amigda.ru

Habitat și aspectul păsărilor

Bird scatiuBird of chih se găsește practic la toți teritoriu

Europa și Asia, De asemenea, trăiește în America de Sud și America de Nord. Zona acestei specii se întinde aproape de Sahalin și Primorye. Există, de asemenea, păsări în Irlanda și în Scandinavia. În centrul Siberiei nu există practic nici un chizhi, deși există locuri de locuit. Acest lucru poate fi explicat prin durata iernii și prin faptul că speciile de plante din taiga fac ca baza de furaje a unei specii destul de rare pentru această specie de păsări.

Sizh aparține

  1. Clasa-păsări.
  2. Detașamentul este trecător.
  3. Familie - tambur.
  4. Rhode Goldfinch.
  5. View-Czyz.

Vară în regiunile sudice ale Rusiei oaspete foarte rar. Dar spre nord aproape de limitele, începutul pădurilor de conifere, această pasăre mică poate fi găsită destul de des. Această specie este stabilită în Caucaz și în Transcaucazia. Acest lucru se datorează climatului relativ cald și prezenței pădurilor mixte montane, unde însăși păsările se simt grozave.

Chizhik distribuit în zonele de pădure aproape de Marea Okhotsk. Dincolo de Ural, o pasăre poate fi găsită până la latitudinea orașului Tomsk.

În Primorye și Sahalin, precum și în unele zone din regiunea Amur, unde există pădurile conifere mixte-foioase, Puteți întâlni, de asemenea, păsări din această specie.

În orice parte a acestui vast teritoriu trăiește această pasăre, aspectul ei rămâne practic neschimbat. Prin urmare, în această pasăre nu există subspecii geografice.

Ei trăiesc în turme mici de 5-8 persoane, dar cu o perioadă de cuibărire sunt împărțite în perechi. Se hrănește cu semințe de copaci și diverse ierburi, rinichi, lăstari tineri de plante, precum și insecte. Prefera seminte de arin si mesteacan.

apariție

Frumusețea naturii-Bird-ČizhBird of chih este una dintre cele mai mici păsări care trăiesc în pădurile Europei. Lungimea corpului adult este de aproximativ 10-12 cm. Greutatea de obicei nu depășește 14 grame. Feathering-ul femelei are un gri discret, pal, galben. Spre deosebire de femele, bărbații au aspect mai elegant. Penaj galben cu o nuanță de măsline. Aripile, coada și capacul de pe cap sunt pictate în negru luminos. Pe gât există un spot de aceeași culoare. Obrajii și sânii au o nuanță galbenă pronunțată. Puiul are o ciocă scurtă, conică. Având un astfel de cioc, pasărea extrage cu ușurință insectele din coaja copacilor și, de asemenea, foarte rapid extrage semințe din conuri.

Sursă de alimentare

Alimentele principale ale indivizilor din această specie constau în:

  • Rinichi de copaci.
  • Semințe de copaci și ierburi.
  • Insecte.
  • Lăstari tinere de plante.

cuiburi

Aspectul siskinului de pasărePasărea din rasele Čiž în pădurile de conifere preferă pădurile de molid cu un amestec de arin și mesteacăn. Pentru a construi un cuib, alegeți zonele luminoase ale pădurii (iepuri, văi, vecinătatea râurilor și a cursurilor de apă). Cuibul încearcă să pună cuibul peste pământ, preferă brazi vechi.

Cuibul unui chihuik este o construcție de crengi subțiri, cu un amestec de lichen și mușchi. Locul pentru stabilirea de ouă, pasărea preia cu puf și iarbă moale.



În funcție de locația și dimensiunea sa, cuibul chizhei este dificil de confundat cu cuibăritul altor specii de păsări. Doar un corolev își poate localiza cuibul deasupra copacilor conifere și construi cuiburi de dimensiuni mici, cum ar fi chizha. Dar cuibul regelui se află mai des pe marginea ramurilor și se află într-o poziție suspendată. Cuibul unui siskin este de obicei situat la baza ramurilor și vizual pare puțin friabil.

Ambele păsări participă la construirea cuibului, dar dacă femelele construiesc cel mai adesea un cuib, bărbatul aduce numai materialele necesare pentru aceasta.

O femeie captează cinci sau șase ouă timp de 12-13 zile. Ouăle din zidărie pot avea diferite culori și dimensiuni. Cel mai adesea, culoarea ouălor este de culoare albastru deschis, cu o nuanță de verzui, iar în acest context există diverse urme și dungi de culoare maro.

Cuișoarele aparente, o pereche de cireșe ce alimentează în principal insectele, preferă afidele și ospitele de fluturi. Cu o mare plăcerea păsărilor este optimizată proaspete lăstari de plante de plante, precum și muguri și lăstari tineri. Într-o formă moale, această hrană vegetală este, de asemenea, inclusă în dieta atât a tinerilor, cât și a celor adulți.

După naștere, puii sunt încă sub îngrijirea constantă a părinților lor timp de aproximativ două săptămâni. La sfârșitul acestei perioade, puii pleacă din cuib și au o viață independentă.

În banda mijlocie, chihu-ul poate cuibul de două ori într-un sezon cald. În mijlocul verii, există deja puii până la 8 tineri chizhikov. La sfârșitul lunii august, puii de chizhi încep să se rătăcească în turme și pot ajunge la câteva sute de piese.

iernare Siskins

Păsări din SiskinowSpre sfarsitul lunii septembrie, ichi se aduna in turme mari pentru a zbura spre sud, mai aproape de un climat cald. În timpul iernii, turme de chizhi pot fi găsite pe latitudinea Crimeei. Păsările, cuibărind în zone mai nordice, pot să se iarnă pe latitudinile Kievului și Harkovului.

În cazuri rare, în cazul habitatelor rezervoare de apă fără îngheț, unde este disponibilă cantitatea minimă de hrană, păsările pot rămâne în acest loc pentru iarnă. Și, de asemenea, mișcările sezoniere ale ceaiului, depind direct de abundența furajelor (semințe de mesteacan, arin și molid). Aranjamentul strâns al terenurilor de iarnă contribuie la faptul că în luna martie pasărea apare în fâșia centrală. Și odată cu debutul lunii aprilie se poate vedea în locuri de cuibărit, pe lărgimea regiunii Moscovei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Verzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducereVerzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducere
Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?
» » Habitat și aspectul păsărilor
© 2021 amigda.ru