amigda.ru

Cerbul european. Descrierea animalului

Cerbul europeanPlaneta noastră este unică și o faună incredibil de diversă confirmă acest fapt. În lume există o mulțime de creaturi uimitoare care pot provoca o adevărată încântare în fiecare persoană. Grasul european de cerb este unul dintre ei. Ce se știe despre cerb, ce mănâncă căprioara și unde se află? Acum vom aborda toate aceste aspecte.

Cerbul european. Descrierea animalului

Cerbul de cer, sau așa cum se numește în mod obișnuit, capra sălbatică este un animal artiodactyl relativ mic din familia cerbilor. În înălțime, bărbații adulți cresc până la 80 de centimetri, la o lungime de 130 cm și o masă de aproximativ 30 de kilograme. Există foarte puține diferențe externe între femei și bărbați. Principala diferență este dimensiunea. În cele din urmă ele sunt puțin mai mari. În sezonul de primăvară și de toamnă, reprezentanții masculului cresc mici coarne în formă de lire, care au trei procese de 15-30 cm înălțime. În cazuri rare, coarnele cresc la femele. În natură, aceasta este considerată o anomalie.

Cerbul de cerb are o culoare monocromă și nu există diviziuni în funcție de caracteristicile sexuale. În vara, animalul primește culoarea roșie a hainelor, iar iarna devine gri sau maro. Lângă extremități lana este lumină, iar spatele este mai întunecată. Copiii nou-născuți se disting prin pete pronunțate de roșu și galben. În cea de-a treia lună de viață, petele dispar complet.

Cerbul european - aspectAcestea sunt calitățile pe care le dețin căprioarele europene. În sălbăticie, poți pentru a satisface melanistii musulmani, pentru care lâna, din anumite motive, a devenit negru. Potrivit statisticilor, astfel de persoane locuiesc pe teritoriul Germaniei.

Executarea numeroaselor operațiuni de securitate, interzicerea vânătorii într-o anumită perioadă a anului și alte măsuri de stat au permis creșterea numărului total de astfel de operațiuni grațioase animale. Există, de asemenea, o îmbunătățire a natalității și o bună adaptare a căpriorilor la zonele care au fost schimbate sub influența activităților umane.

Ce se hrănește

Principalul ingredient în dieta cerbului european este planta din localitatea în care trăiește. Se știe că animalul căprioară îi place să trăiască în zona naturală de silvostepă, unde pădurea dă drumul la numeroase arbuști și luminișuri cu vegetație densă și o varietate de locuri greu accesibile unde este posibil să se aranjeze adăpost și de a se proteja de animalele de pradă.

Dimensiunea cerbului este relativ mică, astfel încât înălțimea ierbii ar trebui să rămână medie. Animalul se hrănește liber cu coaja de copaci, mușchi, fructe de pădure, fructe și fructe cu coajă lemnoasă, precum și diferite arbuști. Dieta poate varia de la an la an și caracteristicile climatice ale regiunii.

În sezonul de iarnă cerbul european formează turme mici, care includ până la 15 adulți, și se deplasează în zonele forestiere. În câmp, populația efectivului atinge 40 de capete. În grupurile de iarnă există femele cu animale tinere, copii de un an și, în cazuri rare, bărbați adulți. Efectivele în mod constant de la un loc la altul, căutând cantitatea necesară de alimente. Teritoriul pe care animalele îl pot ocoli poate ajunge la 500 de hectare.

În cazul în care precipitații este suficient de mare, de exemplu, 50 de centimetri de zăpadă de mai sus, cireadă opri într-un anumit loc, și ca un produs alimentar folosesc scoarta coniferelor. Sezonul de iarnă este considerat cel mai periculos. Potrivit statisticilor, cel mai mare număr de decese de căprioare este pentru iarnă.

În lipsa aprovizionării cu alimente normale în timpul rece a anului din cauza incapacității de cerb de mers pe jos distanțe lungi, prin zăpadă gros și profund, mulți silvicultori stabilesc alimentatoare speciale de animale. Căpriorul de căpșune cu mare plăcere vin să mănânce varză, napi, morcovi și alte culturi. Forestiere și vânători se face un număr constant de numărul de capre sălbatice. Se știe că o creștere a ratei natalității conduce la deteriorarea sectorului agricol și la o concurență sporită a alimentelor între indivizi. Reducerea numărului de căprioare poate provoca o dispariție rapidă a speciilor datorită atacurilor frecvente ale prădătorilor și vânătorilor.

Metabolismul căpriorilor din Europa este considerabil redus în timpul iernii. În consecință, acest lucru duce la o scădere a volumului hranei pentru animale, a cărui parte principală este:

  • Iarba de sex masculin este diferită de cea de sex femininiarba uscată;
  • scoarță de copac;
  • crengi de tufișuri.

Unii oameni reușesc să găsească resturile de nuci acoperite cu zăpadă, mușchi și licheni. De asemenea, caprele sălbatice nu abandonează niciodată produsele agricole lăsate de om, de exemplu:

  • porumb,
  • cartofi,
  • sfeclă de zahăr.

Și mulți alții.

Datorită farmecului lor excelent, căpriorul poate localiza rapid alimente, fructe, nuci și alte produse alimentare chiar și sub zeci de centimetri de zăpadă groasă.

Ce mănâncă un animal în primăvară?

Odată cu apariția încălzirii primăverii, cerbul european este împărțit în grupuri mici, care, de regulă, includ doar femele și tineri. Un bătrân de un an pleacă rapid pe teritoriul gratuit, unde ea va fi hrănită pe tot parcursul verii. După identificarea habitatului, capra rămâne acolo mult timp. Bărbații își protejează zelos teritoriul de alți reprezentanți ai speciei și menținerea unui singur mod de viață afectează în mod pozitiv intensitatea alimentării.

Ceea ce mănâncă căprioara în naturăActivitatea cerbului european în sezonul cald devine lentă și nu intensă. Este legată de sarcină. Trebuie remarcat faptul că embrionul de vițel poate fi în uter pentru o vreme, dar va crește începe în ianuarie. Ca urmare, supraviețuirea puilor este maximă, iar adaptarea la particularitățile regiunii este de succes. Femelele nasc copiii din aprilie până în iunie.

În primăvara acestei locuințe pădure grațioasă apar lăstari proaspeți de trifoi, iarbă și suculență de iarna.

În ceea ce privește comportamentul bărbaților, ele sunt mult mai active în comportamentul lor decât în ​​cazul femeilor. Persoanele adulte încep să-și eticheteze posesiunile cu lichid din glandele sudoripare care se află pe cap, gât și în zona copiilor.

Ceaiul de căpșuni din Europa mănâncă vara?

În sezonul de vară, caprioarei încep să alăpteze. Dacă femelele aveau deja copii, atunci descendenții actuali ar trebui să fie alcătuiți din două persoane. Un cub dă naștere doar animalelor primipare sau vechi, slabe. În primele zile viețile lor, copiii cerbilor se ascund în iarba înaltă și iau laptele mamei lor de nouă ori pe zi. Când vine a doua lună, copii mici își încep căutarea independentă de mâncare și încearcă să găsească numeroase feluri de plante suculente care se găsesc în apropierea casei. Perioada de lactație a femeii se încheie după ce puii ating vârsta de 2-3 luni.

Cum cresc si se rasada cerbulVara calda reprezinta cel mai bun timp pentru cresterea cerbului european. În această perioadă, în dieta animalului sunt multe alimente cu nutrienți unici și vitamine. Potrivit statisticilor, în cerb vara poate mânca până la 850 de specii de plante. Cea mai importantă delicatețe sunt frunzele tinere suculente și crenguțe. Majoritatea dietei este ocupată de ierburi dicotiledonate. Restul aparține arbuștilor ușor accesibili și copacii de dimensiuni mici. De asemenea, baza de furaje include monocotiledonii, mușchi, ciuperci și ferigă.

În plus, o capră sălbatică poate mânca frunze de stejar, carpen, mesteacăn, cireș de pasăre, cenușă de munte și tei. Plantele care sunt bogate în apă sunt o hrană preferată pentru o capră sălbatică. Printre acestea:

  1. calla;
  2. cereale;
  3. păstârnac vacă;
  4. măcriș;
  5. o sânge-gât;
  6. alpinist;

De asemenea, capra sălbatică nu refuză fructe de pădure suculente, care conțin o mulțime de minerale și vitamine. Cu orice boală, animalul caută pelin și alte plante otrăvitoare.

Ce se hrănește hameiul european în toamnă?

Când vine sezonul de toamnă, animalul tinde să câștige în greutate și să stocheze cantitatea necesară de nutrienți înainte de iarna viitoare. Pentru a realiza capra sălbatică concepută apropierea de casele umane și câmpuri în căutare de resturi de porumb și alte culturi care au fost lăsate de agricultori după recoltare. Comportamentul alimentar al căpriorilor se distinge printr-o caracteristică: animalul rar mănâncă întreaga plantă. Cel mai probabil, îl mușcă din toate părțile și caută un altul.

Ca urmare, căpriorul poate mânca un număr mare de plante, fără a le provoca daune semnificative. Numai în perioada de iarnă se schimbă situația, iar caprele mănâncă tot ce le place.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
» » Cerbul european. Descrierea animalului
© 2018 amigda.ru