amigda.ru

Acolo se află pasărea de stepă a bustardului

Cum arată pasărea Bustard?Stepa este acasa pentru animale si pasari de diferite specii. Inclusiv pentru păsări mari - Bustards. Are atât de multe soiuri. Despre ele și despre habitat lor va fi spus în articol.

Bustard are un alt nume - un dudak. Are un aspect foarte frumos și este unul dintre cele mai strălucitoare specimene ale faunei.

Cartea Roșie

Bustard Bust aparține:

  • la grupul de macarale;
  • familie de bustard.

Această pasăre este foarte mare. Din cauza frumuseții sale și a greutății mari, a fost considerat un bun trofeu pentru vânători. De mult timp a fost vânat pe o scară, ceea ce aproape a dus la dispariția completă a păsării. Dar acum Bustard este listat în Cartea Roșie a Rusiei și Uniunea Internațională de Protecție Naturală, iar vânătoarea pentru el este interzisă.

Tipuri și subspecii

Specii de bursă sunt atât de diverse, care locuiesc pe teritoriile mai multor continente, având o dimensiune diferită, culoare, caracteristici furajere și obiceiuri.

Unele dintre cele mai frecvente sunt:

  • Maior.
  • Mici.
  • Africa.
  • Stepa sau obișnuită.

Fiecare dintre aceste specii, la rândul lor, este împărțită în subspecii.

Marele are patru subspecii:

  1. Corey sau gigant.
  2. Arab.
  3. Indian.
  4. Australianul.

Cinci subspecii mici aparțin speciei mici:

  1. Chernogorlaya.
  1. Bustardul lui Ruppel.
  2. Brown.
  3. Cel albastru.
  4. Senegalul.

Speciile africane includ patru subspecii:

  1. Africa de Sud.
  2. Nubian.
  3. Somaleză.
  4. Kaffir.

Steppen Bustards sunt împărțite în două subspecii:

  1. Europeană.
  2. Siberianul de Est.

Drofa steppe - aspect

Să luăm în considerare în detaliu bustari de stepă, care trăiesc și pe teritoriul țării noastre:

  • Descrierea bustarduluiAceasta este cea mai mare pasăre din fauna Rusiei. Are o constituție masivă, cu piept larg și gât gros, structura caroseriei seamănă cu o curcană.
  • Subspecii acestei rase de păsări sunt proprietarii de prăjiturele elegante și luminoase, cu o paletă bogată de nuanțe.
  • Cursa aripilor lungi, largi și puternice ale bustardului variază de la 190 la 260 cm.
  • Această pasăre are picioare foarte puternice care nu au feathering cu trei degete, pe care le folosește cu succes în frică, alergând aproximativ 30 de metri înainte de a deveni pe aripă și zburând.
  • Ciocul bustardului este scurt, are o culoare gri, ochii sunt mici, cu o iris negru.

Drofa steppe - diferențe

În Bustard Stepfire există diferențe:

  1. Între subspecii europene și estul Siberiei.
  2. Între femele și bărbați.

Între subspecii

Aici există mici diferențe:

  • în colorarea penajului;
  • în volumul persoanelor fizice.

Primul subspecii are o culoare mai deschisă și o dimensiune mai mare.

Între femele și bărbați

  • Bărbații și femelele nu diferă în funcție de culoare, doar în primăvară gâtul masculului este învelit de un guler de castan strălucitor sau de culoare roșie. Și, de asemenea, are pene asemănătoare cu firele care cresc de la baza ciocului. Toate acestea se păstrează până la sfârșitul verii, apoi dispare.
  • Bărbații sunt foarte diferiți față de femele în dimensiune. Masculii ating o greutate de 7 până la 19 kg, femelele sunt mai puțin de bărbați de două ori. Lungimea corpului masculilor atinge 105 cm, iar la femei - nu mai mult de 80 cm.

habitat

Următoarele sunt cunoscute despre habitatul bustardului:

  • La ce se hrănește bustul?Această frumusețe de stepă preferă locuri cu vegetație densă, dar cu vegetație redusă: stepele de iarbă de pene și pajiști.
  • Preferă să cuibărească câmpiile, extrem de rar în terenul montan.
  • Foarte bine tolerează o scădere a temperaturii, dar este foarte sensibil la zăpadă și iarna prelungită.
  • Anterior, bustardul s-a stabilit numai în stepiuri și semi-deserturi, dar acum gama sa extins considerabil, în principal din cauza diferitelor activități umane.
  • Din cauza pierderii zonei de habitat, care este motivul pentru care oamenii dropia forțat să se adapteze la noi habitate - teren agricol, teren arabil, pășuni și terenuri de fân.

Legume și băuturi vegetale

În nutriție, această pasăre preferă diversitatea atât în ​​produsele alimentare, cât și în hrana animalelor. De multe ori depinde de locul în care trăiește pasărea, de sezonul anului, de sexul și vârsta individului.

O bursă de stepă adultă preferă foarte mult să mănânce semințe, muguri, frunze și diverse plante, de exemplu,

  • ciulin;
  • mazăre;
  • muștar negru;
  • trifoi;
  • barba-caprei;
  • lucernă;
  • păpădie;
  • ciulini;
  • vetrice;
  • napi;
  • sparcetă;
  • hawkweed.

Drofa încearcă să se stabilească în imediata apropiere a rezervoarelor, deoarece datorită greutății mari este adesea necesar să se umple conținutul de apă din corp. În timpul iernii, când râurile și lacurile îngheață, aceste păsări mănâncă zăpadă.

Alimente pentru animale

Hrana pentru animale de Bustard diferă în varietate:

  • Bustard BirdDieta constând în alimente pentru animale constă în principal din diferite tipuri de insecte și larvele lor, din cauza răspândirii mare în „meniul include“: lăcuste, greieri, omizi, lăcuste, gărgărițele, greierii și gândaci de diferite tipuri.
  • Drofa este inerent omnivor, la fiecare ocazie prinde și mănâncă șopârle, broaște, râme. Nu disprețuiți rozătoarele mici. Și, de asemenea, mănâncă ouă de alte păsări care cuibăresc pe pământ.
  • Chicks Bustards nu se poate lauda cu o varietate de diete, ca si adultii. Păsările adulte hrănesc puii cu furnici din specia - Formica și larvele lor. Dar, de asemenea, acest aliment le permite să extragă o cantitate suficientă de nutrienți, proteine ​​și proteine, pentru o dezvoltare completă.

Ceremonii de căsătorie

  • Bărbații ajung la maturitatea sexuală la vârsta de aproximativ cinci ani, femeile mai devreme timp de un an - un an și jumătate. În fiecare an bustardul se întoarce la același loc de cuibărit. Acest lucru se întâmplă la jumătatea lunii martie sau la începutul lunii aprilie.
  • Ceremoniile matrimoniale sunt ținute pe tokoschah, unde de la dimineața devreme bărbații încep să-și arate frumusețea în fața femelelor, însoțind toate acestea cu strigătele surde. Apoi masculul selectează femela și are loc împerecherea.
  • Păsările așteaptă, când suprafața pământului se usucă, astfel încât după jocurile de căsătorie puteți începe imediat să construiți cuiburi.

Aranjament soclu

  • Bărbații nu participă la incubarea și creșterea puilor, femeia face toate acestea. După împerechere, bărbații se adună în grupuri de dimensiuni mari și se îndreaptă către locurile de moluște.
  • Crearea și aranjarea cuibului se află în întregime în femele. Cu ajutorul labei puternice, se săpare un canelat în pământ, așezând frunze uscate cu iarbă pe fund. Mai târziu în jurul cuibului crește iarba, care servește drept o bună deghizare pentru puii viitori.
  • Pentru un sezon, se face o zidărie, în care două ouă și extrem de rare - una. Ouăle sunt similare în formă de macarale, dar ușor rotunde, de dimensiuni mari, de la 7 la 9 cm în lungime.
  • Culoarea ouălor poate varia foarte mult, paleta de fundal variază de la brun pal până la măslin. Ouăle au pete și urme de nuanțe întunecate.
  • În decurs de trei până la patru săptămâni, femela incubă ouăle, după această perioadă puii sunt eclozați.
  • O lună mai târziu, puii cântăresc de la doi la trei kilograme și sunt încrezători în aripa. În ciuda acestui fapt, puii stau cu mama lor până în iarnă, în cazuri excepționale până în primăvară.

Care sunt dușmanii Bustard?

  • Cum trăiesc busturile în natură?Se pare că este aproape imposibil să găsești bustardul în plasele de iarbă, care se află în cuib, din cauza culorii sale mascate. Dar, în realitate, nu este așa. Adesea, atât păsările, cât și puii și ouăle mor, într-un moment în care femeia părăsește cuibul în căutarea hranei.
  • Au aceste păsări sunt inamicii naturali, cel mai periculos pentru ei eagles lui și cu coada albă, care atac fulger din aer, lăsând dropie nici o șansă de scăpare.
  • Deoarece bustardul preferă spații deschise pentru habitatul său, devine o țintă convenabilă și ușoară pentru prădătorii terestre. Pericol periculos pentru ea sunt lupii, vulpi, bursuc și râs.

Stingerea bustardului

Motivele pentru dispariția indivizilor adulți și, într-adevăr, a speciei în ansamblu, sunt legate de persoana și de activitatea sa:

  • Această vânătoare de masă pentru bustard în secolele XIX și începutul secolului XX, în special în Europa de Est. Scara decesului păsării a fost enormă, ca rezultat, în unele țări, bustardul a fost complet distrus. Restaurarea populației de păsări în multe țări este aproape imposibilă.
  • Creșterea suprafețelor agricole și îmbunătățirea metodelor de prelucrare a acestora, construcția drumurilor, a sistemelor de irigare și a liniilor electrice conduc la distrugerea ghearelor de ouă în cuiburi, înlăturând în mod efectiv bustardul puilor.
  • Astăzi, sunt luate în mod activ diferite măsuri nu numai pentru conservarea speciilor, ci și pentru a încerca să crească numărul acestei frumoase păsări din Rusia și din țările europene.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Plantele care sunt enumerate în cartea roșie a RusieiPlantele care sunt enumerate în cartea roșie a Rusiei
Ce animale trăiesc în stepi?Ce animale trăiesc în stepi?
Păsări exotice: specie și descrierePăsări exotice: specie și descriere
Specii și păsări rare și pe cale de dispariție incluse în cartea roșieSpecii și păsări rare și pe cale de dispariție incluse în cartea roșie
» » Acolo se află pasărea de stepă a bustardului
© 2018 amigda.ru