amigda.ru

Delfin Amazon roz sau râu

Delfinul amazonianDelfinul amazonian este cea mai mare specie de delfini fluviali, ele cresc de obicei la două și jumătate până la trei metri în lungime și ajung la o greutate de peste două sute de kilograme. Toți cei care s-au întâlnit vreodată cu un bouto și le-au văzut live, au observat că sunt supraponderali, iar botul și coada sunt destul de înguste. Ce este ciudat cu acest volum al corpului. Bouto posedă o frunză abruptă rotunjită, curbată în sus, de un cioc lung, acoperit cu peri rigizi de sus și de jos.

Natura știe cum să surprindă, în ciuda faptului că deja am văzut multe în viața lui, în direct familiare sau fotografii cu o varietate de creații minunate și neobișnuite ale florei și faunei, există încă animale sunt capabile să surprindă chiar și existența ei discernământ zoologi. Unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai unor astfel de animale miracole este delfinul râului amazonian. Această specie poartă, de asemenea, astfel de nume:

  • Linia amazoniană.
  • Bowtie.
  • Râul delfin alb.
  • Un delfin roz.
  • River delfin.
  • Delfinul amazonian.

Da, pădurea amazoniană are numeroase nume, dar toate se aruncă asupra faptului că proprietarul lor este un mamifer de râu, un delfin cu o culoare neobișnuită.

Este aproape imposibil să vedeți un animal în viață. În acvariu sau delfinii din grădina zoologică roz nu pot trăi mai mult de trei ani. Astfel, se pare că mor, chiar înainte de a ajunge la pubertate. Aceasta indică faptul că în captivitate ei nu se reproduc.

Iar păstrarea delfinilor nu este foarte profitabilă: nu vor putea participa la diferite spectacole pentru public. La urma urmei, în ciuda faptului că bouto-ul se convertește ușor cu oamenii și se îmblânzește, absolut nu se dau la antrenament și refuză să facă chiar și cele mai simple sarcini sau trucuri. În plus, caracterul acestor creaturi minunate este foarte răsfățat în captivitate și devine teribil de agresiv față de oameni și semenii lor.

apariție

Aspectul unui delfin rozPe plan extern, delfinii din râul Amazonian sunt foarte diferiți de alte specii ale acestor mamifere. Caracteristica principală a bouto-ului este schimbarea culorii pielii, în funcție de vârstă. Culoarea unui astfel de animal este foarte variată în variațiile sale. Puteți întâlni delfinii fluviului de la tonuri roșu luminoase până la nuanțe foarte întunecate.

De obicei, pe partea de sus a corpului de albastru amazonian albastru, iar de jos roșu sau roz. Odată cu vârsta, culoarea devine tot mai multă lumină.

Natura a acordat delfinului roz cu un număr mare de dinți, de obicei mai mult de o sută. Cea mai mare parte a dietei boului este hrana tare, astfel încât dinții sunt șterși rapid și nu foarte ascuțiți.

O altă caracteristică distinctivă a acestei specii de delfini sunt ochii lor. Ele sunt destul de mici în dimensiune și constau dintr-o cornee și o lentilă cristalină, galben colorat. Astfel, natura a protejat ochii boutei de lumina strălucitoare a Amazonului.

Un gât bine dezvoltat și destul de lung vă permite să vă întoarceți capul, iar cocoșul pe spate înlocuiește aripioarele superioare. Acești delfini au obraji foarte groși, din cauza a ceea ce trebuie să examineze fundul pentru mâncare, înotând burta. Așa că ajung să vadă ce se petrece sub apă.

mod de viață

Aceste creaturi minunate trăiesc pe continentul Americii de Sud, în bazinul Amazonului și în întregul său sistem fluvial de surse și afluenți.

Delfinul amazonian poate fi găsit în rezervoare:

  • Bolivia.
  • În nordul Peru.
  • Brazilia.
  • Venezuela.

Delfinul râuluiUnii afluenți ai Amazonului își au originea în râul Orinoco, deci se observă adesea boutos. În America Latină, populația acestor animale este de asemenea răspândită, dimensiunea râurilor sau a lacurilor nu are o importanță majoră pentru ei.

Este demn de remarcat faptul că habitatele delfinilor roz sunt la fel de fabulos de frumoase ca animalele însele. Apele Amazonului nu sunt transparente, ci alb ca laptele. Această culoare dă râului o cantitate mare de praf în partea de jos. De asemenea, acest râu este locul celui mai mare crin din lume, numit după Victoria Regia sau Victoria Amazon. Pe malurile Amazonului cresc o varietate de plante și copaci tropicale neobișnuite, precum și mulți palmieri.

În mediul natural, delfinii amazonieni tind să-și petreacă toată viața numai într-un singur loc, pot obține doar picături sezoniere de apă pentru a se muta într-o altă parte a râului sau într-un alt rezervor. În astfel de cazuri, ei încep să caute un loc unde canalul este mai profund. Când sistemul fluvial revine la normal, boutosul se întoarce acasă.

După ploi torențiale râurile vin adesea din larg și se răspândesc în zonele de coastă. În astfel de cazuri, locuitorii locali pot viziona adesea bustosul în zonele inundate. În sezonul ploios, unele persoane pot migra într-un alt râu.

Spre deosebire de delfinii marine care trăiesc în ambalaje, delfinii amazonieni sunt singuri. Ele sunt colectate numai în timpul sezonului de împerechere.

Uneori puteți vedea împreună doi delfini - aceasta este mama și puii ei.

reproducere

Biologia reproducerii acestei specii nu a fost studiată până acum. Există sugestii pentru creaturile poligame bouto. O astfel de concluzie a fost făcută pe baza dimorfismului sexual. De asemenea, unul dintre semnele de poligamozitate sunt comportamente agresive între bărbați pentru posedarea unei femei. Luptele sunt repetate la fiecare sezon de împerechere și lasă urme pe pielea bărbaților: mușcături și abraziuni.

Dolphin color rozDupă terminarea perioadei de reproducere, bărbații se întorc de unde au navigat pentru împerechere, femelele rămân în canale sau în zonele inundate și așteaptă apariția puiului. Sarcina delfinului roz durează aproximativ unsprezece luni, nașterea are loc timp de patru până la cinci ore. După nașterea unui delfin, femeia însăși îl împinge la suprafață, astfel încât el să poată face prima sa respirație. Imediat după naștere, cubul are un corp lung de șaptezeci și optzeci de centimetri și o greutate de șase - opt kilograme.

Femeia cu delfinii preferă să rămână cât mai mult timp în apă puțin adâncă. Alege un astfel de loc habitat datorită mai multor avantaje.

  1. Apă caldă, lipsa unui curent puternic, care nu poate face față copilului.
  2. În apropiere nu există bărbați agresivi.
  3. Un număr mare de furaje diverse și lipsa de concurență din partea altor animale.
  4. Lipsa inamicilor naturali.
  5. O adâncime mică permite puiului să se deplaseze independent și fără probleme, pentru a colecta aerul.

femele hranesc puii lor pe tot parcursul anului din momentul nașterii lor, dar alături de mama lor rămân timp de aproximativ trei ani. De obicei, între naștere, delfinii roz au nevoie de cincisprezece până la treizeci și șase de luni. Nu este neobișnuit ca o mamă care alăptează să fie din nou gravidă.

Maturitatea sexuală în delfinii amazonieni are loc în al cincilea an după naștere. În acest moment, lungimea corpului femelei este de unu și jumătate până la doi metri, pentru masculi de la doi sau mai mulți metri.

Durata de viață a bouto-ului în mediul natural nu este încă cunoscută în prezent, dar dacă sunt ținute în captivitate, acestea trăiesc rareori până la treizeci și trei de luni.

comportament

delfindeoarece Delfinii amazonieni - single, ei nu au o împărțire ierarhică între frații lor. Dar acest lucru nu le împiedică să comunice ocazional unele cu altele. Pentru a face acest lucru, delfinii folosesc aproximativ zece până la doisprezece sunete diferite asemănătoare cu strigătele în tonuri înalte, lătrat, făcând clic, mușcătură și ecolocație.

Bouto este o creatură foarte activă, indiferent de ora din zi, este întotdeauna veselă și ocupată cu înotul, socializarea sau găsirea de mâncare. Înotătorii din această specie sunt destul de lenți, viteza maximă pe care o pot dezvolta trei kilometri pe oră. Dar nici o barcă modernă nu se poate compara cu ei în manevrabilitate.

Când scufundați, sub apă, pot dura până la două minute. Deci, ei rup greu în partea de jos pentru a găsi ascunde pește sau crabi. Delfinii verzi de culoare roz preferă să coboare pe coastă, în gurile râului sau lângă cascade. Desigur, apa din aceste locuri nu se poate lăuda cu curățenie și transparență, deci boutos se bazează mai mult pe ecolocație și auz, decât pe vedere.

Pentru o zi, delfinii amazonieni mănâncă aproximativ douăsprezece kilograme de mâncare. De obicei, sunt mici pești, dar țestoasele și crabi-urile sunt, de asemenea, solicitate cu aceste creaturi și nu vor regreta să le mănânce, chiar dacă sunt pline. Un astfel de apetit "brutal" explică plenitudinea excesivă a boutei.

Uneori, plantele se combină cu delfini - tukasha sau vidre mari, pentru a conduce o școală mare de pește și apoi împărțiți prada printre participanții la vânătoare.

Rolul în ecosistem

Delfinii roz joacă un rol important în menținerea ecosistemului râurilor din America de Sud. Mâncând diferite tipuri de pești și chiar pirane, ele împiedică reproducerea necontrolată a acestor creaturi. Bouto nu arunca niciodată problemele rudelor și să-i ajute să se recupereze de la rănile lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în naturăHare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
Unde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulceUnde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulce
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Un delfin este un simbol fericit într-un vis. Dar el întotdeauna vis de bine?Un delfin este un simbol fericit într-un vis. Dar el întotdeauna vis de bine?
» » Delfin Amazon roz sau râu
© 2018 amigda.ru