amigda.ru

Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede

Pinnipede mamifereOrdinea pinipedelor este un grup mic, al cărui număr este de aproximativ 30 de specii. Aceste animale uimitoare menționează un număr mare de surse literare. Oamenii de știință din întreaga lume studiază comportamentul și caracteristicile acestor animale. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece capacitatea de a-și menține respirația pentru o lungă perioadă de timp, cum ar fi pinipedii, va invidia orice mamifer.

Există trei familii principale:

  • garnituri convenționale;
  • garnituri elastice;
  • morse.

Prin natura lor, animalele sunt prădători și locul principal de ședere pentru ei este apa. Numai în anumite perioade ale vieții, reprezentanți ai pinipedelor sunt pe uscat.

Caracteristicile pinipedelor

După cum sa menționat mai sus, principalele animale din această ordine sunt sigiliile și moluștele, trăind, de regulă, în apă. Dimensiunea lor poate varia de la mediu la foarte mare. Hrănirea însăși este extrasă exclusiv în apă, dar procesul de fertilizare are loc pe uscat. Această caracteristică a pinipedelor este diferită de alte mamifere acvatice, cum ar fi balena, și a primit pe bună dreptate titlul de animale semi-acvatice. Există cel puțin 35 de specii ale acestor animale în întreaga lume.

Aceste animale marine au apărut relativ recent, cu aproximativ 30 de milioane de ani în urmă. Au venit de la prădători de pământ și, potrivit rezultatelor cercetărilor, oamenii de știință au descoperit că fiecare specie de pinipede a devenit descendentă a unor tipuri de prădători complet diferite. De exemplu, strămoșii sigiliilor uriași sunt urși, iar sigiliile obișnuite devin descendenți ai familiei de cununi. Din cauza acestei diferențe, pin-pindele nu au o detașare separată, dar sunt listate în ordinea prădătorilor.

Forma corpului de pinipede alungită, care amintește de apariția unui trabuc. Coada este practic inexistentă. În loc de labe au aripioare flexibile, la capătul căruia degetele sunt conectate printr-un pat web. Capacitățile funcționale ale pantalonilor celor două ramuri ale acestei unități sunt diferite. Descendenții urșilor sunt caracterizați de profilele avansate. Picioarele posterioare se pot îndoi, ceea ce permite animalelor să se miște pe terenul dur. Înotau exclusiv datorită aripioarelor din față.

Pinipedele, ai căror strămoși au fost animalele familiei de călugărițe, dimpotrivă, au mai dezvoltate membre laterale. Spre deosebire de frații lor, natura nu a oferit posibilitatea ca labele să fie ciupite pentru "cunts" de pinipede. De aceea, animalele se mișcă pe pământ pe burtă, ca și omizi.

În sistemul dentar al acestor prădători o pereche de canini mari sunt identificați, în spatele căruia se găsesc dinți mici rari. Dinții de pinipede sunt destinați numai pentru capturarea pradă. Ei nu-l pot rupe, doar să-l prindă și să-l țină, astfel încât prada să nu izbucnească.

Dușmanii de pinipede:

  • rechini;
  • urși polari;
  • ucigașii balenelor.

Este demn de remarcat faptul că pinampele mamiferelor sunt protejate prin lege. Populația acestor specii a scăzut drastic datorită faptului că ele au reprezentat o parte importantă a industriei blănurilor de foarte mult timp. Speranța medie de viață a acestor animale este de 40 de ani.

morse

Morușul este considerat a fi una dintre speciile majore din această clasă.

Pinnacle de pinipedeO caracteristică distinctivă a morilor este puternice colți, a căror greutate ajunge până la 4 kilograme fiecare. Ele ies peste zona gingiei. Lungimea broaștei este de aproximativ 50 cm. Gâturile femelelor de mers sunt mult mai subțiri și mai scurte. Funcția principală a colților este producția de alimente prin slăbirea pământului. Lungimea corpului morsului poate ajunge la 4 metri. Greutate de până la 1,5 tone.

În ciuda faptului că moluștele sunt animale mari, în mobilitate și în agilitate, nu sunt inferioare celor mai mici. Pe corpul animalului cresc părul roșu rare. Grăsimea, care este sub piele, ajunge la 10 cm și permite ca moluștele să nu fie supracoate.

Walrus nu se teme de frig, ei se simt grozavi în apa înghețată. O altă trăsătură a acestui animal este prezența sub piele a unui sac de aer conectat la faringe. Cu ajutorul unui astfel de organ, morii pot dormi în apă și nu se pot îneca. Morusii au o vedere slabă. Principalul organ de simț, care este un indicator al pericolului, este vibrissae situate pe buza superioară.

Morrurile se înmulțesc rar, aproximativ o dată la 4 ani. Pubertatea apare la ei la vârsta de 5 ani. Mama are grijă de copilul ei până când colții cresc.

Garnituri urechi

Sigiliile și modul lor de viațăGarnituri urechi au un corp destul de masiv. Această specie include animale precum leul de mare și sigiliul de blană. Masculii din această familie cântăresc de câteva ori mai multe femei și se caracterizează printr-un gât puternic. Constituția femelelor este puțin diferită. Pe trunchiul întins este un cap mic. Spre deosebire de bărbați, gâtul femelelor este subțire și lung. Familia a primit acest nume din cauza prezenței cojilor mici de urechi, care au rămas în procesul evolutiv.

Subacvatice, aceste animale se mișcă cu ajutorul aripioarelor frontale. Pe pământ, ele se execută destul de repede pe toate cele patru tocuri, în timp ce burta lor nu atinge solul. Ei sunt mereu sub apă. Pe pământ, ele apar doar în sezonul de împerechere. O trăsătură distinctivă a acestei familii este formarea în timpul sezonului de împerechere a haremului. Bărbații mai mari adună în jur de 15 indivizi din sexul opus în jurul lor și îi păzesc cu gelozie de la ceilalți bărbați. De regulă, o femeie poate naște un singur vițel. Apariția a doi copii în lume este o excepție de la reguli.

Principala hrană pentru această familie de pinipede este peștele.

Sigiliile reale

Ordin de pinipede de mamifereSigiliile reale stau la baza evoluției acestei unități. Spre deosebire de congenerii lor, au pierdut în mare măsură semnele comportamentului strămoșilor lor prădători. Ei lipsesc complet de proprietatea de îndoire a membrelor. Mamiferele folosesc înotătoarele exclusiv pentru înot. La pământ, animalele se comportă stufos, se mișcă pe burtă, ca și omizi.

Familia acestor sigilii este mai diversă decât celelalte clase. Acesta include aproximativ 20 de specii de animale diferite.

Dimensiunea corpului variază de la unul mic (acesta este un sigiliu) la unul mare, ca un elefant de mare. Familia are o formă ondulată a trunchiului, cu un gât mic și un mic cap relativ fără un cap fără urechi. La capătul aripilor frontale cresc gheare lungi, care sunt necesare pentru ca animalele să se deplaseze pe uscat. Ei se agață de pământ și o împinge. Părul de pe corp la adulți este destul de scurt și dens. La viței, dimpotrivă, părul seamănă cu un puf slab.

Aceste mamifere sunt cele mai atașate la pământ, spre deosebire de sigiliile urechilor. Ei coboară în apă doar pentru mâncare. Tot restul timpului petrecut pe uscat. Această specie este caracterizată de monogamie, cu excepția unui elefant de mare.

Dieta acestei familii este variată. Unele specii mănâncă exclusiv pește, altele preferă moluștele, iar al treilea și deloc gustul crustaceelor ​​de plancton.

Practic, toți pinipedii sunt o specie comercială de pradă. Din piele ei fac nu numai haine, ci și încălțăminte. Multe dintre aceste specii sunt protejate prin lege.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Lama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorieLama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorie
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
» » Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
© 2018 amigda.ru