amigda.ru

Specii și păsări rare și pe cale de dispariție incluse în cartea roșie

Cartea Roșie a Rusiei - păsările au intrat în eaCartea Roșie este introdusă rare și pe cale de dispariție animale, păsări și plante. Această carte a fost creată pentru a păstra și transmite informații despre speciile rare generațiilor viitoare, astfel încât aceste specii de animale și păsări să poată fi conservate.

Acum luați informații obiective din cartea, care a fost lansată în 2001.

Introduceți:

  • numele speciilor rare;
  • descriere;
  • locurile în care trăiesc;
  • fotografii.

Cartea Roșie a Rusiei însăși este împărțită în 3 secțiuni, acestea fiind înscrise:

  • păsări de curte;
  • specii de animale;
  • insecte.

În Rusia, trăiesc și reproduc 1334 specii de păsări, iar 111 de specii de păsări sunt înscrise în Cartea Roșie. Mulți dintre ei trăiesc exclusiv în pepiniere, rezervații.

În ultimii cincizeci de ani, oamenii au distrus 1/4 din toate speciile de păsări cunoscute, iar 11% dintre cei supraviețuitori sunt pe punctul de a dispărea.

Articolul descrie 10 specii de specii de păsări rare și pe cale de dispariție, a căror descriere se găsește în Cartea Roșie.

Mandarin rață

Cele mai rare păsări care locuiesc pe teritoriul RusieiRațele sunt considerate o specie rară. Acestia cântăresc între 400 și 700 g. Lungimea aripilor lor este de 21-24 cm. Păsările trăiesc în regiunile Sakhalin și Amur. În Federația Rusă există acum 15.000 de perechi de rațe. Masculii au un penaj stralucitor portocaliu. Populația trăiește pe lacuri montane și râuri abandonate, în timp ce rațele se înmoaie perfect și se mențin perfect pe apă.

Dacă le comparăm cu alte specii de rațe, nu le place să se scufunde deloc, se scufundă numai atunci când sunt rănite. Ei se odihnesc, preferând să stea pe pietre și ramurile copacilor. Mananca seminte, alge, ghinde. Dar dacă această mâncare este mică, atunci ei pot mânca crustacee, ouă de pește. Atunci când rațele pun ouă, puii ieșesc din ele într-o lună.

În Rusia, rațele mor din cauza faptului că câinii de raton, vulpi, ratonii își distrug cuiburile. Vânătoarea pentru această specie este acum interzisă.

Roz pelican

Specii de păsări rare și pe cale de disparițiePelicanii se stabilesc în apropierea râului Volga, pe insulele Martynyachy, Spitul Yeisk, Tuzla. Păsările se referă la o specie care moare, acestea fiind înscrise în Cartea Roșie. Aceste păsări prinde peștele cu ciocurile. Lungimea corpului bărbatului este de până la 1,85 m, iar aripile sunt de până la 3,8 m. Pelicanii nu se scufundă, ci scufundă pur și simplu ciocul cu apă și apucă peștele.

Numărul de păsări scade datorită utilizării pesticidelor, care de la căderea pământului în râuri și în mare. Iar gama lor se diminuează, pe măsură ce oamenii scurg de apă. Pelicanii se adună în ambalaje și împreună vânează pești. Ei vin, de asemenea, la locul de cuibărit cu o turmă și apoi formează perechi și se înmulțește. Timp de 2-3 zile, femela tricotă cuibul, iar masculul extrage iarba și îl trece în cioc la femela. Puii apar din ouă timp de 26 de zile. Ei cresc penajul în a 70-a zi după naștere.

bufniță

Păsările enumerate în Cartea RoșieAcestea sunt cele mai mari păsări din familia owl. anvergura aripilor lor la 1,9 m. Ei au o lungime masivă corp de 60-75 cm, pene sunt, în principal culorile roșu și nuanțe de ocru, ochi portocalii, deasupra lor, „sprâncene“ ale penelor lungi. Greutatea femelei este de 3-3,2 kg, iar masculul este de 2,1-2,7 kg. Asta este prădătorii care dorm în timpul zilei, și de vânătoare de noapte pentru șoareci și alte rozătoare, melci, păsări mici. Fiecare bufniță are un anumit teritoriu, unde vânează.

Vânătorii folosesc bufnițe pentru a prinde iepuri, potârnici. Este adevărat că bufnițele în sine pot fi periculoase pentru oameni. Fly bufnițe foarte repede, imediat după ce au decolat, pot zbura cu viteză maximă. În Rusia, numărul de păsări scade treptat.

Lebedă mică

Lebedele trăiesc numai în Rusia. Are o aripă de până la 1,95 m. Are o lungime a corpului de 1,15-1,27 m, cântăresc 4-8 kg. Lebedele au pene albe și un cioc negru. Se hrănesc uneori cu iarbă, fructe de padure, cartofi prinde pești mici. Când lebedele împlinesc 3 ani, găsesc un cuplu cu care nu își împărtășesc toată viața. Cuiburile de lebede sunt amplasate pe dealuri uscate, uscate, uneori cuiburile lăsate de perechea anterioară sunt folosite de o altă pereche.

Puii se desprind de ouă într-o lună și apoi lebedele îi conduc spre un iaz. Iar puii încep să zboare în 45 de zile.

În prezent, Federația Rusă încearcă să restabilească numărul de păsări. Au fost aduse și în Cartea Roșie.

Iabis cu picioare roșii

Specii de păsări dispărutePasărea este albă, cu un penaj roz pal, picioarele sunt roșii maronii, în jurul ochilor păsării o nuanță roșie. Ciocul este negru, iar pe cap este o creastă care coboară pe gât. Ibis se stabilește în regiunea Orientului îndepărtat. În Japonia, păsările au fost declarate dispărute. În Rusia, o pereche de Ibis a fost observată în 1990. Nu este clar dacă acum există păsări în Federația Rusă. voce cum ar fi cioara cioara.

Ibisy trăiesc în apropiere de râurile înfundate, prinde pește și reptile. Când ibis are 2 ani, ei aleg un cuplu cu care trăiesc toată viața. După ce femelele au ouă, ele sunt incubate alternativ de ambii părinți. După 28 de zile, ouăle se trag din ouă. Ibis este, de asemenea, enumerate în Cartea Roșie Internațională.

Ovăzul Yankovsky

Păsările sunt considerate o specie pe cale de dispariție în întreaga lume. În Rusia, o pasăre a fost văzută în partea de sud a Primorsky Krai lângă satul Hasan, dar, probabil, acum a dispărut în Rusia. Cauza dispariției nu este o condiție adecvată în locurile de construcție a cuiburilor, de exemplu arderea iarbului uscat. Lungimea corpului masculilor este de 15,3-16,4 cm. Aripile la masculi sunt de 7,2-7,8 ​​cm, la femele 6,8-7,2 cm.

Fulgi de ovăz zboară din loc în loc, se adună în turme și vânează împreună insecte. Ei trăiesc în stepă, construiesc cuiburi pe ramurile copacilor și pe pământ. Cuiburile sunt făcute din iarbă. Femelele au 4-5 oua si le incubeaza. Când puii apar, ei sunt hrăniți de bărbat. Într-un an, două generații de pui.

Făina de ovăz are aceeași dimensiune ca și vrabii obișnuiți. Deasupra, corpul fulgi de ovăz este maroniu, de jos este mai ușor, iar pe piept - o bucată de umbra de castan.

Stepest Kestrel

Enumerate în Cartea Red BirdKestrel este așezat în sud-vestul Rusiei și în partea de sud a Siberiei. Acești prădători, care prind insecte, se întâmplă să mănânce scorpioni. Kestrelsts se agită în pachete și vânează în stepă. Uneori se întâmplă ca în primăvara sălbatic să prindă rozătoare mici. Păsările care au vârsta de 1-2 ani iau o pereche, se înmulțesc și în sezonul următor au alți parteneri.

Lungimea corpului 29-33 kestrels cm și o anvergură a aripilor de 58-75 cm, greutate 90-180 g masculi și femele 135-210 din păsări fac cuiburi în adâncimi pietrele de pe dealuri. Femelele sapă o gaură în pământ pentru a crea un cuib. Ouăle sunt expediate din ouă după 28 de zile. Părinții încep să hrănească puii, iar în 28 de zile puii zboară departe de cuib. Recent, cantitatea de kestrel a scăzut drastic, de atunci ei mănâncă insecte, iar în agricultură este obișnuită utilizarea pesticidelor pentru eliminarea insectelor. Se crede că păsările sunt pe cale de dispariție.

Curlew piatră

Enumerate în Cartea Roșie a RusieiAceastă pasăre are ochi uriași expresivi și picioare lungi. Corpul are o lungime de până la 45 cm, iar mărimea aripii este de 80 cm. Zborul este foarte rar de zbor, numai dacă este în pericol. De cele mai multe ori pasărea merge pe picioarele sale lungi. În timpul zilei, tânăra se odihnește, situată la umbra, și noapte de vânătoare pe șoareci, melci, șopârle, broaște. În aprilie femelele construiesc un cuib pe sol și plasează 2-3 ouă.

Avdotka trăiește în deșerturi și stepi. Aproape de Volga și la poalele dealului Altai. În partea superioară a corpului, are pene roșu cenușiu, care au dungi maro-negru, iar din partea inferioară corpul este crem. Coamele și penele de zbor sunt absolut albastru-negru. Pasarile nu se straduiesc intr-o turma, prefera sa traiasca singuri.

Vulturul mării Steller

Orlane rareori pot fi văzute în afara Federației Ruse, numai când ajung la iarnă. În Rusia, ei locuiesc pe peninsula Kamchatka și pe țărmurile Mării Okhotsk. Este cea mai mare și cea mai grea specie din subfamilia vulturului. Orlan poate cântări 9 kg. Orlan a fost chemat din cauza lui alb aripi medii. Acești prădători captează pești mari, foarte îndrăgostiți de somon. În plus, vulturii pot prinde iepuri de câmp, vulpi arctici, sigilii și, uneori, nu există carouri. Locuiesc în apropierea coastei din apropierea mării, iar cuiburile sunt acoperite de vârfurile copacilor.

Vulturul este foarte atent, cu greu vine în contact cu persoana. Din acest motiv, nu este clar cum se reproduc acești prădători.

lopătarul

Cartea Roșie a RusieiSpoonbill are un penaj alb și un cioc care se extinde la capăt, similar cu cleștii de zahăr. Spoonbills sunt puțin mai scurte decât eroii. Culoarea picioarelor și a ciocului lingurii sunt negre. Lungimea corpului este de până la 1 m, greutatea acestuia fiind de 1,2-2 kg. Dimensiunea aripii este de 1,15-1,35 m.

În prezent există aproximativ 60 de perechi de păsări. Specia devine dispărut datorită faptului că, după incubația ouălor timp de 1 an 60-70% mor tineri, și chiar păsările încep să se înmulțească atunci când împlinesc 6 ani și 5 luni, iar ei trăiesc 10-12 ani.

Spionabugii au locuit coastele râurilor și lacurilor proaspete, hrănind pește, insecte și broaște. Acum ele se găsesc în principal numai în rezerve.

concluzie

În Orientul Îndepărtat, un număr mare de specii rare trăiesc datorită faptului că există multe rezerve. Acum toate tipurile de păsări enumerate în Cartea Roșie sunt protejate de stat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Plantele care sunt enumerate în cartea roșie a RusieiPlantele care sunt enumerate în cartea roșie a Rusiei
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Ce animale trăiesc în stepi?Ce animale trăiesc în stepi?
Păsări exotice: specie și descrierePăsări exotice: specie și descriere
» » Specii și păsări rare și pe cale de dispariție incluse în cartea roșie
© 2018 amigda.ru