amigda.ru

Orientul Îndepărtat (Amur): descriere și zonă

Leopardul din Orientul Îndepărtat - ce fel de animal este acesta?Leopardul din Orientul Îndepărtat sau Leopardul Amur este un prădător care locuiește în Ussuri taiga, zonele montane ale peninsulei coreene și ale pădurilor taiga situate în Manchuria. Leopardul din Orientul Îndepărtat este cel mai nordic reprezentant al tuturor subspecii existente ale leopardului.

Bazându-se pe date filogenetice și genetice, rudele sale cele mai apropiate sunt leoparzii indochinezi și chinezi nordici. Printre rudele îndepărtate se numără un tigru african și un leu.

Primele informații documentare despre leopardul din Orientul Îndepărtat datează din 1857. Au fost abandonați de germani om de știință natural Schlegel Herman. Mai mult decât atât, este demn de remarcat faptul că toate informațiile au fost obținute pe baza pielii, scos din prădătorul ucis din Coreea.

Leopardul din Orientul Îndepărtat: gama

Leopardul din Orientul Îndepărtat - trăsături de aspectTeritoriul distribuției prădătorilor este extrem de mare și practic situat în centura subtropicală. Cu toate acestea, nu se poate ignora curenții reci din Pacific și aer fluxurile din Siberia de Est, care fac clima de pe litoral nu atât de confortabil pentru un prădător, ca pe peninsula Crimeei sau în Teritoriul Krasnodar.

Habitatul este caracterizat de ierni lungi, prelungite, cu o temperatură medie a aerului de -40 ° C și o vară caldă și scurtă, cu o temperatură de aproximativ 30 ° C. În ciuda unor schimbări dramatice de temperatură, leopardul din Orientul Îndepărtat se adaptează perfect la toate condițiile de mediu.

Habitatul comun al prădătorului este pădurile mixte, marginile montane și țărmurile, pantele stâncoase o mulțime de peșteri. Leopardul Amur, de regulă, vânează la o înălțime de nu mai mult de 700 de metri deasupra nivelului mării, unde populația de ungulate este întotdeauna la fel de stabilă și, prin urmare, există mai mult decât suficiente resurse alimentare acolo.

O caracteristică interesantă este că leopardul de la Amur își aranjează întotdeauna bârlogul departe de așezări.

Leopardul din Orientul Îndepărtat: numărul de subspecii

Pentru a vedea în natură sălbatică cu ochii acestui prădător este un mare succes și noroc. Pentru întreaga istorie a observațiilor, nu au fost înregistrate niciodată locuri cu o populație mare. În ciuda acestui fapt, Cu secole în urmă prădător a trăit în număr mare pe teritoriul Ussuri. El a fost de mult timp obiectul pescuitului pe peninsula coreeană. Potrivit documentelor supraviețuitoare (tratatul din 1637 dintre Coreea și China), există sute de animale moarte, ale căror piei au fost expediate în China.

Până în prezent, până la cel mai profund regret, datorită activităților economice ale oamenilor, braconajului, precum și defrișărilor ilegale pe scară largă, numărul leoparzilor Amur este neglijabil.

Pe teritoriul Coreei de Sud, leopardul Amur a fost văzut ultima dată în 1969. În ceea ce privește Coreea de Nord, orice informații despre viața animalelor și nu există o populație a subspecii. Până la 2000, au fost înregistrate aproximativ 40 de persoane. La granițele orașului Primorsky Krai în 2015, numărul de leoparzi din Orientul Îndepărtat nu a depășit 60 de indivizi, iar în China s-au înregistrat doar 12 prădători.

Descrierea aspectului

Leopardul Amur este o pisică sălbatică destul de mare, dar în mărime este inferioară jaguarilor, leilor și tigrilor:

  • Corpul prădătorului este grațios și alungit, ușor apărut vizual pe laturi. Lungimea corpului variază de la 105 la 137 cm.
  • Înălțimea la greabăn nu depășește 78 cm.
  • Coada este lungă - nu mai mică de 80 cm.
  • Leopardul din Orientul Îndepărtat al lui Meser trăiește în captivitateLungimea membrelor este mică, dar în ciuda acestui fapt ele sunt puternice.
  • Gheare retractabile și incredibil de ascuțite. Pe picioarele din față, lungimea ghearelor poate fi de până la cinci centimetri.
  • Greutatea unui bărbat adult variază de la 32 la 53 kg, iar femela rareori depășește 43 kg.
  • Cap relativ mic, rotund în formă.
  • Fruntea este convexă și extrem de puternică.
  • Nasul este lat și alungit, vopsit în tonuri întunecate.
  • Urechile sunt plantate pe scară largă, în miniatură și rotunjite.
  • Elevul ochiului este mare, dar ochiul în sine nu este acolo.
  • Grosimile albe și negre, lungimea cărora ajunge la 10 cm.
  • Ciorchinii sunt lungi și ascuțiți, cuvintele lame.
  • Corpul animalului este acoperit cu lână groasă, bătută, care este presată strâns împotriva acestuia. Lungimea stratului în burtă atinge 7 cm, iar pe spate - nu mai mult de 5 cm în timpul iernii. Cea mai obișnuită culoare este galbenă cu nuanță roșie sau roșie, iar iarna devine mai puțin saturate.


Culoarea colorată permite animalului să se îmbine cu mediul, astfel încât pradă devine invizibilă victimei. Localizarea marcajelor pe corpul leopardului din Orientul Îndepărtat este unică pentru fiecare individ.

mod de viață

Leopardul din Orientul Îndepărtat - reproducerea și creșterea puilorLeopardul Amur practic nu diferă în comportamentul său față de alți reprezentanți ai felinelor - preferă izolarea și independența.

Habitatul indivizilor coincide adesea pe granițe și, de exemplu, o singură cale montană poate fi folosită de câțiva reprezentanți ai subspecii. Coliziunile dintre leoparzi apar rareori, dar dacă apar sfârșitul tragic pentru un reprezentant slab al leopardului Amur. În cele mai multe cazuri, relația este descoperită de bărbați și tineri adulți, uneori există conflicte între bărbați și femei, care trebuie să-și protejeze puii mici.

În zonele în care trăiește leopardul Amur, este posibil să se găsească urme adiționale - sol sau zăpadă slăbit, adânc zgârieturi pe trunchiuri de copaci. Animalul poate, de asemenea, "marca teritoriul" cu ajutorul urinei sale. În cele mai multe cazuri, toate mărcile nu sunt situate de-a lungul frontierei, ci mai ales în partea centrală a locației.

O amenințare la adresa leopardului din Orientul Îndepărtat este reprezentat de un lup sau, mai degrabă, de un pachet de lupi. O turmă poate ataca un pui sau un leopard adult. În majoritatea cazurilor contradicții cu tigrul sau trot obișnuit în subspecii nu apar. Leopardul Amur încearcă să stea departe de ursul brun și de Himalayan, deoarece nu numai că poate lua prada, ci și, de asemenea, conduce leopardul din bârlogul său.

Rasă și vânătoare

  • Călătoriile solitare pentru pradă noaptea sunt comune pentru un leopard Amur. Ei stau departe de agitație și nu-i plac zgomotul. De multă vreme victima poate să aștepte, apropiindu-se imperceptibil de ea. Prinde fiarei, îl lovește cu colți ascuțiți, trapeznichayut imediat.
  • Există un animal mort de aproape o săptămână. Rămășiți de piele de leopard de carne în locuri izolate sau trageți în bara sa. Pădurea sa se bucură de bursuc și raton, urși, mistreți și vulpi.
  • Ratia animalului este destul de vastă. Vara, prădătorii preferă caprele sălbatice și caprioarele. Odată cu debutul iernii, vânătoarea se desfășoară pentru puii de cerbi din Asia de Est și mistreți.

reproducere

Se constată că nu toate femelele sunt capabile să dea urmași și din multe motive acest descendent, în majoritatea cazurilor, moare fără să ajungă la vârsta proprie. Durata perioadei nupțial este doar câteva zile și se încadrează la sfârșitul toamnei sau mijlocului iernii. Bărbații sunt întotdeauna mai atrăgați de femele tinere, ca urmare a acestui fapt, apare deseori "clarificarea relațiilor" sângeroase. Farfuriile din Orientul Îndepărtat nu creează perechi pe termen lung. La scurt timp după împerechere, femeia încearcă să scape de bărbați și aranjează în secret ascunzătorul pentru viitoarea mamă.

Cum arată leopardul Amur?Durata sarcinii nu depășește 3,5 luni. De regulă, femela dă naștere la mai mult de 4 pisoi. Cubii par complet orbi, greutatea fiecăruia variază de la 400 la 600 de grame. Pisicile sunt acoperite cu blană de carne, cu o patchiness pronunțată.

Cubii încep să-și deschidă ochii, la o săptămână după naștere, și în două săptămâni încep să se strecoare în mod activ. Două luni mai târziu, încep să apară agitându-se din bârlog, lumea din jur îi face interesați. Copiii în vârstă de cinci luni, împreună cu mama lor, pot acoperi deja până la 8 km pe zi.

De regulă, copiii mănâncă laptele matern timp de până la șase luni. În 1,5-2 luni gustă mai întâi carne și la trei luni deja fără ea nu fac. În cele mai multe cazuri, puii stau cu mama lor până la apariția unui nou descendent, dar pot supraviețui independent de un an și jumătate. Maturitatea sexuală a leopardului masculin Amur ajunge în 2-3 ani, iar femela - în 2 ani.

În captivitate Leopardul din Orientul Îndepărtat trăiește mai mult de 20 de ani, în condiții de viață sălbatică, durata de viață a animalelor rar depășește 15 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuieșteTărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuiește
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Amur pisică forestieră și realități moderneAmur pisică forestieră și realități moderne
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Amur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșiiAmur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșii
» » Orientul Îndepărtat (Amur): descriere și zonă
© 2021 amigda.ru