amigda.ru

Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește

Elephant african - descriereElephant african de savană - reprezentant al ordinului proboscis, familie de elefanți. Acesta este cel mai mare mamifer din zilele noastre. Numele latin al speciei este Loxodonta africana. Să ne apropiem de acest animal uimitor.

Elefantul african are acum o zonă de distribuție limitată - părțile de sud și de vest ale continentului african după deșertul Sahara. Anterior, acest gigant a locuit și Africa de Nord, dar ulterior a murit.

Unde trăiește elefantul

Acum, animalele au o gamă discontinuă, în special în partea de vest a continentului și sunt în principal concentrate în parcurile naționale și alte zone protejate. Acesta a redus numărul de specii animale dispărute acum în întregime pe teritoriul Gambia, Burundi, Mauritania, iar suprafața totală de decontare a scăzut aproape de șase ori de la 30 la puțin peste 5 milioane de km2.

Cel mai comun elefant se găsește în savană, în astfel de state din Africa:

  • Savantul elefant - habitatKenya;
  • Namibia;
  • Sudan;
  • Republica Congo;
  • Senegal;
  • Zambia;
  • Guineea;
  • Zimbabwe;
  • Africa de Sud;
  • Somalia.

Aride deșerturi și păduri tropicale impenetrabile, gigantul încearcă să evite.

Descrierea aspectului

Următoarele caracteristici distinctive vă vor ajuta să învățați elefantul șofran:

  • Lungimea masivă a corpului este de aproximativ 7-7,5 metri, înălțimea - 2,5-3,5 metri (cel mai înalt punct al corpului).
  • Greutatea medie: masculă de aproximativ 5 tone, feminin - 2,7 tone.
  • Gât scurt.
  • Cap mare.
  • Bariere în formă de membre.
  • O dimensiune impresionantă are o lungime de până la 1,5 m.
  • Piele încrețită până la 4 cm grosime, gri închis.
  • Tinerii specimene pot fi observate păr pe corp, care este eliminat treptat, elefanții vechi au doar o perie neagră pe coadă.
  • Coada are o lungime mai mare de un metru, numărul de vertebre caudale este de până la 26 de ani.
  • Pe picioarele din spate sunt 5 copite, pe front - 4-5.
  • Sub pielea tălpii este masa elastică, un fel de tampon de grăsime, ceea ce face ca mersul pe jos gigant aproape fără zgomot și îi permite să se deplaseze prin zonele joase mlăștinoase.
  • Puțini puternici. Cu cât animalul este mai în vârstă, cu atât sunt mai lungi. La un animal adult, în lungime poate ajunge la 2,5 metri și greutate 60 kg.
  • O perie de păr tare pe vârful coamei ajută animalul să conducă insecte obsesive.
  • Mari molari. Dimensiunea fiecăruia este de aproximativ 30 cm, greutate de peste 3,5 kg. Cu toate acestea, cu vârsta, ei se absoarbe, până la vârsta de 70 ani nu mai pot mesteca alimente, astfel încât animalul moare de epuizare.
  • Speranța medie de viață a unui elefant african este de aproximativ 70 de ani.

Trunchiul este lung și muscular, de aproximativ 1,5 metri lungime și cântărește mai mult de 130 kg. Reprezintă intergrupul buza superioară și nasul, se termină în două procese, ventrale și dorsale. Acesta este un organ foarte mobil și puternic datorită unui sistem complex de tendoane și mușchi. Iată câteva cifre:

  • Elefantul african - animale rareÎn trunchi, animalul poate deține mai mult de 7 litri de lichid.
  • Și greutatea poate fi ridicată la 270 kg!

Urechi uriașe - o adaptare pentru supraviețuire într-un climat arid. Ele nu numai că joacă rolul unui fan, ci și datorită un pătrat impresionant și oferirea excelentă de sânge oferă animalului posibilitatea de a scăpa de căldură în exces.

Ca amprentele umane, modelul de vene de pe suprafața urechilor este unic, este posibil să se identifice animalul pe el.

elefantului african pielea este foarte sensibilă la razele puternice ale soarelui și mușcăturile de insecte, astfel încât animalele trebuie să ia în mod constant baie - praf și noroi să-l protejeze.

mod de viață

Savanții elefanți preferă să trăiască în familii mici, condus de o femeie - animalele recunosc matriarhia. De asemenea, în familia elefantului include fiicele mai mari ale femeii principale cu descendenți și indivizi imaturi - atât bărbați, cât și bărbați. După cum vedem, bărbații maturi sexuali nu intră în familie.

De îndată ce bărbatul atinge vârsta de 10-12 ani, este expulzat din efectiv. Multe persoane se mută pentru prima oară în spatele turmei materne la o anumită distanță, însă treptat se obișnuiesc cu un singur mod de viață sau formează companii de sex masculin.

Elefanții au un sentiment excelent de miros și de auz ascuțit, dar o vedere foarte slabă. În ciuda faptului că elefanții sunt animale de teren, ei știu cum să înoate și să adore să se împrăștie în apă.

Cum comunică elefanții? Ei pot face sunete de trompetă atît de tare încât să poată fi auzite în cîțiva kilometri sau folosiți limba atingeți. Adesea, peste cadavrul unui elefant moale congenial, se emite un sunet de trâmbiță.

În cea mai mare parte a zilei, elefanții africani rătăcesc în căutare de hrană, în condiții nefavorabile, familiile pot fi unite în efective.

Elefanții adulți preferă să adoarmă, în timp ce este destul de dificil pentru persoanele în vârstă să se stabilească datorită impresionante colți, de aceea trebuie să fie puse pe termite sau să se sprijine pe ramurile unui copac. Elefanții puțin se vor culca pentru puțin timp pe pământ.

Sursă de alimentare

Elefantul african - obiceiuri, alimenteCe mănâncă elefantul? Elefantii africani sunt ierbivore, mananca frunze, coaja de copaci, linte, radacini. Elefanții mai în vârstă preferă verzi verzi, care chiar și dinții animalului care și-au pierdut claritatea se descurcă.

Este foarte important ca acești giganti să aibă o prezență constantă de apă, deoarece beau cel puțin 10 litri pe zi.

În timpul perioadelor de secetă în locurile de udare, elefanții se aliniază în ordinea priorității pentru a-și stinge setea.

Apetitul acestui gigant este impresionant - pentru o zi animalul mănâncă cam 300 kg! Adesea, animalele distrug plantațiile, provocând daune grave Agricultura. Ei primesc hrană cu un trunchi flexibil și colți și mestecați cu molarii lor.

reproducere

Ca regulă, descendenții elefanților africani dau ploaie în a doua jumătate a sezonului. În timpul perioadei de secetă, activitatea sexuală a animalelor este redusă, femelele nu suferă ovulație.

Pentru a găsi o femeie, bărbatul se poate deplasa prin savană timp de câteva săptămâni.

Sarcina elefanților este destul de lungă - de la 20 la 2 luni, un pui se naște, cazuri nașterea gemeni a fost înregistrată foarte puțin. Copilul apare la aproximativ un metru înălțime, cântărind 100-120 kg, fără colții cu un proboscis mic.

Procesul de naștere este, de asemenea, interesant: mama este scoasă din turmă, dar însoțește elefantul-moașă. Elephantul nou-născut se ridică în picioare după 15 minute după naștere, dar va fi cu mama până la 4 ani. În acest caz, turmele tinere de sex feminin vor fi înconjurate de grija și atenția lui, de parcă ar îndeplini rolul de donatori. Alimentația bebelușului cu elefantul de lapte continuă până la atingerea a 2-5 ani, dar din al doilea an elefantul poate lua deja alimente solide. Este interesant faptul că mama elefantului îi învață pe copilul său să folosească trunchiul: copilul este la început complet inadecvat pentru acest lucru și adesea vine pe propriul trunchi.

Nașterea are loc o dată la fiecare 3-9 ani, până când nașterea următorului elefant rămâne cu mama.

Cum se înmulțesc elefanțiiFemelele sunt gata să se împerecheze după ce ajung la 7 ani, dar atunci când trăiesc în condiții nefavorabile timpul poate fi schimbat până la 19 sau chiar 22 de ani. Fertilitatea durează până la 60 de ani, o femeie poate dura până la 9 tineri pentru viața ei.

Bărbații devin gata pentru reproducere în 10-12 ani, dar rareori încep mai devreme de 25 de ani, deoarece concurența persoanelor în vârstă este foarte puternică. De la vârsta de 25 de bărbați din când în când intră în starea mustului, nivelul de testosteron din sângele lor crește de peste 50 de ori, determinând animalele să devină active și agresive.

Din păcate, mai recent în lume în fiecare an, au existat tot mai puțini și mai mulți giganți africani. Există mai multe motive pentru aceasta:

  • Desertificarea terenurilor.
  • Distrugerea elefanților de către om pentru dragul osului. Chiar și acum, în ciuda măsurilor de protecție, braconierii reușesc să distrugă nemilos elefanții elefanți.
  • Creșterea rapidă a populației și a orașelor înlătură animalele cu secole de teritorii locuibile.

Dezvoltarea agriculturii, dezvoltarea terenurilor de către un om face o zonă potrivită pentru elefanții africani care trăiesc din ce în ce mai puțin. Acum aceste animale sunt protejate, trăiesc în parcurile naționale și rezervele, așa că au reușit să evite dispariția lor totală și chiar să-și stabilizeze numărul. În unele cazuri, este chiar necesară restrângerea creșterii populației prin sterilizare, reducerea numărului de rezervoare și relocarea persoanelor individuale în alte zone protejate.

Rolul elefantului african în viața oamenilor

Anterior, elefanții de savană au fost folosiți ca animale de vânătoare, oferind fildeș, piele. Au fost folosite diferite părți ale corpului: carnea a fost uscată, picioarele au fost făcute din scaune, părul a fost cusut din păr cu ciucuri. Au fost folosite colțuri pentru a face chei Pian. La mijlocul secolului al XIX-lea, până la 100 de mii de elefanți au pierit în fiecare an din mâna omenească. Cu toate acestea, din cauza unui declin accentuat al numărului de animale au fost luate sub protecție, împușcarea lor este interzisă.

Elefanții africani sunt adesea folosiți ca obiect al ecoturismului - oamenii pleacă din întreaga lume pentru a privi viața acestor creaturi uimitoare în sălbăticie.

Fapte interesante

În concluzie, vă sugerăm să vă familiarizați cu unele fapte fascinante despre elefanții africani:

  • Printre ei, ca și în rândul oamenilor, există stăpâni și stăpâni drepți, care pot fi determinați de ce fel de brosc folosește mai des elefantul.
  • Animalul nu are practic niciun dușman în natură, crocodilii și leii sunt periculoși numai pentru copii mici. Și numai omul a devenit un adevărat dușman al giganților.
  • Din cauza lipsei de glande sebacee, elefanții nu transpiră. Și fluturând urechile, pot scădea temperatura corpului.
  • Aceste animale sunt excelente pentru antrenament, ele pot fi folosite ca muncă.
  • Elefanții se disting printr-o memorie bună, sunt una dintre cele mai inteligente mamifere din lume, sunt capabili să fie trist și fericiți, suferă de pierderea celor dragi.

Savantul elefant este un adevărat gigant în lumea mamiferelor care trăiesc pe continentul african. Asta este animal uimitor suferit de om, dar cu ajutorul lui a fost salvat de dispariție. Acum, elefantul este în siguranță, dar trăiește mai ales în zonele protejate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Visele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de visVisele unui elefant: de ce, interpretarea visului conform cărții de vis
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Afișarea Hyenic Wild Dog din AfricaAfișarea Hyenic Wild Dog din Africa
Descriere, habitat și fotografii ale bivolului africanDescriere, habitat și fotografii ale bivolului african
» » Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
© 2018 amigda.ru