amigda.ru

Rinocul negru vestic și modul său de viață

Culoarea rinocerilor negriRinocerul negru este un mamifer cu ungulate solitare, aparține familiei Rhinoceros și este reprezentantul uneia dintre cele două specii de animale care trăiesc în Africa. Speciile din care face parte acest rhino sunt enumerate în Cartea Roșie, iar starea sa este critică, iar anumite subspecii se referă la specii dispărute. Dacă traduceți numele acestui animal din latină, acesta va suna ca "două coarne".

Aspectul rinocului negru vestic

Rinocerul negru, de fapt, nu are o culoare neagră. Pielea lui groasă este pictată cenușiu, dar din moment ce animalul se învârte constant în pământ, îi dă o culoare complet diferită. Culoarea poate fi:

  • maro;
  • cărămidă roșie;
  • gri închis;
  • alb;
  • negru.

Culoarea pielii depinde de tipul de sol din zona în care trăiește animalul. Culoarea neagră are rinoceroză, care trăiește în zone cu lavă înghețată.

Negru rinocerozăPentru a distinge un rhino negru de un african alb este foarte simplu, deoarece au diferențe de aspect și comportament. Rinocerii negri au un gât scurt și gros, care este mult mai lat decât capul său scurt. Gatul începe în spatele greabanului și se termină sub o sforă largă, care este separată de cap și umeri, cu două falduri mari. Partea frontală seamănă cu o șa, deoarece este concavă în interiorul botului.

Buza superioară a acestor animale este puțin ascuțită și similară proboscisului, cu acest proboscis, rinocerul prind alimentele. Buza superioară atârnă peste buza inferioară, care are o formă rotunjită. Buzele sunt acoperite cu pliuri, care se pot întinde și se pot diferenția. Rinocerii negri au ochi foarte mici, în jurul cărora sunt multe riduri. Elevii acestor animale sunt alungite. Ei au urechi largi și scurte, bazate pe mai multe falduri. Pe marginea urechilor cresc părul scurt și gros.

Coarnele cresc direct de pe piele și nu au nimic de-a face cu scheletul. Ele sunt o substanță proteică, conțin cheratină, care se găsește în părul uman și unghiile, în ace de porcupină și în coji de armadil. Principalul este cornul frontal, care este și cel mai lung, lungimea acestuia putând ajunge la 60 de centimetri. Cel mai lung corn a fost în rinocerul care locuia în Parcul Național Kenya. Lungimea cornului era de 1,3 metri.

Cornul rinocerilorAl doilea corn al animalului este de jumătate din dimensiunea primului. Coarnele rinocerului negru sunt direcționate înainte și în sus, și nu pe verticală, aceasta este o altă diferență față de omologul său alb. Capătul principal al cornului este ușor spart. La început, cornul are forma unui diamant, în care colțurile sunt rotunjite. Uneori, la animale din această specie nu două, ci 3-5 coarne. Dacă un tânăr rănește cornul, acesta se poate recupera, dar la animalele adulte, coarnele nu sunt restaurate.

Negru rinocer sunt mai mult de un animal. Lungimea corpului său poate ajunge la trei metri, și o înălțime de 1,5 metri. În general, greutatea animalelor este de două tone. Dar există rinoceroză, a cărei greutate este chiar mai mare. Animalele din această specie au o coadă scurtă care se blochează. Membrele lor sunt subțiri și îngrijite, au dezvoltat în mod corespunzător tălpi și copite, care au trei degete. Și, de asemenea, au două falduri, care se află între picioarele din față și din spate. Restul pielii animalului este netedă și netedă.

mod de viață

În general, animalele negre cu păpădie trăiesc în zone cu peisaj uscat și nu părăsesc aceste teritorii chiar și în perioada secetelor foarte severe. Aceste animale de mamifere sunt puternic atașate de teritoriul unde se află, și, de regulă, nu-i lasă toată viața. Dar există rinoceroză, care, rătăcind, căutând apă și mâncare. Rinocerii negri sunt animale unice, femele și bărbați trăiesc separat. Cuburile trăiesc cu femelele pentru o lungă perioadă de timp, în special pentru urmașii de sex feminin. Când rinocerii negri merg la plimbare, femeia urmărește descendenții ei, iar albul - dimpotrivă. Uneori puteți întâlni clanuri mici, care nu include mai mult de 12 persoane. Femeia, care nu are cuburi, se alătură grupurilor.

erbivoreAceste animale mănâncă plante - orice lăstari tineri, legume, ramuri și spini. Manancând astfel de alimente, ei nu văd rigiditatea, vârfurile ascuțite și sucul lor foarte caustic. Cel mai preferat "fel de mâncare" este salcam. Alimentele, animalele sunt extrase cu ajutorul buzei superioare, care în structura sa este mobilă.

În fiecare zi, aceste animale merg la locul de udare. Pentru a ajunge la ea, ei pot merge aproximativ 12 kilometri. În timpul unei secete, rinocerozii folosesc gropi care rămân după elefanți. Aceste animale mănâncă de două ori pe zi, dar dorm noaptea noaptea. Și într-o zi când este foarte caldă, ei se scaldă în noroi sau se odihnesc sub copaci la umbră. Atunci când rinocerii se odihnesc, eronii egipteni, păsările de bivol și țestoasele de apă îndepărtează diferite paraziți și căpușe din pielea lor.

Rinocerii îngroșațiEi au o vedere foarte slabă, cu greu văd un copac sau o persoană care se află la 50 de metri distanță de ei, din acest motiv, când întâlnim un rinocer, trebuie să ne oprim și să nu ne mișcăm. Însă au o auzitate bună și un miros foarte bine dezvoltat, datorită cărora animalele sunt bine orientate în localitate. În ciuda greutății lor mari, ei poate rula foarte repede, dezvoltând o viteză de până la 48 de kilometri pe oră. Ei nu știu cum să depășească obstacolele și să înoate. Aceste animale minunate sunt foarte sociabile. Le auzi adesea sforăitul, dar când sunt răniți sau speriți, fac zgomote puternice care arată ca fluiere.

În ciuda sociabilității, animalele sunt foarte agresive și pot ataca orice obiect care se mișcă. Aceste animale cornute nu se tem de ceilalți locuitori ai savana și chiar să le țină departe aproape de el, dar animalele care vin peste în calea unui rinocer, ar putea suferi, ca un rinocer turbați este destul de periculos. Între bărbați uneori pot exista rivalități pentru femeie sau pentru teritoriu. Dar, de cele mai multe ori, femeile și bărbații se luptă. Și, de exemplu, cu antilope, zebre și bivoli, trăiesc în pace. În cazul în care animalele vin la udare si Rhino nu vrea să cedeze elefant, legat apoi o luptă și de multe ori câștigă un elefant. Principalul rival al rinocerului negru este elefantul.

Inamicii invadatori ai animalelor solitare sunt lei, crocodili din Nil și hienelor. Dar atacurile asupra animalelor adulte sunt extrem de rare. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când un rinocer se rostogolește în noroi, apoi devine o pradă ușoară. Practic, inamicii atacă puii. Oamenii sunt, de asemenea, dușmani ai acestor animale, deoarece de multe ori le vânează, pentru a obține trofeele. Speranța medie de viață a rinocerozelor este de aproximativ patruzeci de ani.

reproducere

Rinocer de rasa neagra cu puiReproducerea rinocerilor nu depinde de sezon. Femelele încep să se împerecheze și să aibă descendenți când ajung la vârsta de șapte ani, dar pubertatea lor vine în patru ani. Bărbații sunt gata pentru reproducere la o vârstă fragedă, dar acest lucru se întâmplă în ele în 10-12 ani. Rinocerozii nu trăiesc în perechi și converg doar pentru reproducere. Sarcina femeii durează cincisprezece luni. În general, doar un pui apare pe lumină, care se ridică foarte repede la picioare. Femelele își hrănesc descendenții cu lapte. Acest lucru poate dura până la doi ani. Produceți puilor femeia nu poate mai des decât o dată la patru ani.

subspecie

Există patru subspecii:

  1. Sub-specia central-sudică. Locuiește în Africa de Sud, Tanzania și Zimbabwe. Acest subspecific este cel mai numeroas.
  2. Sud-vest subspecii. Se găsește în Africa de Sud și Namibia. Rhinos din această specie tind să locuiască în zone aride și semi-aride. Numărul de specii este critic.
  3. Subspecii din Africa de Est. Specii din această specie trăiesc în Tanzania și Kenya. Acest subspeciat este pe punctul de a dispărea.
  4. Africa de Vest subspecii. Din 2011, acest subspecii este considerat a fi dispărut, iar înainte de aceasta a trăit în Camerun.

În prezent, 98% din aceste animale trăiesc în Africa de Sud, Zambia, Zimbabwe, Tanzania, Kenya și Namibia. Majoritatea animalelor trăiesc în parcuri naționale, unde ariola habitatului lor nu se schimbă niciodată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Numele și descrierea cailor cu fotografiiNumele și descrierea cailor cu fotografii
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Rinocul negru vestic și modul său de viață
© 2018 amigda.ru