amigda.ru

Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase

Tipuri de maimuțeDin istorie se știe că maimuțele au apărut în era mezozoică acum 200 de milioane de ani. De-a lungul anilor, aceste creaturi s-au schimbat putin. Maimuțele erau numite primate, adică primare, principale.

Creierul maimuțelor este puțin mai mic decât omul, dar este mai dezvoltat decât în ​​alte animale. prin urmare aceste mamifere sunt foarte inteligente.

Caracteristicile externe ale maimuțelor

Caracteristicile raselor de maimuțeOchii sunt adânc plantați, proeminenți, elevul este superficial. Gura mare, proeminent înainte. Dinții se formează în două etape: persoanele mici au dinți de lapte, la maturitate, laptele alternativ cu dinți permanenți. Urechile sunt mari, proeminente înainte.

Membrele membrelor anterioare în multe specii de maimuțe sunt similare cu cele umane. Primul deget se opune celorlalte patru. La vârful degetelor există unghii. Înapoi îndoit.

Creșterea depinde de rasa mamiferelor. Acesta variază de la 15 cm (pitic) până la 2,5 metri (Gorilla). Blana este groasă și neregulată. Culoare maro, negru, gri, castan.

Tipuri de maimuțe minuscule

  • Joc dwarf.

Joc dwarfEste considerat cel mai mic reprezentant al maimuțelor. Lungimea jucăriei este de 11-15 cm, greutatea este de la 100 la 150 de grame. Se potrivește cu ușurință în palma mâinii tale. Habitat - Columbia, Ecuador, Peru. Lână de o umbră ruginită, densă. Datorită acesteia, fiara pare de 2 ori mai mult. Locuiește în copaci, conduce o viață de zi cu zi, foarte inteligentă și mobilă. Igroynki sunt prea curat și să acorde o mare atenție la curățarea lâna unul de celălalt. Se hrănesc cu sucuri de lemn, insecte, fructe. Fotografia arată toată frumusețea acestor primate mici.

  • Tamarin.

Lungimea corpului este de 31 cm. Coada atinge o lungime de 44 cm. Greutate 300 grame. O caracteristică caracteristică a acestor maimuțe este prezența unei barbe și a unei mustașe. Culoare maro, galben, maro, cu impregnări negre. Locuiesc în America și Columbia. Ei trăiesc în familii în coroane de copaci. Se hrănesc cu insecte, ouă de păsări, plante, fructe.

  • Maimuțe veveriță.

Aceste primate trăiesc în America de Sud în pădurile aflate lângă corpurile de apă. Lungimea corpului 25-35 cm, greutate 1 kg. Coada este lungă - 40 cm. Culoarea este gri-galben. Foarte mobil, poate să sară cu ușurință de 5 metri. Ei sunt treji în timpul zilei, dar dorm noaptea. La pericol, fac un strigăt și rămân nemișcați. O persoană neexperimentată nu poate observa o maimuță veveriță chiar "sub nas". Mananca oua si pui, fructe, nuci, crustacee.

Tipuri de maimuțe
Bald WaukariMaimuță nostităTipuri neobișnuite de maimuțeMaimuțele se înghitKalimantan OrangutanurangutanMonkey Blackheaded leu tamarinColobus alb-negru

Tipuri de maimuțe medii

  • capucin.

Locuiesc în America de Sud. Lungimea corpului este de 50-70 cm. Greutatea este de 4-5 kg. Aceste maimuțe sunt prea deștepte și foarte timid. Pe vârfurile copacilor în care locuiesc, capucinii își găsesc hrana proprie. Ei mănâncă broaște, insecte, fură ouăle de păsări. Capucinii pot fi ușor pregătiți pentru a se bucura de succes în iubitorii de maimuțe. Pot trăi până la 50 de ani.

  • maimuță urlătoare.

Locuiesc în Brazilia, în America Centrală și de Sud. Înălțimea maximă este de 70 cm. Greutatea este de 5-8 kg. Coada este lungă și tenace, ajungând aproape la lungimea corpului - 60-70 cm. În fiecare dimineață, ca niște cocoși, fac zgomote puternice pentru a sperieri pe vrăjmași. Și, de asemenea, aceste sunete atrage femele și arată rivalilor că acesta este teritoriul lor. Maimuțe-călugării se hrănesc cu frunze, plante și fructe. Ei vânează păsări, insecte și chiar șerpi mari.

  • Spider maimuță sau păianjen maimuță.

Locuiesc în Brazilia, Mexic, America de Sud și Centrală. Înălțimea este de 40-60 cm. Lungimea cozii ajunge la o lungime de 90 cm. Greutatea este de 5-10 kg. Stai treaz numai în timpul zilei, dormi noaptea. Fugind de un prădător, el poate petrece mult timp pe vârful copacului. Se hrănesc cu smochine sălbatice, plante. Nu renunțați la fructele individuale și delicioase. Ei trăiesc maxim 40 de ani.

  • babuin.

Împușcați babuinii din Africa de Sud și de Est. Lungimea corpului este de 70-80 cm. Greutatea variază între 30 și 45 kg. Culoare galben-maroniu. Bunicii se hrănesc cu plante, fructe, frunze, coajă. Cea mai bună prânz pentru babuini sunt prinse gazele, antilope. Bunicile trăiesc în clanuri, conduse întotdeauna de lideri. Dacă babuinul este înfometat și există o casă omenească în apropiere, el se va urca cu bucurie în clădire pentru mâncare. Ei sunt foarte agili și, observând dușmanul, urcă repede copacul spre adăpost. Durata de viață a babuinelor este de 40 de ani.

  • Colobus.

Maimuțele tolstolobye (colobus) trăiesc în pădurile dense din Etiopia, Senegal, Nigeria și Guineea. Aceste primate se pot urca la o înălțime de până la 3 mii de metri. Rareori coboară din copaci și conduc o viață nocturnă. Creșterea colobusului este de maxim 70 cm, greutatea - 12 kg. Coada acționează ca un al cincilea limbaj. Culoare alb-negru, spate de nuanta ruginita. În aparență, aceste primate sunt foarte frumoase și maiestuoase. Particularitatea maimuțelor este absența unui deget mare pe mâini. Colobus se hrănește cu frunze de copaci, scoarță, fructe.

  • Langur.

Langurii aparțin familiei de marmosete. Înălțime 75 cm, greutate maximă 20 kg. Se hrănesc cu primate cu fructe și vegetație. Jumpingul Langurii ajunge la o lungime de zece metri. Habitat Thailanda, Tibet, India. Langurii pot trăi în zone unde zăpada cade.

  • macac.

Macașii trăiesc în păduri, în munți și chiar în orașe. Creșterea indivizilor este de 40-70 cm, greutatea maximă este de 14 kg. Culoare maro, galben, maro, negru. Macaurile se adaptează bine la viața urbană. Sunt susceptibile de a învăța. În sălbăticie, trăiesc în pachete de 10-20 de persoane. Fiecare are funcția proprie în familie. Locuiesc în Nepal, în nordul Indiei, în China. Se hrănesc cu animale mici, frunze, fructe.

  • gibon.

Împăcați gibonii din Asia de Sud-Est. Greutatea primatelor este de 6-9 kg, înălțimea de 40-90 cm. Gibbonii sunt hrăniți cu fructe suculente, vegetație, ouă și pui, insecte. Primatele trăiesc în familii: părinți și pui. Când un tânăr crește, se duce în pădurea pădurii pentru a căuta o persoană aleasă. Dar există și astfel de exemplare care nu vor să părăsească vatra familiei. Părintele trebuie să-și expulzeze copilul.

Maimuțe mari

  • Urangutan.

Locuiesc în Kalimantan și Sumatra. Creșterea indivizilor mari atinge 130 cm, greutatea 90-120 kg. Orangutanii trăiesc singuri sau în haremi. Un singur bărbat poate avea mai multe femele, iar alți membri ai acestei rase nu au voie să intre pe teritoriu. Dacă apare un astfel de daredevil, atunci bărbații alerg la copaci și încep să-i scuture violent. Aceasta poate dura câteva ore până când unul dintre ei se retrage. Se hrănesc cu urangutani cu banane, prune, frunze și coajă.

  • Gorilla.

gorilăGorila este cel mai mare reprezentant al tuturor raselor de maimuțe. Creșterea primatului este de 2 metri, iar greutatea este de 280 kg. Această specie trăiește în Africa Centrală. Primatele se hrănesc numai pe vegetație. Trăiește în grupuri: 2 bărbați, mai multe femele și un pui.

Gorilele sunt înfricoșătoare, dar sunt prietenoase singure. Dacă bărbații se simt periculoși, încep să bată în piept cu mâinile lor, mârâind puternic. Deci ei sunt protejați de dușmani. Speranța de viață a gorilelor este de 50 de ani.

Există mult mai multe subspecii acestor mamifere. Toate subspecii diferă în funcție de habitat, situația ecologică, fenomenele meteorologice, preferințele alimentare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasă de câini mici brabanson - cum să aibă grijăRasă de câini mici brabanson - cum să aibă grijă
Vacile moarte sau nu și modul în care acestea arătauVacile moarte sau nu și modul în care acestea arătau
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
Visele: Ce este visul unei maimuțe?Visele: Ce este visul unei maimuțe?
Dinți rădăcini la un adult și un copilDinți rădăcini la un adult și un copil
Mamă sau pește - un rechin, o întrebare pentru mulți interesațiMamă sau pește - un rechin, o întrebare pentru mulți interesați
» » Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
© 2018 amigda.ru