amigda.ru

Pescărușul: este o pasăre migratoare sau nu?

Pescarul lacului zboară în iarna spre sudPescărușul râu sau pajiștea de lac (latino chroicocephalus ridibundus) este membru al familiei pescărușilor Charadriiformes. Habitatul pescăresc este coasta de est a Canadei și a continentului Eurasia. Păsările care trăiesc în vestul Europei, un mod de viață stabilit, iar restul în timpul iernii zboară în regiunile sudice. Păsările care trăiesc în Canada se deplasează, de asemenea, spre sud, pentru iarnă.

Pescăresc - cuibPentru cuiburi Pescarii lacului aleg iazuri, lunci, delte ale râurilor și lacurilor. Ei preferă apă puțin adâncă, cu păduri dense de tufișuri și insule, adesea situate pe malul marii sau aleg golfuri liniștite și golfuri liniștite pentru viață, pentru că nu le place spațiul permanent permanent. De obicei, păsări precum deltele mari și litoralurile râurilor mari, care sunt de dimensiuni mari.

Pescarusul - pasăre zgomotoasă. Scutul ei este raspus, ca o rulare "kyarrr", Repetată de mai multe ori, confirmă comportamentul activ. Este, de asemenea, caracterizat prin "kvokhtanie", "miau" și semne ascuțite "kek", care amintește de râsul uman.

În Rusia, în timpul verii, pot fi văzute întregi colonii de pescari de râu, ale căror dimensiuni pot fi câteva mii, pe rezervoarele de apă dulce. De obicei, păsările se stabilesc lângă haldele de hrană și orașele mari.

Aspectul pescarului lacului

Prin dimensiunea sa, pescărușul lacului este inferior altor reprezentanți ai familiei pescărușilor. Corpul păsării atinge o lungime de 38 până la 44 cm, iar aripile aripilor sunt de 94 - 105 cm. Greutatea unui adult este de 250-350 de grame.

Culoarea penei pescăreștiPescarii lacului au o caracteristică: pe partea din față a aripii este o bandă albă largă, iar pe spate - negru. In vara, cap la ceafa maro ciocolatiu gât, culori luminoase, contrast puternic cu întuneric, arată în mod clar modul în care ochii sunt înconjurate de un inel subțire de culoare albă, cioc roșu închis ușor curbat pe mandibula poate vedea un punct roșu aprins.

fundamental Culoarea penajului este albă și roz, dar culoarea de bază a aripilor este gri. Membrele sunt de aceeași culoare ca ciocul. În timpul iernii, capul devine alb pur, cu pete laterale pronunțate, maronii întunecate.

Persoane tinere au o culoare maro-gri a capului și trunchiului. Pe aripile lor puteți vedea un număr mare de pete roșii și maronii. Ciocul și membrele sunt de culoare galben închis, coada cu o bandă maro închisă.

Stilul de viață al pescărușilor

Pescarul de râu - păsări adulte și ouăCuiburile de râu se găsesc în colonii, adesea în același loc cu alte păsări ale pescărușilor de familie - râuri alb-aripi sau negri. Diverse plante de apă sunt folosite pentru a construi cuibul, adesea tulpini de stuf. În zidărie sunt de obicei ouă de măsline sau ocheroase cu pete de la 2 la 3 bucăți. Masoneria începe la sfârșitul lunii mai și durează până la mijlocul verii. Nasizhivayut ouă de sex feminin pentru aproximativ o lună (21-25 zile). Puii tineri sunt îngrijiți de părinții îngrijiți timp de până la trei săptămâni, după care încep să zboare în mod independent.

Sursă de alimentare

Pescărușul de vânătoareDieta pasarilor este variata. Hrana insecte râu pescăruș și nevertebrate (libelulă, coleoptere, larvele lor și râme al.), Precum și fructe de pădure, semințe, pește și rozătoare mici de gunoi de alimente.

Insectele se prind cel mai adesea în zbor, iar restul alimentelor se extrage pe uscat și pe suprafața apei.

Comportamentul și activitatea zilnică a păsărilor

Lacul acvatic activ în mod constant, și zi și noapte, inclusiv în timpul sezonului de reproducere, migrează, de asemenea, în timpul nopții și în timpul zilei. Există două vârfuri de activitate a păsărilor - este seara devreme și dimineața. În vestul Europei, până în 100 de mii de persoane se acumulează în locurile de nopți de iarnă ale păsărilor.

Caracteristicile reproducerii

Înghețați Lacul GullsPescărușul de pește se înmulțește la vârsta de 1 până la 4 ani, iar femela tinde să se reproducă mai devreme.

Pescărușul de pescuit al coloniilor mixte. Localizarea coloniilor în absența factorilor adversi este constantă și poate persista de mai mulți ani. Păsările migratoare zboară spre locurile de cuibărit mult mai devreme decât rezervoarele și se deschid primele patch-uri dezghețate. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă la sfârșitul lunii martie sau la mijlocul lunii aprilie.

După sosire, pescarii lacului se țin strâns unul pe celălalt și se plimbă pentru mâncare. În această perioadă de primăvară, comportamentul lor demonstrativ este exprimat în mod viu, bărbatul cu strigăte alungă femeia în aer, tragându-și capul înainte. În momentul formării perechii, femela își îndoaie capul, cerșind, prin urmare, mâncarea, iar masculul o hrănește.

Pescărușul - cuib și trei ouăPentru a construi un viitor cuib, păsările aleg un loc greu de atins pentru prădători - o fusiformă, o insulă ierboasă, o turbă, o mlaștină, uneori pe o luncă de coastă. Zona protejată din jurul cuibului este de aproximativ 47 cm, distanța dintre cuiburile în colonii dense este de la 50 cm și până la câteva zeci de metri în coloniile rare.

Așezarea ouălor se face pe 1-3 ouă, în cazul unei pierderi, se efectuează repetări. Dimensiunea ouălor este de 41-69 cm x 30-40 mm. Ambii părinți ouă ouă, perioada de incubație este de aproximativ 23-24 de zile.

Dacă un vizitator neinvitat apare în colonie, începe o agitație generală puternică, păsările încep să se învârtă în apropierea cuiburilor, țipând furios și udându-i pe infractor cu așternut.

Odată ce puii se naște, părinții le hrănesc din cioc. La puii mici, corpul este acoperit cu puf maro-ocru, cu pete negre-maro, a căror culoare le permite să se îmbină cu mediul înconjurător. Puii tineri încep să zboare după trei-patru săptămâni.

năpârli

La păsările adulte, molotarea are loc în mai multe perioade:

  • Mutând lângă un pescăruș de râupost-marital - molot plin, durează din mai până în noiembrie;
  • premarital - molt parțial, urmat de prăjirea trunchiului și capului, durează între ianuarie și martie, adesea prelungit până la sfârșitul primăverii;
  • molotarea în timpul primei rochii de iarnă - parțială, înlocuită de o parte din aripi, cap și trunchi, durează între iulie și decembrie;
  • după primul iernare - molot premarital, înlocuind părțile de pene ale aripilor, perechea centrală de cilindri, cap și trunchi, durează între ianuarie și mai;
  • post-marital molt de un an - durează ca post-avortul la păsările adulte, începe doar cu 25-30 de zile mai devreme.

migrațiune

Pescarii de râu - migrațiePescarii lacului lasa locurile cuiburilor imediat dupa ce puii incep sa zboare. Perioada de migrație depinde de condițiile locale, în timp ce se află în cea mai mare parte în cea de-a treia decadă a lunii iunie și continuă până la începutul lunii august.

pescăruș negru-condus este capabil sa hoinareasca dupa cuiburi, mai ales atunci când se referă la păsările care trăiesc departe de granițele zonei și au o valoare non-direcționale păsări caracteristice care trăiesc în apropierea granițelor zonei sunt în măsură să se concentreze și să extindă habitatul lor cuiburi.

Distanțarea iernării la păsări începe la jumătatea lunii decembrie, iar în februarie numărul acestora în aceste locuri este redus. Pentru următoarea iernare (de exemplu, în sud-vestul Mării Baltice), pescarii lacului stau la sfârșitul lunii octombrie și rămân acolo până în noiembrie, uneori la jumătatea lunii martie. Momentul sosirii păsărilor depinde de vremea de primăvară, dar pajascul intră mereu devreme.

iernat

Iarnizarea pajuraruluiPăsările, cuibărind la est și la nord de izotermia din ianuarie la 2,5 ° C, sunt considerate migranți și zboară spre Insulele Britanice și bazinul mediteranean. Majoritatea păsărilor adulte sunt înhățate, iar păsările tinere care locuiesc în zonele intermediare ale acestui teritoriu sunt migranți.

Un număr mare de pescăruși lac acoperi în aproape toate țările europene, în special, în cazul în care nu există condiții de iarnă gheață (de exemplu, Marea Mediterană, Marea Caspică, coasta Mării Negre, precum și Indian și Pacific Ocean, spălând coasta de est și de sud a continentului asiatic).

În ultimii zece ani, pescărușul de lacul a iertat și pe coasta Americii de Nord: pe teritoriul de pe insula Newfoundland până la New York. De asemenea, în Mali și Niger (traversând Sahara), în țările de pe coasta de sud și de est a Africii, în Tanzania și Kenya, în cazul în care numărul de iernare râului pescăruși legat de numărul de păsări care iernează pe teritoriul fostei URSS.

Pentru pescărușii care hibernează pe teritoriul fostei URSS, migrația și iernarea au fost cel mai bine studiate în populația din estul Balticului, care unește păsările din următoarele țări:

  • Estonia;
  • Letonia;
  • Lituania;
  • Regiunea Kaliningrad a statului rus.

Aceste păsări vin la iarnă pe teritoriul vast al Insulelor Canare și coasta de nord-vest a Africii, teritoriul în care sosesc, se execută până la coasta de est a Negre morya- este, de asemenea, Bahamas și Marea Caspică.

Păsări în timpul ierniiSunt luate în considerare cele mai frecvente locuri pentru iernarea acestei populații: Marea Baltică în vest, care se întinde pe o suprafață la sud de Danemarca și Shveytsarii- nord-estul Germaniei și coasta Mării Nordului, care include nord-vest de Germania de Vest, Belgia, Țările de Jos, pe coasta de nord a Franței, la sud de Insulele Britanice, Iberica coasta si raul poluostrova- lacurile din interiorul continentului (în Germania, Ungaria și Elveția) - Marea Mediterană de Vest - coasta Mării Adriatice în nord- În și în sudul Franței.

Iarnizarea în aceste locuri se realizează în două moduri:

  1. Pescăresc în apăpăsări traversează Marea Baltică pe direcția vest și, prin urmare, se încadrează în sudul Elveției și Danemarca, în cazul în care pentru a acoperi coastele Atlanticului și a Mării Nordului din Africa și Europa, și apoi traversează continentul și ajunge la vest de Marea Mediterană;
  2. păsările zboară de-a lungul coastei Mării Baltice în est, trec prin regiunea Kaliningrad (păsări care zboară pe prima cale, în acest moment sunt deja în Danemarca), și apoi cad în Germania și Polonia, traversând continent și să intre pe teritoriul Marii Adriatice.

Pescarii de pește care cuibăresc în nordul regiunii baltice sunt mai predispuși la primul mod de zbor, iar păsările cuibărind în sud până la a doua.

Pescarii de râu după zborPescărușul care locuiește în regiunile centrale ale părții europene a Rusiei (În domeniile: Moscova, Ryazan, Ivanovo și Yaroslavl) overwinter pe teritoriul părții de vest a Franței, la Marea Caspică în est, dar principalele motive lor de iernare - este coasta Mării Negre și coasta de sud-est a Mării Azov și coasta Iugoslaviei, Italia, Grecia, Marea Mediterană în est (gura Nilului, Cipru, Liban, etc.), zonele superioare și mijlocii ale Dunării și ale Elveției.

Pescarusul caută mâncareÎn timpul migrării la locurile de pescăruși lor de iernare sunt decalate cu aproximativ 2,5 - 3 luni, în cursul inferior și mijlociu al Niprului, la Marea Azov, iar în cursul inferior al Don, care dă motive să creadă că au zborul intermediar.

La pajiștile riverane din Siberia de Vest și Kazahstan, iernarea are loc în zona caspică și pe țărmurile Mării Arabiei și ale Golfului Persic. Sunetul este iernarea râurilor Kamchatka din Japonia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lentila care este o pasăre în care o pasăre are linteLentila care este o pasăre în care o pasăre are linte
Starling obișnuit: unde iarnă și cum arată?Starling obișnuit: unde iarnă și cum arată?
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Vultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albăVultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albă
Pescărușul de păsări: ce pescuiește pescarii în timpul ierniiPescărușul de păsări: ce pescuiește pescarii în timpul iernii
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăieștePăsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
» » Pescărușul: este o pasăre migratoare sau nu?
© 2018 amigda.ru