amigda.ru

Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor

KakapoO astfel de rasă de păsări, cum ar fi papagalii papagali sau papagali, trăiesc în Noua Zeelandă de mai bine de o mie de ani. Particularitatea unei astfel de păsări este că este un papagal fără zbor. Din moment ce au trăit mulți ani în teritorii în care nu există prădători, abilitatea de a zbura a pierdut deja.

Caracteristicile papagalilor bufniță

Două kakapoNumele "papagalul bufnita" a fost primit de catre pasarile de la europeni, datorita faptului ca este foarte asemanator cu bufnita cu penisul ventilatorului si partea faciala a capului.

Și numele kakapo au primit de la poporul maori, care sunt indigene în Noua Zeelandă. Acest popor a trăit în nordul țării cu mult înainte de apariția europenilor. Cântecele și legendele acestui popor conțin referințe la kakapo.

Owl ParrotNumărul de papagali de owl din Noua Zeelandă semnificativ a scăzut. Când coloniștii europeni au adus împreună cu ei și alte animale - martens, șobolani, câini și pisici. Animale și oameni vânate pentru papagalii care zboară de dragul penei și al cărnii. De asemenea, populația acestor păsări a scăzut și datorită despăduririi în scopul dezvoltării ulterioare a pământului.

La începutul anilor 70 au fost doar 18 probe de papagali kakapo și au fost bărbați. Dar câțiva ani mai târziu a existat un alt grup de bufnițe pe insula Stewart, datorită cărora specia a fost reînviată. În Noua Zeelandă a fost creat un grup de lucru pe baza Departamentului de Conservare a Naturii, menit să protejeze speciile și să promoveze creșterea lor.

În prezent, papagaliștii trăiesc numai pe acele insule unde nu sunt amenințate de prădători:

  • Insula Ankor (partea de sud-vest a regiunii Fiordland);
  • Little Birriere (Golful Hauraki);
  • Insula Codfish;
  • Stewart.

Populația actuală a speciei este de 125 de indivizi. Specialiștii se străduiesc să se asigure că numărul femeilor adulte este egal în fiecare populație la 50 de persoane.

Cum arata papagalul kakapo si unde locuieste?

Owl Parrot Este o pasăre destul de mare, are o voce neobișnuită și tare. Are puțin șuierătoare, vocea lui este cam ca un zgomot.

extern caracteristicile parrot kakapo sunt după cum urmează:

  • Un papagal rar fără zborpene ușoare și moi, spre deosebire de alți papagali, în care sunt mai puternici și mai rigizi, ceea ce se datorează zborurilor frecvente;
  • papagalii au o culoare galben-verde, încet strălucind în partea ventrală;
  • colorarea mascării, astfel încât kakapo nu poate fi observat printre ramuri, mușchi, frunze sau rădăcini de copaci;
  • pene de pe cap au forma unui disc, care încă servește ca un așa-zis locator;
  • Kakapo sau papagalul owlreprezentantii kakapo sunt cei mai grei, masculii pot cântări până la 4 kg, iar femelele de ordinul a 2,8 kg, respectiv;
  • lungimea corpului - aproximativ 60 cm;
  • picioare scurte și puternice;
  • aripile sunt mici;
  • Ciocul este ascuțit și mare, are o culoare gri și luminează spre sfârșit;
  • Thin vibrissae sunt situate în jurul ciocului, datorită cărora păsările se pot mișca noaptea;
  • Coada este scurtă și adesea dezordonată, deoarece se trage de-a lungul solului.

Insulă papagalPapagalii au puternic miros - este dulce, dar plăcut, aroma este flori-miere. Oamenii de știință explică acest lucru prin faptul că persoanele se recunosc reciproc.

Deoarece papagalul bufniță este una dintre cele mai vechi păsări din lume, este longevitate. În medie, speciile de zbor trăiesc aproximativ 95 de ani.

În timpul zilei, pasărea se găsește cel mai adesea în ascunzătoarea ei, iar noaptea merge în vânătoare. Bufnita de owl sunt solitar, în contact cu rudele intră doar în sezonul de împerechere.

Nestlings de kakapoSe găsesc, în principal, în năluci sau creveți stâncoase, situate în păduri dense de tufișuri sau copaci.

Ouălele papagali trăiesc la o altitudine de 1500 m deasupra nivelului mării în locuri cu cel mai înalt umiditate.

Mutarea păsărilor, capul până la pământ. Lăcașurile lor puternice îi permit să sară și să urce cu abilitate. Și viteza pe care o pot dezvolta le permite să depășească cu ușurință distanțele lungi.

Cea mai mare parte a vieții acestor papagali trăiesc pe pământ.

Cum se hranesc si cresc papagalii de kakapo

Ouăi papagali nu cresc în fiecare an. Frecvența acestui proces depinde în mare măsură de randamentul unui astfel de pom dakridiuimy.

În ceea ce privește regimul alimentar, rolul cheie în acesta îl joacă fătul Roma, derivate din acești copaci. În spatele lor, păsările sunt capabile să urce la o înălțime de 30 de metri de-a lungul ramurilor și trunchiurilor de copaci.

În afară de Roma, ei mănâncă astfel de produse:

  • Mare Kakaposemințe de plante și ierburi;
  • flori;
  • tulpini;
  • fructe de pădure;
  • fructe;
  • rădăcini;
  • scoarță de copac.

Dar dacă păsările au suficiente fructe de margine, atunci vor mânca numai ele. Aceste fructe includ vitamina D, responsabil pentru reproducerea reprezentanților Kakapo. Fructe de rima - aceasta este singura sursa a acestei vitamine in cantitatea potrivita pentru pasari.

Kakapo și omulÎn scopul reproducerii obișnuite, s-au dezvoltat specialiști pelete cu supliment de vitamina, servind ca hrană, care stimula funcția de reproducere a corpului unei păsări. Datorită acestui supliment, femelele de papagali de owl sunt capabili să cultive puilor chiar și în cazul eșecului de cultură al dacridiului.

Ouălele papagali sunt singurele specii ale acestor păsări care au sistem poligonos reproducere. Deci, în sezonul de împerechere, bărbatul se poate îmbina simultan cu mai multe femele. Și numai kakapo are proprietatea de a "întoarce" în timpul sezonului de împerechere.

Sexul maturizare apare la femele la 6 ani, iar la bărbați la 4 ani. Sezonul de reproducere a papagaliștilor de owl începe în decembrie și arată astfel:

  • masculii care zboară păsări zboară cu pene și seamănă cu bile;
  • atunci ei aleg cel mai înalt punct de pe teritoriul lor și săpune găuri acolo la o adâncime de aproximativ 10 cm;
  • atunci masculii sunt puse în mijloc și de circa 20 de ori fac un sunet "bumping", creând o rezonanță și răspândirea la o distanță de 5 km. Acest sunet își exprimă disponibilitatea de a se împerechea, urmată de un sunet de sonerie similar cu "jin", prin care femelele își găsesc partenerii. Pentru a crea sunete, bărbații folosesc un sac special pentru "gât", iar sunetele sunt numite în "științele" științifice;
  • astfel de "cântări" de bărbați continuă în fiecare noapte timp de trei luni. Acest proces este ca o competiție, câștigătorul este cel care va face mai multe sunete. Deoarece există mai multe găuri, bărbații sunt forțați să călătorească distanțe lungi pentru alertare maximă. În acest moment, masculii își pierd jumătate din greutatea lor datorită scurgerilor regulate lungi.

Papagali de owl din KakapoUn fenomen unic între întreaga specie este crearea de "cani gauriBufniță bufniță.

Femelele incubează aproximativ 2-4 ouă timp de o lună. În acest stadiu, bărbații nu mai participă, femeile înșiși caută hrana și în același timp părăsesc cuibul. Puii părăsesc cuibul după aproximativ 10 zile, totuși femele hrană descendenți până la 6 luni.

Când femela transportă deja ouă, bărbatul continuă procesul de "tamad" și atrage noi parteneri.

Caracteristicile naturii kakapo

Prin papagali cu bufnita sunt similare pe reprezentanți ondulari ai acestei specii. Ei sunt foarte buni și se convertesc ușor la oameni. Specialiștii care se află în strânsă legătură cu ei asigură că, la fel ca și alte păsări, kakapo are propriul individ caracter. Dintre trăsăturile cheie ale papagaliștilor owl pot fi identificate următoarele:

  • neîncredere;
  • grouchiness;
  • mancatul in exces;
  • atașamentul față de oameni;
  • nevoia de atenție.

kakapoși o caracteristică unică Această pasăre este că, în timpul fricii, îngheață în loc. O astfel de reacție protectoare face adesea kakapo o pradă ușoară pentru prădători.

Eforturile incredibile ale voluntarilor și ale oamenilor de știință au salvat această specie rară de păsări de la dispariția totală. În ciuda faptului că Kakapo trăiește numai în Noua Zeelandă, un număr mare de oameni știu despre ei, care, în orice mod posibil, oferă sprijin în vederea conservării acestor specii rare de păsări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Îngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasăÎngrijirea și întreținerea papagalului corellian acasă
» » Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
© 2018 amigda.ru