amigda.ru

Unde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulce

Delfinul riveran amazonian - aspectÎn subordinea balenelor dentare, familia delfinilor râuri este cea mai veche. Inițial, reprezentanții săi locuiau în ocean, dar din cauza concurenților mai puternici și a numeroșilor dușmani sa mutat în rezervoarele de apă dulce. Soiul râului este un mod de viață și diferit de cele cunoscute delfinilor de mare.

Caracteristicile animalului

Dacă vom compara râu delfin cu fratele mării, devine clar că apa dulce este primitivă.

  • Există mai puține convulsii în creier.
  • Slipuri scurte, largi pectorale.
  • Nu există nici o aripă dorsală (în locul ei o creastă alungită).
  • Simfonia îngustă, lungă, a maxilarului inferior, care indică legătura cu strămoșii squalgo.
  • Localizarea liberă a vertebrelor cervicale, permițând delfinilor râului 90 ° la corp să-și întoarcă capul.
  • Unde locuiește delfinul râului rozMancati crustacee, peste, viermi.
  • Pe șut există fire de păr tactile dure care simt pradă în fundul noroios.
  • Viziunea este destul de slabă.
  • Aparatele de sonorizare și sonorizare extrem de dezvoltate care ajută delfinii râului chinez să primească informații despre mediul înconjurător.

familie dulcei de apă dulce reprezintă două genuri monotipice care locuiesc în râurile tropicale din America de Sud și două genuri care locuiesc în râurile indiene și chineze.

Acum hai să vorbim despre tipurile de delfinii râului cunoscuți astăzi.

Bouto sau Amazonian

Primul amazonian descrise în detaliu Om de știință francez D`Orbigny. Călătorind prin Peru, a prins acest delfin de apă dulce și și-a studiat bine aspectul.

  • Lungimea corpului animalului poate ajunge la 3 m, greutatea - 70 kg. Locuiește în bazinele Orinoco, Amazon, Rio Negro. Acest delfin râu este o adevărată balenă de apă dulce.
  • Este lent, într-o oră nu depășește 10 km.
  • În apa noroioasă, aparatul sensibil de bot și echolocare îi ajută pe animal să navigheze.
  • În principiu mănâncă prăjituri mici.
  • Adesea vine să respire oxigenul.
  • Locuiește în comunități de 5-6 persoane.
  • Tampon alungit, blunt, acoperit cu peri.
  • Pe fălcile de 66-68 dinți ascuțiți.
  • Ce arată delfinul râului, caracteristicile și habitatelePene de formă semilunară.
  • Poziția joasă a aripii de grăsime.
  • Fină fină împărțită în lobi.
  • Partea superioară a trunchiului este albastru deschis, partea de jos este roșiatică roz.
  • Persoanele în vârstă pot fi aproape albe, motiv pentru care planta este adesea numită "delfin de râu alb".

Nativii nu se ocupă de inii. De ce?

Localnicii ignoră Iunul datorită faptului că carnea acestor locuitori ai râului nu este solidă, iar grăsimea este aproape absentă. De asemenea, motivul în numere mari mistere povești legate de animal. Potrivit uneia dintre ele, inima amazoniană este o vrăjitoare răutăcioasă, capabilă să se reîncarnare într-o tânără femeie frumoasă cu încuietori curbate. În această formă, ea îi atrage pe tineri răi și le distruge.

Localnicii spun că vrăjitoria apare în orașul Eg, unde caută o altă victimă. Când ea captivează frumusețea unui bărbat, îl duce pe malul râului, unde îmbrățișează victima, strigă cu voce tare și dispare în adâncurile apei cu admiratorul său.

Grăsimile pot fi umplute cu lămpi, dar nimeni nu o face. Credința spune că persoana care face acest lucru va fi orb sau va suferi un dezastru.

Plini despre delfinul de apă dulce

Naturalistul antichității Pliny a dat mai întâi o descriere a unui alt delfin râu - suusuku. Deși descrierile ei conține multe inexactități, el putea doar să observe animalul în apă. Principala concepție greșită a fost informarea despre lungimea trunchiului. Potrivit filosofului, ea a ajuns la 7m. De fapt, apa dulce nu mai era de 2 m.

Stilul de viață și structura suhuka

  • Corpul acestui delfin râu este subțire.
  • Dorsal fin semilunar și împărțit în două lobi, de fapt, o pliu a pielii.
  • Un bot destul de înălțat, lung, subțire, asemănător cu ciocul, cu o lățime egală pe toată lungimea.
  • Pe maxilarul superior se află o creastă care înconjoară nările lungi și înguste.

Locuiește în bazinele râurilor Asia de Sud-Est și Indus. Experimentul, condus de biologul Anderson, care a ținut susuk timp de 10 zile în captivitate, a arătat că aceste animale se ridică la fiecare jumătate de minut pentru o clipă pe suprafața apei pentru a inspira.

Se hrănesc cu cancer și cu pești. Sarcina are probabil durata de 8-9 luni - pentru lumină un copil apare, Pentru o lungă perioadă de timp rămasă sub îngrijirea mamei, se agăță de botul din spatele aripii dorsale.

Vânează rareori un sousuke, în principal pentru carne. În special dispuși să mănânce această carne pentru alimente Femeile indiene, care au dificultăți în procreare. Potrivit legendei, carnea ajută să rămână însărcinată și să îndure copilul în condiții de siguranță. Călugării și pelerinii, având în vedere animalul sacru, îl hrănesc.

Chinezesc delfin

Delfinul râului chinez a devenit cunoscut mai puțin de o sută de ani în urmă, în 1918. Un animal a fost găsit într-un lac de apă dulce și sa deosebit de speciile marine studiate deja.

  • Râul delfin din China este numit bayzhiLungimea trunchiului delfinului râului chinez este de aproximativ 2 m.
  • Greutate - mai mare de 120 kg.
  • Spatele este gri, spre burtă culoarea devine mai ușoară, transformându-se în alb.
  • Aripi pectorale destul de largi, ale căror capăt este tăiat.
  • Viziune foarte slabă.
  • Înotați delfinii, de regulă, turme de 3-4 persoane, și câteodată - de la 10-12.
  • Aripile dorsale seamănă cu un steag.
  • În alimente, delfinul râului chinez consumă acnee, somn și crustacee. Capturile de extracție din lagăr.

Delfinul râului Laplace

  • Poate trăi în râuri și mări.
  • Lungimea corpului masculilor atinge 1,55 m. La femele, lungimea trunchiului poate ajunge până la 1,7 m.
  • Greutate - 28-35 kg.
  • Puii emergenți au o lungime de aproximativ 45 cm.
  • Botul era lung.
  • Culoarea pielii - maro deschis.
  • Numărul de dinți este de 210-240.
  • În produsele alimentare se folosesc pești, languste și moluste de cefalopode.

Dolphinul laplace este sociabil, înoată în mod voluntar la bărcile de pescuit, merge în contact cu omul. trăi acești delfini miniaturali la gura La Plata și apele de coastă ale Braziliei, Argentina și Uruguay (între 30 și 45 ° S lat).

reproducere

Delfinul râului atinge maturitatea sexuală la vârsta de aproximativ 5 ani. Sarcina durează 11 luni. După nașterea bebelușului, femeia o împinge din apă, astfel încât să ia prima respirație.

Lungimea gambelor este de 75-85 cm și cântărește aproximativ 7 kg, corpul are culoarea gri deschis. După nașterea tânărului bărbat reveniți la râu, iar femelele rămân cu descendenții în loc (în văi, canale). Femeia protejează puii de prădători, lipsa alimentelor, agresiunea bărbaților străini. Puii sunt lângă mama lor până la vârsta de aproximativ trei ani.

Adesea femeia rămâne gravidă în mod repetat, fără a finaliza procesul de lactație. Între împerechere durează 5-25 luni.

Speranța de viață este de 16-24 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest peșteRâul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest pește
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Unde trăiește știuca și ce se hrănește?Unde trăiește știuca și ce se hrănește?
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
River cancer - descrierea organelor interne și externeRiver cancer - descrierea organelor interne și externe
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Delfin Amazon roz sau râuDelfin Amazon roz sau râu
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
» » Unde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulce
© 2018 amigda.ru