amigda.ru

Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc

Descrierea pinguinilorPinguinii sunt păsări speciale, un grup de pinguini, o familie de pinguini. Spre deosebire de marea majoritate a păsărilor, aceste păsări nu zboară, dar înoată și se scufundă foarte bine. Pentru aceasta, au o structură adecvată - o formă de organism raționalizată, pene strâns fixate, un gât mobil și o ciocă ascuțită.

Există o concepție greșită despre gama lor. Tot ce știu majoritatea oamenilor despre aceste păsări este preluat din filme artistice, desene animate și, puțin, din enciclopedii. Pinguinii sunt atinși de stomacul lor. Pe pământ, aceste păsări se pot deplasa cu greu, sărind de la laba la laba. Ei sunt foarte drăguți, imaginea lor este adesea folosită pentru a crea jucării moi, desene și publicitate. Dacă întrebați zece persoane despre locul în care trăiesc pinguinii, opt vor răspunde că aceste păsări trăiesc în nord. Dar nu este așa.

Structura, descrierea, zona pinguinilor

Caracteristicile structurii pinguinului

Cum se înmulțesc pinguinii?Sa spus deja asta corpul pinguinului are o formă netedă și raționalizată. Aripile sale, ca rezultat al evoluției, au devenit plimbări foarte flexibile. Când înoată sub apă, articulația umărului se rotește ca un șurub. Picioarele păsării sunt scurte, cu patru degete. De asemenea, între degete, are membrane care ajută la manevrare. O altă trăsătură a structurii distinge un pinguin de alte păsări - picioarele sale sunt deplasate de mult înapoi. Datorită acestui fapt, el se află și se mișcă pe teren strict vertical.

Pentru a menține echilibrul, pinguinul folosește coada scurtă ca suport. De asemenea, oasele lui nu sunt tubulare, ca cele mai multe păsări, ci mai mult ca un schelet de mamifere marine. Și pentru izolarea termică, ca și toate animalele care trăiesc în frig, pinguinul are un strat de grăsime excelent de încălzire. Caracteristicile penajului lor protejează, de asemenea, păsările de la frig și umectare. Pene se potrivesc strâns de la cap la picioare. Păsările nu se pot lăuda de o varietate de culori - toate speciile au o spate neagră și o burtă albă. Culoarea neagră acumulează căldură de la soare și, de asemenea, ajută la termoreglarea generală.

Mănâncă pinguini pește, crustacee și diverse crustacee. Dispozitivul lor este aranjat interesant - pentru a prinde prada, pasărea o suge împreună cu apa.

Periodic, pasărea se strecoară. În acest moment de vulnerabilitate și aspect usturos. Penajul nu se schimbă în același timp, iar pene vechi atârnă în bucăți pe tot corpul. De asemenea, în timpul moult pasărea nu mănâncă, încearcă să se ascundă de vânt și nu înoată.

ce câte pinguini trăiesc, depinde de tipul lor. În medie, speciile mari trăiesc până la 25 de ani, iar speciile mai mici - până la 15 ani. În grădinile zoologice și cu bună grijă, aceste cifre, desigur, vor crește.

zonă

În ciuda concepției greșite comune, pinguinii nu trăiesc la Polul Nord. Locuiesc la Polul Sud, în regiunile sale reci. Totuși, aceste păsări trăiesc în Australia și, destul de ciudat, în Africa de Sud, America de Sud și Insulele Galapagos. Habitatul păsărilor, de asemenea, depinde, desigur, de specia sa.

Tipuri de pinguini

Există 19 specii cunoscute de pinguini care sunt incluse în 6 genuri. Iată cele mai faimoase dintre ele:

  1. Ce mananca pinguinii?imperial. Cea mai mare dintre speciile existente. Masculul din această specie poate cântări 40 kg, iar înălțimea sa ajunge la 130 cm. Culoarea caroseriei acestui pinguin este aceeași cu cea a restului. Principala caracteristică distinctivă a acestor păsări, în special cartea lor de vizită, pe care acestea pot fi ușor recunoscute, sunt pete de culoare galben strălucitoare pe gât. Locuieste pe coasta Antarcticii.

  2. regal. Această pasăre este puțin mai mică decât pinguinul imperial. Greutatea sa atinge 20 kg, iar înălțimea este de 100 cm. Are pete galbene pe gât și pe piept. Locuieste pe insulele Sandwich de Sud, pe Tierra del Fuego, Crozet, Georgia de Sud, Insulele Prince Edward.

  3. Penguinul Adele. Aceste păsări sunt adesea ținute în grădini zoologice și ca animale de companie. Greutatea sa este de numai 6 kg, iar inaltimea este de pana la 80 cm. Aceste pinguini sunt foarte inteligenti si pot fi instruiti bine. Adele trăiește în Antarctica, fiind cea mai frecventă specie din aceste locuri. Trăsătura lor distinctivă este cercul alb în jurul ochilor.

  4. Northern Crested. Această specie este pe punctul de a dispărea. Greutatea sa este de 3 kg, iar înălțimea este de 55 cm. Are ochi roșii și sprancene luxoase, pline de culoare galben-negru, constând din pene lungi. Locuiește pe insulele Gough și Unapproachable.

Reproducerea pinguinilor

Pinguinii sunt păsări foarte sociale. Ei trăiesc în ambalaje și adesea intră în grupuri mari, presate strâns unul la altul pentru a supraviețui timpului rece. Cele mai multe dintre ele sunt monogame și formează o pereche pentru viață. Locurile lor de cuibărit sunt pe o plajă stâncoasă, iar unele specii creează un design de pietriș imitând un cuib rotunjit. De asemenea, un cuib poate servi ca o adâncire în stâncă. Cel mai adesea, în stabilirea a două ouă. Mai putin frecvent 3 sau 4. Acestea sunt incubate de ambii parinti, inlocuindu-se periodic reciproc sa manance si sa se incalzeasca.

Embrionul se dezvoltă de la 30 la 100 de zile, calendarul depinde de specie. Apoi, puiul se hrănește. El este acoperit în jos, neajutorat și orb. Părinții se îngrijesc continuu pentru el și, în 2 săptămâni, puiul va începe să vadă și să devină mai independent. Din păcate, aproximativ 60% dintre pui mor de la diferiți factori de mediu agresivi - temperaturi scăzute, atacuri de prădători și foamete.

De îndată ce puiul își deschide ochii, părinții se opresc în mod constant să-l patronizeze și sunt suspendați, doar alimentând uneori puicuța. Din acest motiv, bebelușii intră în turme pentru a se încălzi sau pentru a se proteja de păsări. În hrănirea copiilor, întreaga colonie începe să participe. Aceasta va continua până la primul molt de pui, după care primesc o acoperire cu pene, aproape identică cu capacul unei păsări adulte. Apoi, puii se pot scufunda și pot începe să se hrănească.

Fapte interesante

  • Pinguinii sunt păsăriDa, pinguinul are genunchi, în ciuda mersului său înțepenit, pentru că acesta este un corp vertebral terestru. Este suficient să te uiți la scheletul lui pentru a înțelege acest lucru.
  • În ciuda faptului că sunt cunoscute multe despre aceste păsări, acestea sunt comune în multe grădini zoologice și sunt descrise în multe enciclopedii, mulți se întreabă încă: este un pinguin o pasăre sau un animal? În sensul științific, animalele includ multe specii de ființe vii, inclusiv păsări sau animale. Dar dacă aveți nevoie de un răspuns specific la această întrebare, atunci el este o pasăre.
  • Datorită particularităților structurii corpului, aceste păsări cad adesea pe spate, dacă își aruncă capul înapoi. Dar nu pot sta singuri. Pentru a le ajuta, stațiile polare au reprezentanți ai unei profesii speciale - înțelegători ai pinguinilor. Nu este greu de ghicit, sarcina lor este să ridice pasărea și să o pună pe picioare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Cum se multiplică păsările: perioada de fertilizare și împerechereCum se multiplică păsările: perioada de fertilizare și împerechere
Bird înghiți. Cum arată și ce mănâncăBird înghiți. Cum arată și ce mănâncă
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Ce păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ceCe păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ce
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
» » Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
© 2018 amigda.ru