amigda.ru

Africa și regnul său animal: animale africane

Animale exotice în AfricaAfrica este un continent uimitor și mare. Lumea animală a Africii este numeroasă și diversă.

În Africa, trăiesc 5 mii de mamifere, peste 100 de mii de insecte, aproximativ trei mii de specii de păsări. Acest continent are savană, deșert, lacuri, cel mai lung râu Nil și alte râuri. Au aproximativ cinci mii de specii de pești. De asemenea, pe acest continent locuiesc o mulțime de reptile și amfibieni.

Să vedem ce animale trăiesc în Africa.

Fauna Africii

Animalele din Africa: mamifere.

În Africa, trăiesc următoarele specii de mamifere:

  • Bivol african;
  • Savage Hare;
  • Elefantul;
  • Hippo;
  • Vulpea uriașă;
  • Bongo;
  • Gazelle Dorcas;
  • Câine hainic;
  • Girafa;
  • Zebra;
  • Canna;

Să analizăm în detaliu fiecare animal.

Bivol african

Bivol african este un animal foarte periculos, în special pentru oameni. Statisticile arată că mai mult de două sute de persoane mor din fiecare an de la acest animal.

Greutatea unui bivol atinge o tonă, înălțimea este de doi metri, iar lungimea sa este mai mare de trei metri.

Aceste animale se hrănesc exclusiv pe iarbă. În fiecare zi mănâncă douăzeci de kilograme de iarbă proaspătă.

Buffaloes are coarne uriașe, răsucite înăuntru.

Iepure savană africană

Animale care trăiesc în AfricaAfrican iepure Este un mamifer care trăiește în savană. Lungimea iepurelui ajunge la șaizeci de centimetri, iar greutatea ajunge la trei kilograme.

Urechile de iepure sunt lungi și au culoarea neagră pe vârfuri. Capul și corpul sunt de culoare gri. Și picioarele și părțile laterale sunt roșcat-maro. Abdomenul inferior este de culoare albă. Coada de iepure are o culoare interesantă. Deasupra este negru, iar de jos este alb.

Acest mamifer se hrănește numai cu iarbă și apoi noaptea și se ascunde de pradă în timpul zilei.

Elefant african

Elephant - acesta este cel mai mare mamifer. În Africa există două tipuri de elefanți: pădurea și savana. Să vedem cum diferă elefantul de elefantul pădurii.

diferențe:

  • Savantul elefant este mult mai mare decât elefantul pădurii. Greutatea sa atinge opt tone. Și greutatea unui elefant păducel este de cinci tone;
  • Elefantul elefant este mai ușor decât elefantul pădurii;
  • Colții elefantului îmbrăcat sunt îndreptate în sus, iar colții elefantului pădurilor sunt îndreptate în jos.

Elefanții trăiesc în toată Africa. Se hrănesc cu frunze, ramuri, semințe, rădăcini, fructe și spini.

Behemoth

Animale din AfricaÎn Africa, există două tipuri de hipopotami: pitic și comun.

Corpul hipopotamului este gri, acoperit cu o piele foarte groasa. Pentru a se asigura că hipopotanii nu își arde pielea, ei au un lichid roșu special, care este și un remediu de vindecare.

Hipoții își notează teritoriul cu excrementele lor. Pentru aceasta își folosesc coada plată. Arată ca un vâsle pentru ei.

Picioarele hipopotamului scurte și groase, au patru degete. Mulțumită lor, ei se mișcă ușor pe uscat. Capul hipopotamului este mare, iar gâtul este scurt. Ochii, nasul și urechile se află pe același plan. Prin urmare, hipopotamii pot fi sub apă timp de până la cinci minute.

Greutatea hipopotamului poate ajunge la trei tone. Înălțimea lui este de un metru și jumătate, iar lungimea este de patru metri.

Hipopotanii se hrănesc cu vegetație. În ziua în care mănâncă patruzeci de kilograme de iarbă.

Hipoșii trăiesc în familie. Familia este formată dintr-un lider și cincisprezece sau douăzeci de femei.

Vulpea uriașă.

Vulpea de mare este un animal predator. Locuiește în semi-deserturi și savană. Lungimea animalului ajunge la șaptezeci de centimetri și o greutate de 5,5 kilograme. Se hrănește cu insecte și larve: termite, lăcuste, gândaci, ouă, păsări și chiar rozătoare mici.

Se distinge prin urechile sale mari, care sunt mult mai mari decât capul. În înălțime, ele ajung la treisprezece centimetri. Culoarea este maro, iar gâtul și stomacul sunt ușor mai ușoare. Vârfurile urechilor, labe și coadă sunt negre.

Lupii trăiesc în perechi sau împreună cu o puiet.

Antelope Bongo

Animalele africaneBongo Sunt antilope pădure mari. Locuiesc în pădurile tropicale din Africa.

Vopsirea acestor animale este foarte interesantă: o roșu adânc cu benzi verticale albe. Coarnele bongurilor seamănă cu o spirală. Acestea au o lungime de 90 de centimetri. Și animalul în sine are un metru lungime. Aceste animale cântăresc între 200 și 400 de kilograme.

Bongos trăiesc în familii. În fiecare familie, de la șapte la cincizeci de indivizi. Se hrănește cu iarbă cu bongo, frunze, flori, ramuri și buze.

Locuiește Bongo pentru o lungă perioadă de timp - douăzeci și doi de ani.

Gazelle - Dorcas

Gazelle - Dorcas Acesta este un animal neobișnuit care trăiește în deșertul Africii și poate fi fără apă toată viața.

Se hrănește cu plante: flori, păstăi de salcâm, frunze, fructe. Dintre aceste plante, animalul primește apa necesară.

Dorcas este un animal mic. Greutatea sa nu depășește 17 kilograme. Animalul are urechi lungi. Lâna gazellei are o culoare maro. Coarnele sunt curbate.

Dorcas trăiesc în perechi sau în familii. Speranța de viață este de cincisprezece ani.

Câine hainic

Ce animale trăiesc în AfricaCâine hainic Este un mamifer predator. Locuiesc în savană.

Câinele în formă de hienă are o culoare roșie cu pete. Urechile ei sunt lungi și mari. Datorită lor, câinele în formă de hienă este similar cu hienele obișnuite. Coada este lungă și pufoasă, cu un vârf albicioase. Picioarele au doar patru degete.

Cainii hyenici locuiesc în ambalaje. În fiecare pachet există până la 18 câini.

Cainii hainici se hrănesc cu animale. Aceste animale sunt animale precum gazele, antelope, zebre, bastoane.

În medie, câinii hienici trăiesc între zece și cincisprezece ani.

girafă.

Girafa este cel mai înalt animal care trăiește în savanele din Africa.

Creșterea girafei ajunge la șase metri și cântăresc o tonă. Picioarele sale sunt lungi, iar picioarele din față sunt mai lungi decât picioarele din spate. Coada este de asemenea lungă, ajungând la un metru. Pe cap sunt coarne osoase. Ochii sunt mari, iar limba este destul de mare - 45 de centimetri.

Ei cad foarte rar. Chiar și girafele stau în picioare. Aceste animale se mișcă foarte repede. Viteza lor poate ajunge la șaizeci de kilometri pe oră.

Girafele trăiesc în efective, până la douăzeci de indivizi. Speranța de viață este de cincisprezece ani.

zebră

În Africa, există trei tipuri de zebre:

  • Zebra Grevi;
  • Burma lui Zebra;
  • Munte zebra.

Ei locuiesc în diferite părți ale continentului, dar sunt asemănători în dungile lor alb-negru în tot corpul. Masa de zebre ajunge la 350 de kilograme. Înălțimea animalului nu depășește 1,5 metri, iar lungimea este de 2,5 metri. Coada zebră este destul de lungă - cincizeci de centimetri.

Zebra trăiesc în familii formate din șase femele și descendenții lor. Aceste animale sunt în picioare. Se hrănesc cu iarbă, ramuri, tufișuri, frunze de copaci. Speranța de viață a zebrelor este de treizeci de ani.

Canna.

Kanna este cel mai mare și jumping de tip antilopă. Ei pot sări până la 2,5 metri, trăiesc în păduri, munți, deșerturi și mlaștini.

Culoarea stratului este diferită. Cineva este galben-maroniu, cineva are un alb-gri, iar alții, în general, negri. Coarnele acestor animale sunt lungi și răsucite. Lungimea lor poate ajunge la un metru.

Greutatea animalului ajunge la 600 kilograme, iar creșterea este de aproape două metri. Cannes trăiesc în grupuri de zece persoane. Se hrănesc cu frunze de ramuri, arbuști, iarbă, fructe, rizomi. Speranța de viață la bastoane ajunge la douăzeci de ani.

Familie de feline

În Africa se află următoarea subfamilie a pisicilor mari și mici:

  • Leul;
  • leopard;
  • ghepard;
  • Pisică neagră;
  • Pisica de aur;
  • Caracal;
  • Barkhannaya pisică;
  • Pisică forestieră;
  • Serval.

Să analizăm mai detaliat unele dintre aceste specii.

Leu

Animale din AfricaLeo - acest mamifer predator și mare. Greutatea lor ajunge la 300 kilograme, iar lungimea este de trei metri. Ei trăiesc în turme mici, constând din mai mulți bărbați și femele cu puii.

Leii se hrănesc cu animale ungulate. Speranța de viață nu depășește cincisprezece ani.

leopard

Leopard - aceasta este o pisică foarte rapidă și puternică. Lungimea corpului ajunge la doi metri. Greutăți un leopard până la șaptezeci de kilograme. Locuiesc în savană, munți și păduri. Aceste animale trăiesc unul câte unul.

Leopardul are o coadă lungă de 110 centimetri. Viziunea, ghearele și dinții sunt foarte ascuțite. Acest animal poate vedea perfect chiar și noaptea. Aceasta pisica are o diferenta fata de alte feline - blana reticulata.

Leopardii se hrănesc cu antilope, iepuri, maimuțe și chiar cu păsări.

caracal.

Caracal este un animal predator care trăiește în stepi și este gol în Africa. Lungimea caracalului nu depășește optzeci de centimetri. Caracalul cântărește puțin - douăzeci și doi de kilograme. Pe urechile acestui animal există perii negre.

Vine acest animal pe timp de noapte. Pădurea sa poate fi iepure, goperii, antilopi, vulpi, struți și alții.

Asemenea animale africane trăiesc în Africa!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Rinocul negru vestic și modul său de viațăRinocul negru vestic și modul său de viață
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Câine de câine din Africa de Sud Boerboel, descriereCâine de câine din Africa de Sud Boerboel, descriere
» » Africa și regnul său animal: animale africane
© 2018 amigda.ru