unde locuiește
© 2018 amigda.ru