amigda.ru

Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament

Negru leopardDeci, leopardul ...

Este un leopard, este un panter - aparține familiei de pisici. Cel mai adesea pot locui în Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, Sud și Vest, Africa de Sud și Siberia.

Cel mai adesea leoparzii negri pot fi găsiți în savane, pajiști și păduri mezo. Și, de asemenea, locurile preferate de așa-numitele pisici africane sunt terenuri de munte, de arbust și deșert.

Mediu și habitat

Există 9 subspecii de leopard negru:

  • African (panthera pardus pardus) este zona Africii.
  • Indian (panthera pardus fusca) - zona Indiei.
  • China de Nord (panthera pardus japonensis) - zona din nordul Chinei.
  • Ceylon (panthera pardus kotiya) este o zonă din Sri Lanka.
  • Indochina (panthera pardus delacourii) - zona din sudul Chinei și Asia de Sud-Est.
  • Javanese (panthera pardus melas) este insula Java.
  • Arabul de Sud (panthera pardus nimr) este zona Arabiei.
  • Persană (panthera pardus saxicolor) - zona din Asia Centrală.
  • Orientul Îndepărtat (panthera pardus orientalis) este Peninsula Coreeană, China de Nord-Est și Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Femelele ocupă un teritoriu egal cu aproximativ 4 kilometri pătrați, iar bărbații - 12. Aceasta înseamnă că o femeie reprezintă aproximativ 3 bărbați.

descriere

Stilul de viață LeopardÎn comparație cu corpul lung, picioarele leopardului sunt relativ scurte. Ei au un cap lat și un craniu masiv, cu mușchi puternici ai maxilarului. Capul este încoronat cu urechi rotunde mici. Pe fruntea pisicilor sălbatice - vibrissae lungi, protejând ochii de vegetația densă, printre care prădătorul mișcă un amant mare. Culoarea de la galben deschis poate ajunge în roșu-portocaliu în funcție de gama animalului. Forma petelor leopard depinde de habitatul lor - în Africa de Est este rotund, în Africa de Sud - pătrat.

Pe piept, picioare și botul de prădători, pete negre solide, pe inelul de coadă. La copii culoare solid - fum gri, pete pe ea nu este vizibil. Imaginea fiecărui individ este unică, cum ar fi amprentele unei persoane - nu se repetă niciodată. Leopardul negru sau pantera este un individ cu gene melanice recesive.

Masculii pisicilor sălbatice cântăresc de la 30 la 65 de kilograme, în timp ce femelele - de la 16 la 57 kilograme. Lungimea primului este de la un an și jumătate la doi și jumătate de metru, iar al doilea - de la un an și jumătate la doi metri.

speranţa de viață

În condiții naturale, adică în sălbăticie, leoparzii trăiesc între 10 și 12 ani. În captivitate, speranța de viață este mult mai lungă și are o medie de la 21 la 23 de ani. Pe lângă toate celelalte ființe vii, există și ficat lung - 17 ani de viață record a unei pisici sălbatice care locuiește în sălbăticie și 27 de ani în captivitate.

Din păcate, puii de leopardi africani supraviețuiesc numai în 40-50% din cazuri.

rație



În mare parte, acești prădători preferă să mănânce ungulate: antelope, gazele, mistreți, cerbi și animale - aceasta este dieta principală a leopardului african. Și, de asemenea, pot mânca păsări, rozătoare, artropode, reptile, carouri. Greutatea extracției variază de la 10-40 kilograme.

Pisicile sălbatice vânează, aranjează o ambuscadă - se află în așteptare și atacă victima - în cele mai multe cazuri victima nici măcar nu are timp să reacționeze, deoarece acest prădător fură în tăcere ca o pisică și atacă imediat. Leopardul se sapă imediat în gâtul victimei, ceea ce provoacă cea de-a doua paralizie instantanee, apoi îl strangulează și se îndepărtează într-un loc liniștit și retras. Marele putere a pisicilor africane îi permite să vâneze pentru pradă, care este de 10 ori mai mare decât greutatea lor.

reproducere

Acolo unde locuiește leopardulLeoparzii de sex masculin atrag masculi cu feromoni, conținute în urină. Apelând la împerechere, femela face semn să meargă în fața bărbatului, bătând periodic coada. Împerecherea continuă pentru o medie de 3 secunde, dar numărul de împerecheri poate ajunge de 100 de ori pe zi, cu un interval de aproximativ 6 minute.

Pisicile africane pot creste pe tot parcursul anului. Fecalele din femelă au trecut șapte zile, iar perioada de gestație este de 96 de zile. De obicei, femeile își pierd capacitatea de a se reproduce la vârsta de 8-9 ani.

Cuburi la naștere cântăresc mai puțin de 1 kilogram. Ochi mici leoparzi, deschise după o săptămână după naștere, în 2 săptămâni copiii încep să învețe să meargă. În mod regulat ieși din zi și mănâncă mâncarea obișnuită de leopard începe la vârsta de 6-8 săptămâni. Înainte de această perioadă, mama poate părăsi copiii, ieșind la vânătoare, până la 36 de ore, lăsând puii în locuri bine protejate. La vârsta de trei luni, alăptarea se termină și puii trec la alimente solide. La 20 de săptămâni, puii de obicei părăsesc bârlogul, devenind complet independenți.

purtare

  • Aceste pisici sălbatice sunt prădători de noapte. Cu congenerii lor comunică cu ajutorul unui vuiet, mârâi, purr. Teritoriul său, ca toți reprezentanții unei pisici, este marcat cu urină și gheare.
  • Acești prădători sunt capabili să accelereze până la 60 km / h, să sări la o înălțime mai mare de trei metri și să facă salturi de 6 metri lungime. Au o auz și o vedere excelente. Simțiți perfect atât pe uscat cât și pe apă.

Tipuri de leoparziLeoparzii sunt relativ toleranți față de o persoană, dar pot să-l atace, răniți, ca o pradă ușoară.

O amenințare foarte mare pentru acești prădători reprezintă o persoană - oamenii ucid leoparzi, de dragul blanii lor de valoare. Pentru puii de pisică sălbatică, leii, tigrii, hienele și câinii sălbatici din Africa sunt foarte periculoși.

Numărul de leoparzi din multe regiuni ale habitatului lor este redus din cauza fragmentării și a pierderii habitatului. Leoparzii au un statut de protecție "aproape de o poziție vulnerabilă". Chiar dacă leoparzii sunt cei mai frecvenți prădători ai tuturor felinelor mari, cinci din cele nouă subspecii sunt deja enumerate în Cartea Roșie și sunt amenințate cu dispariția.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuieșteTărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuiește
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
» » Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
© 2021 amigda.ru