amigda.ru

Duck-mallard: un mod de viață, habitate în natură

Ce arata un rahat?O rață sălbatică este bine cunoscută de vânători, ceilalți știu mai puțin despre ea. Între timp, comportamentul acestor păsări de apă este foarte interesant. Aproape pe orice lac sau lac, puteți întâlni aceste rațe. Oamenii sunt fericiți să-și respecte înotul măsurat, sunt hrăniți cu bucăți de pâine. Și ce mănâncă aceste păsări în condiții naturale? Unde merg în timpul iernii? Când și cum rață? Să vorbim despre asta.

De ce mallard-urile arată diferit?

Mallard în natură este comun peste tot, cu excepția Antarcticii. Acest păsări de apă nepretențioase, care se adaptează cu ușurință la aproape orice condiții de existență. Dacă vă uitați la o turmă de rațe sălbatice care înot în apă, puteți vedea că acestea sunt diferite în dimensiune și culoare. Aceste diferențe în mallards sunt semne de sex, acest fenomen este numit dimorfismul sexual.

  • gâscan - mai mare și are un penaj strălucitor. Greutatea sa ajunge la 2 kg până în toamnă, la începutul verii este ceva mai mică. Perversarea dracii este viuă, din ignoranță se poate gândi chiar că este o pasăre dintr-o specie complet diferită. Pene de pe gât și cap sunt frumos strălucitoare în nuanțe de verde. În zona gâtului este o margine albă elegantă. Picioarele au o culoare portocalie strălucitoare, ciocul bărbatului este de asemenea luminos. Natura special drake decorate, pentru a atrage pene la frumusetea pene.
  • Duck-mallard: diferența dintre bărbat și femeieMallard de sex feminin are un penaj maroniu obișnuit, în păduri densi de coastă nu este întotdeauna posibil să se discearnă. Acest fenomen în natură a fost numit "mimicrie". Astfel, femela este protejată de pradă, este ușor de fuzionat cu peisajul înconjurător și, prin urmare, are mai puține șanse de a fi mâncat. Chiar și ciocul nu iese în evidență, ci are o nuanță de gri sau de măsline.

Rațele la naștere sunt ca o mamă, penele lor sunt, de asemenea, maro și se pot ascunde cu ușurință, îngrămădite de pământ. Mallard este considerat cea mai mare varietate de rață sălbatică. Lungimea corpului masculilor poate depăși 60 cm, media aripii este de până la 1 metru, iar lungimea aripii este de 26-28 cm.

Vocile de mallards

Sunetele emise de mallards sunt aproape la fel ca cele ale unei rațe domestice normale. Dar în timpul zborului, vânătorii îi recunosc imediat. Fiind în aer, păsările adaugă la notele caracteristice caracteristice ale vocii.

Vocea mallard se schimbă și în ajunul împerecherii, când femeia începe să aleagă bărbatul. Vocea femeii devine mai intensă și mai sonoră, drake-ul aude sunete fluierând și răspunde la apel.

Habitatul natural

Râurile sălbatice pot trăi pe aproape toate rezervoarele de apă dulce, dar preferă să se stabilească lângă mlaștini și lacuri în picioare mici sau râuri cu un curent slab. Poate fi în siguranță în apă sărată. Pentru o existență confortabilă și sigură, ei au nevoie de o prezență în habitatele lor:

  • tufișuri de trestie;
  • copaci căzuți;
  • gros de tufiș.

Unde trăiește rața-mallardAceste tipuri de adăposturi sunt necesare pentru mallards pentru overnighting și cuiburi. Prin urmare, nu veți vedea niciodată rațe sălbatice lângă corpuri de apă în zone deschise.

Mallard, deși timid, dar Ei devin repede obișnuiți cu cei care le hrănesc și înot destul de aproape. În parcurile urbane, păsările se stabilesc adesea în apropierea rezervoarelor de apă mici.

Mallardul este denumit rață parțial migrată. Pentru păsările de iarnă zboară în țări cu un climat mai cald. Acestea sunt China, India, Iran, Irak, statele din sudul Europei. Un număr mic de mallards rămân iernare pe corpuri de apă non-îngheț.

Rațiunea rațelor sălbatice

În iaz, puteți adesea vedea rațe recoltând furaje naturale. Ei o fac chiar în apă, punându-și capetele și expunând labele lor strălucitoare în sus. În mâncare, păsările sunt nepretențioase și mănâncă ceea ce poate fi prins în iaz. Aproape de mallard superficial se întâlnesc:

  • pește de caviar;
  • prăji;
  • mici broaște și mormoloci;
  • larve și insecte;
  • rădăcini de plante acvatice și alge;
  • lintiță.

Cum să faci o rață-mallardExtracția hranei pentru animale este un alt motiv pentru care rațele aleg mici iazuri cu bănci blânde, pentru că se pot scufunda până la o adâncime limitată. Ciocul mallard este conceput în așa fel încât să îi permită să filtreze apa și să filtreze algele și organismele vii consumate în alimente.

În vara, când coacea cerealele, se pot vedea rațe în câmpuri. Acolo ei procură mâncare suplimentară pentru ei înșiși. În timpul verii mallards reușesc să crească în mod semnificativ greutatea lor, ceea ce le face mai ușor pentru a îndura iernare. La urma urmei, în lunile de iarnă nu există o varietate și cantitate de alimente.

reproducere

O dată pe an, rațele se pregătesc pentru împerechere. Partenerul se aleg în toamnă, pentru ca păsările să se poată mânca deja ca un cuplu. Direct sezonul de reproducere începe în aprilie și continuă până în august. Timpul poate fi schimbat în funcție de condițiile de iernare și de habitat.

Deoarece pachetul constă în principal din drakuri (femelele mor de multe ori în timpul incubării ouălor), bărbații trebuie să concureze pentru dreptul de împerechere. Aceștia fac o plimbare inteligentă, își petrec ritualurile ciudate.

O pereche de rațe, mallardsSezonul de împerechere pentru mallards începe cu construcția cuibului. Râul și drakeul său au construit împreună, alegând pentru acest loc lângă apă. Un loc potrivit este o mică depresiune, pe care păsările acoperă cu grijă cu ramuri și iarbă uscată. În timp ce femelele plasează ouă, ea se află sub supravegherea bărbatului, care o protejează și pe ambreiaj.

În curând femelele pornesc ouă, iar drakul este îndepărtat temporar pentru a mula. Făcatul feminin trece după ce puii ajung la aripa. Într-o zidărie există între 7 și 12 ouă, fiecare cântărind o medie de 50 g. Culoarea testiculelor este albă, cu o tentă verzui.

Excomunicând din cuib, mama acoperă ambreiajul cu pufosul pe care-l smulge din stomac. Sub un astfel de adăpost, ouăle devin mai puțin vizibile pentru prădători și nu se răcesc prea mult. În cazul în care ouăle sunt încă distruse, mallardul face o repoziționare. Puiul însuși în timpul incubării devine adesea o victimă a vulpilor, ratonilor și a altor prădători.

posteritate

Perioada de incubație durează aproximativ o lună, după care puii încep să coacă șiÎn câteva ore, mama îi conduce la apă pentru ai învăța să se scufunde și să înoate. La naștere, fiecare copil cântărește numai 40 de grame, dar după 2 luni greutatea este aproape de două kilograme.

Puii mici nu sunt acoperite cu pene, ci cu cremă jos. Se hrănesc singuri, prins insecte mici. La vârsta de 50 de zile puii își petrec primul câmpRata lor de supraviețuire nu este prea mare. Până la 50% din așternut moare, nu trăiesc până la maturitate.

comportament

Nu se poate spune că mallardul duce un anumit mod de viață. Poate să ia mâncare atât în ​​după-amiaza, cât și mai aproape de seară, mai ales în sezonul de vânătoare. Rahii sălbatici sunt foarte atenți, preferă să se odihnească în adăposturi. Acesta zboară în aer și se așează pe verde aproape vertical, astfel încât nu are nevoie de o suprafață mare pentru a decola sau ateriza.

Aripile în zbor produc un sunet ciudat, ușor de recunoscut de către vânători. Moulting are loc de 2 ori pe an. În vara este cea mai completă și prelungită. O pasăre pierde o pene și nu poate zbura timp de 3-4 săptămâni. Căci mlaștinile de iarnă zboară în turmele mici și deja la prima topire a zăpezii se întorc înapoi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Duck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viațăDuck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viață
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Cum să scoți în mod corespunzător o rață acasăCum să scoți în mod corespunzător o rață acasă
» » Duck-mallard: un mod de viață, habitate în natură
© 2018 amigda.ru