amigda.ru

Ce animale trăiesc în stepi?

Stepele fără margini arată pustiu, dar acest lucru este doar la prima vedereSteppe - expansiuni de iarbă nesfârșite, care se întind pe câțiva kilometri și nu au un singur copac în jur. La prima vedere, stepa arata ca un teritoriu pustiu - doar flora si nici fauna. Dar prima impresie este gresita! Desigur, lumea animalelor din stepă nu este la fel de diversă ca în păduri, dar este cineva care să se uite. Vara caldă, clima uscată, frigul rece în timpul iernii și absența copacilor impun amprenta asupra caracteristicilor și comportamentului animalelor de stepă. Acest lucru vă permite să supraviețuiți în stepă numai un animal puternic și dur. Animalele de stepă sunt în cea mai mare parte nocturne.

Există o stepă pe fiecare continent, deci există o mulțime de specii de animale de stepă. Fiecare continent are propriile caracteristici și animalele sale.

Animalele de stepă de pe continentul Eurasia

Dacă vorbim despre animalele de stepă de pe continentul nostru, primele care vin în minte sunt rozătoarele. Îndrăgostiți, voles, jerboas. În stepa, goperii trăiesc - unul dintre cei mai mari din Rusia - o veveriță galbenă de pământ poate ajunge la un kilogram și jumătate. Și, de asemenea, în zona de stepă a Eurasiei trăiește un bobak - asta unul dintre cele mai mari marmote continentul nostru. Greutatea sa poate ajunge la 10 kilograme. Toți rozătoarele trăiesc în burrows. Se ascund acolo de dușmani, căldură și îngheț. Rozătoarele își acoperă găurile cu iarbă uscată, dar își petrec cea mai mare parte a vieții pe suprafață în căutarea insectelor și plantelor alimentare. Majoritatea rozătoarelor intră în hibernare în timpul iernii.

Manul este o pisică sălbatică a stepei eurasiatice, populația sa este scăzută și continuă să scadăȘi, de asemenea, în stepele continentului Eurasia puteți întâlni badgers.

În ceea ce privește prădătorii, în stepa se găsesc vulpi, ermine, nevăstuici și dihori. Se hrănesc cu mici rozătoare și insecte. În Transbaikalia există steplu pisica Manul. Deseori prădătorii mici ocupă burrows de rozătoare.

Pasari pasari

Cele mai multe păsări care trăiesc în stepă, zboară de obicei pentru iarnă în zone calde. Vorbind despre păsările de stepă, prima minte este un vultur - o pasăre frumoasă mândră prădător. În stepa există o bustard - o pasăre destul de mare, arătând ca o curcană. Desprinderea este acum pe punctul de a dispărea și este menționată în Cartea Roșie. Dacă vorbim de păsări mici, atunci veniți în minte:

  • Lark;
  • mierlă;
  • prepelița;
  • Finch;
  • goldfinch;
  • flytrap-croitoreasă.

În stepa se găsesc reptile periculoase: acest lucru cumpărător de stepă. Culoarea ei îi permite să rămână neobservată și otrava ei este periculoasă pentru oameni, deși nu este fatală. Prin urmare, de mers pe jos de-a lungul spațiilor deschise de stepă, merită să te uiți cu atenție la picioarele tale. Trebuie remarcat faptul că numărul acestei specii scade rapid de la aratul terenurilor de stepă. Viperul de stepă mănâncă șopârle mici, broaște, insecte, rozătoare, nu are grijă să mănânce și ouă și pui de păsări mici.

Unguli de stepă eurasiatică

Nu cu mult timp în urmă, cu câteva sute de ani în urmă, pe suprafețele de stepă eurasiană, bizon și măgari sălbatici, tarpani și saigas pășunat în cirezi uriașe. Astăzi lor număr redus semnificativ. Acum majoritatea sunt în stadiu de dispariție și, de exemplu, tarpanul a fost deja exterminat de om.

Saiga - și-a păstrat aspectul neobișnuit de la mamuțiÎn stepele din Rusia puteți întâlni o saiga. Aceasta este o mică culoare de nisip antilopă. O caracteristică deosebită a saigii este structura botului său - o cocoașă, care se termină cu un trunchi scurt cu o nară. Acționează ca un încălzitor - cu o funcționare rapidă pe timp de iarnă datorită creșterii cavității nazale, aerul inhalat se încălzește. Pot dezvolta viteze de până la 70-80 km pe oră.

Stepa africană

Savannah - stepa africană - se disting printr-o faună interesantă. Este foarte diversă. Aici puteți găsi girafe și elefanți. Pe suprafețele savanei se îngrămădesc turme uriașe de antilopi și zebre. Ei sunt pradă pentru prădătorii însetat de sânge, nemiloși, puternici și rapizi. Aici locuiește regele fiarelor - leu, cel mai puternic prădător de savană. Competiția aici este cel mai rapid pradator al planetei - ghepardul. Principala sa pradă este antilopa. Un leopard asemănător cu ghepta poate vâna babuoni și warthogs. Nu toți prădătorii de savană recoltează prada prin persecuții sau atacuri de ambuscadă. Hyena doar mănâncă prada altor oameni. Dar, în același timp, dacă este necesar, este capabilă să vâneze și să ucidă, de exemplu, o zebră.

Rinocul alb și negru care trăiesc în savană sunt pe punctul de a dispăreaÎn savană există un rinocer alb și negru. Ambele specii se află pe punctul de a dispărea. Prin urmare, activiști și oamenii de știință creează rezerve, astfel încât rinocerii se simt în siguranță și protejați de braconieri. Astfel, oamenii de stiinta spera sa mentina si sa creasca populatiile de rinocer negru si alb.

În savană există o mulțime de specii de păsări. Prima pasăre pe care doriți să o acordați atenție este, bineînțeles, o struț. Aceasta este o pasăre unică. Nu este o pasăre care zboară, este o pasăre care operează. Sturpul este cea mai mare pasăre de pe planetă. Greutatea unui struț poate ajunge la 150 de kilograme.

În savana se pot întâlni:

  • berze;
  • vulturi;
  • vulturi;
  • coruri cu coarne;
  • și multe alte specii.

Animalele sunt venerate în Africa. Imaginile animalelor pot fi văzute pe brațele multor țări din Africa.

Animalele din stepele din Australia

Datorită izolării sale, Australia și-a păstrat vechea faună originală. În Australia se poate întâlni multe specii de animale endemice - aceste specii nu apar mai mult pe nici un continent.

Kangaroo trăiește numai în Australia și este simbolul săuCele mai strălucite și cele mai cunoscute reprezentanți ai Australiei sunt, desigur, cangurii. Cantaretele sunt marsupiale, au picioare lungi, puternice din spate și o coadă puternică pentru echilibru. În înălțime, cangurii pot ajunge la o sută șaptezeci de centimetri și cântăresc până la 40 de kilograme. Ei își mută cangurii exclusiv prin sărituri și pot dezvolta viteze de la 60 la 90 de kilometri pe oră.

O altă specie endemică care trăiește în Australia wombat. O privire frumoasă, care amintește de un ursuleț de pluș, o față mobilă și emoțională la prima vedere evocă sensibilitate. Acest animal unic a supraviețuit în forma sa originală, fără a suferi 18 milioane de ani de schimbări radicale. Ca și alte endemice din Australia, wombat aparține familiei de marsupiale și este un erbivore. O parte semnificativă din viața lui este petrecută de subteranul wombat. Modul de viață duce noaptea. Hrănește uterul cu rădăcini, fructe de padure, rădăcini, lăstari de iarbă și ciuperci.

Stepele se găsesc pe toate continentele, astfel încât lumea animală este atât de diversăAnimalele de stepă reprezintă o listă uriașă de specii de la ungulate și prădători la reptile și reptile. Ai întâlnit mulți dintre ei în stepele din Rusia. Dar datorită faptului că terenurile de stepă sunt folosite pentru agricultură, multe specii de animale de stepă au dispărut deja sau sunt pe punctul de a dispărea. Merită să ai grijă de natură și să nu uităm că aceasta este o moștenire nu numai a noastră, ci și a descendenților noștri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Lama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorieLama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorie
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Caracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă catCaracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă cat
Caracteristicile tuturor tipurilor de plante din stepăCaracteristicile tuturor tipurilor de plante din stepă
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
» » Ce animale trăiesc în stepi?
© 2018 amigda.ru