amigda.ru

Cât costă cântăreața în funcție de regiune?

Greutatea losului adultLos este cel mai mare reprezentant al familiei cerbi. Împușcă elk-ul în Europa, America de Nord, fâșia centrală a Rusiei, în Orientul Îndepărtat.

Cine a văzut elanul, va confirma că este un animal de dimensiuni impresionante. Deci, care este greutatea unui adult, dacă este atât de mare?

apariție

  • Moose elk - structura corpuluiBărbații sunt mult mai mari decât femeile - lungimea trunchiului lor poate ajunge la 3 m, iar înălțimea elanului poate fi de până la 2,4 m. Greutatea masei variază într-o gamă largă - 350-600 kg. În unele regiuni din Rusia și Canada poate cântări până la 650 kg.
  • apariție sukhatogo este foarte diferită de apariția altor membri ai familiei. Animalul are un gât și un trunchi relativ scurt, dar are o cotă destul de înaltă, asemănătoare unei cocoși.
  • Picioarele sunt lungi, așa că pentru a vă stinge setea, puteți merge la o adâncime mai mare a iazului, în apă puțin adâncă, el îngenunchează pe membrele anterioare.
  • Moose se află pe iarbăCapul este buza superioară mare, carne mare.
  • Sub gât o creștere piezoasă, numită adesea o cerneală, lungimea ei este de 30-40 cm.
  • Blana are o culoare gri-maronie, destul de grosieră.
  • Picioarele sunt ușoare.
  • Bărbații poartă coarne foarte mari, ajungând la o lungime de 180 cm și o greutate de până la 30 kg. Animalul le scapă la sfârșitul toamnei sau iarna timpurie și se plimbă fără să-și facă drumul. Femelele nu au coarne. Moose Moose a fost poreclit, deoarece forma coarnele sale seamănă cu un plug.

Unde trăiește moosele?

elan sunt distribuite în zonele forestiere Emisfera nordică este mai puțin frecventă în pădure-stepă și stepă. În Europa, trăiește în următoarele regiuni:

  • Rusia centrală.
  • Nordul Ucrainei.
  • Polonia.
  • Republica Cehă.
  • Statele Baltice.
  • Belarus.
  • Scandinavia.

În America de Nord, elk trăiește în nord-estul Statelor Unite, Alaska, în Canada.

Pe întregul Pământ există aproximativ 1,5 milioane de moși, 730 000 din acest număr trăiesc în Rusia.

Diferite surse susțin că există 4 până la 8 subspecii de elk. Cei mai mari reprezentanți aparțin subspecii din Siberia de Est și din Alaska. Cel mai mic este Ussuri.

Nutriție, stil de viață

Moose este un înotător excelentPoporul moșilor locuiesc în păduri, trăiesc pe malurile râurilor și lacurilor de stepă, se găsesc în pădurile de salcie din pădurea tundră - de-a lungul mesteacanului și al aspenilor. În tundra și stepele, animalele pot fi văzute departe de pădure.

Importanța deosebită pentru animale are iazuri, aproape de care moosele sunt salvate de la căldură și găsim vegetație de apă comestibilă. Iarna preferă pădurile conifere și mixte. În cazul în care nivelul de acoperire cu zăpadă nu este mai mare de 50 cm, animalele conduc o viață sedentară, în zonele acoperite de zăpadă migrează în locuri cu zăpadă mai puțin. În locurile de iernare, nomadismul apare de obicei la sfârșitul toamnei. Primele sunt femei și tineri, urmate de bărbați. În timpul zilei animalul poate depăși 10-15 km. Revenirea la locul de reședință anterior se produce în timpul topirii zăpezii.

Losi nu au un timp strict definit pentru odihnă și hrănire. Aici totul dictează sezonul. În timpul verii, animalele sunt predominant peste noapte, iarna sunt active în timpul zilei. Locația taberelor depinde de disponibilitatea hranei. În Rusia, acestea sunt păduri de pin, în Siberia - păduri de salcie sau mesteacăn, în Orientul Îndepărtat - păduri rare de conifere. Un stand poate ocupa simultan mai mulți șobolani. Există dovezi că 100 sau mai multe animale au fost colectate pe un mic parcel.

Acesta este ceea ce mănâncă elcul:

  • iarbă;
  • arbuști;
  • vegetație lemnoasă;
  • mușchi;
  • ciuperci;
  • licheni.

În vara ei iau frunze chiar și de la copaci înalți, cum ar fi să mănânce lângă apă și plante de apă, iarbă. Până la sfârșit, ramurile încep să mănânce. În timpul unei dezghețări, ei mănâncă coaja. Pentru o zi, un moose adult mănâncă aproximativ 30 kg de alimente, iarna - aproximativ 15 kg. Deci, pentru un an elk consumă mai mult de 7 tone de hrană. Imaginați-vă cât de mult cântă moose după aceea.

Ce se hrănește moosele în pădure în timpul iernii?În cazul în care numărul de animale este mare, acestea pot afecta pepinierele și plantațiile forestiere. Adesea, animalele vizitează solonetzii, iarna le linguează pe sare din drumuri.

Moose - excelenți înotători și alergători. Sub apă poate fi mai mult de un minut, sentiment dezvoltat de miros și auz, deși viziunea este destul de slab. De la prădători sunt protejați de loviturile picioarelor din față.

Oamenii falși atacă foarte rar, de obicei, în cazul apropierii de biped la puii sau de alți stimuli.

Structura socială, reproducerea

Persoanele individuale de ambele sexe trăiesc separat, dar uneori pot trăi în grupuri de 4-5 animale. În vara și iarna, femelele trăiesc cu moose, uneori indivizii singuratici le sunt prinși, iar primăvara o astfel de formare se dezintegrează.

Gonul apare toamna, în acest moment puteți auzi vuietul caracteristic al bărbaților. În acest moment, animalele sunt extrem de agresive și chiar pot ataca o persoană. Masculii fac lupte, în urma căruia unul dintre rivalii de multe ori moare. Deoarece animalele sunt monogame, ele se confundă mai rar cu mai mult de un los.

Sarcina durează aproximativ 235 de zile. Un pahar apare în lumină, deși uneori bătrânii au gemeni. Lăncile se ridică la picioare imediat după naștere și, după câteva zile, se pot mișca. Maturitatea sexuală apare în aproximativ 2 ani.

În condiții naturale, durata de viață a unui șobolan este de aproximativ 10 ani, în captivitate poate crește la 22 de ani.

Scopul economic

Două șopârleVânătoare și animal comercial. Într-o serie de țări, au încercat să-l domestileze, dar succesul întreprinderii a eșuat din cauza complexității conținutului. Dar, din vremea sovietică, în Federația Rusă au existat două ferme moose: rezervația Pechoro-Ilychsky și Kostromskaya.

Elk lapte este similar laptelui de vacă, dar mai multe grăsimi, în legătură cu care este adesea folosit în scopuri medicinale. Carnea din carne este mult mai delicioasă decât carnea de cerb - mai moale și mai delicată.

Număr de

Moose în timpul ierniiDaune mari pentru populație sunt cauzate de braconieri. De asemenea, reducerea numărului de animale duce la boli și leziuni, provocând adesea deces. Numărul de elk scade și din cauza prădătorilor.

Rata anuală a mortalității la persoanele adulte este de 7-16% - în rândul tinerilor, în primul an de viață - până la 50%. Elcul este vânat de un lup și de un urs. De regulă, animalele bolnave, vechi și tinere devin pradă. Un adult puternic, un lup nu este periculos.

Cel mai adesea, elk bolnav din cauza tapeworm, care afectează sistemul nervos, precum și din cauza căpușei.

Adesea, elkii sunt bătuți de mașini, și astfel, apropo, șoferii vehiculelor suferă adesea. Nu uitați, puteți cântări o mulțime de los.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiește monstrul și cât de mult cântăreșteCum trăiește monstrul și cât de mult cântărește
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei raseTipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Cât cântărește leul - caracteristicile unui prădătorCât cântărește leul - caracteristicile unui prădător
» » Cât costă cântăreața în funcție de regiune?
© 2018 amigda.ru