amigda.ru

Mătură de grădină de păsări: un mic solist al teatrului pădurilor

Descrierea păsăriiVarful de grădină este o păsărică mică, larg răspândită în pădurile zonei temperate. Ea este cunoscută pentru abilitățile ei vocale. Cântarea ei melodică este ușor de recunoscut în corul general al sunetelor de păsări. Grădina Slavkov poate fi destul de meritat numită un mic solist al teatrului forestier.

descriere

apariție

Este destul de greu să vezi porcul de grădină printre ramuri și frunze. Are un aspect nemaipomenit, iar culoarea penei aproape se amestecă cu tufișurile. Penajul este culoarea gri-de măsline. Abdomenul și pieptul sunt ușoare. După moliile toamnei, penele devin mai strălucitoare. Bărbații și femelele practic nu diferă, au aceeași greutate corporală de 16-22 grame. Lungimea trunchiului cu o coadă de la 12,5 până la 15 cm. Aripi - până la 25 cm.

Diferențe față de alte păsări dulci:

  • coada de formă dreptunghiulară alungită;
  • scurt cioc (1/4 din lungimea capului);
  • ochi negri cu un accident vascular cerebral ușor;
  • Pe părțile laterale ale gâtului pete gri bine marcate.

cântat

Locația păsării poate fi determinată prin cântatul ei. Slavka aparține categoriei de cântece de păsări. Ea face trilițe melodice scurte, asemănătoare unui sunet de flaut. În timp ce cântă, se așează într-un singur loc, încercând să nu-și arate ochii. În caz de pericol, "chak-chak" sau "check-check" strigă cu o voce puternică.

Păsările slavilor cântă într-o perioadă strict definită. Cântarea bărbaților începe imediat după revenirea de la iarnă și se termină cu apariția de pui. În special "concerte" deosebite, pe care le oferă un mic solist în timpul perioadei de cuibărit. "Discursurile" sunt de cele mai multe ori dimineata, mai putin seara.

Bărbații vechi au mai multe melodii mai variate, mai variate de sunete. Cântarea gloriilor din grădină este plăcută în auz și oferă plăcere estetică.

Habitat și migrație

Unde trăiește călărețul de grădină?Pasăre mică are multe porecle, pe care le-a obținut în locurile preferate ale cuiburilor ei. În popor, o miros de grădină se numește coacăz, un arbust mare, o scobitoare, o plantă de ierburi. Și pentru iurkost și viteza sa, uneori este numit "grădină lăcustă".

Gama locuinței acoperă un vast teritoriu: de la Insulele Britanice la vest până la Lacul Baikal în est, de la Finlanda la nord până la Turcia în sud.

Pentru a trăi, vrăjitorul grădinii alege păduri ușoare, grădini, tufișuri de-a lungul râurilor. Cel mai mult îi plac tufișurile de cires și arin.

O pasăre este considerată a fi un migrant. Odată cu debutul timpului rece, părăsește locurile de cuibărit și se îndreaptă spre sud. Zborurile magazinului sunt efectuate pe timp de noapte. Zoologii cred că sunt ghidați de stele și aleg în mod inevitabil direcția corectă. Horticultorii din zonele subtropicale și tropicale din Africa hibernează. În primăvară se întorc în zona temperată. Sosiți destul de târziu, mai aproape de mijlocul lunii mai. Și primii care ajung în țările lor natale sunt păsările adulte, iar cei tineri îi urmează.

Perioada de căsătorie și cuibăritul

De obicei, crabii de cantalou preferă să trăiască singuri. O excepție este sezonul de reproducere. Vederea este monogamă. La începutul perioadei de căsătorie, bărbatul colectează o grămadă de crengi, demonstrând astfel că este capabil să construiască un cuib bun. Aceste "schițe" atrag atenția femeilor. Astfel se formează perechi.

Apoi alegeți un loc pentru cuibărit. Cuiburi de vecini sunt separate unul de celalalt la o distanță de 40-150 de metri. Suprafața zonei de cuibărit depinde de teren și în medie este de 0, - 1.0 ha.

Cuibul este construit în 3-7 zile. Materialele sunt crengi subțiri și rădăcini de plante, tulpini uscate, mușchi, păianjen. Păsările le colectează în secret și le aduc alternativ la locul ales. Cuibul este destul de neglijent în aspect, forma seamănă cu un calich. Partea inferioară și pereții sunt foarte subțiri, delicate. Diametrul cuibului este de 7-14 cm, înălțimea este de 6-8 cm.

Cuibul este situat fie pe teren printre păduri de iarbă, fie la o înălțime minimă de 70 cm, pe ramuri de arbuști (coacăz, păducel, zmeură). În cazuri rare, păsări Cuibul este cuibărit la o altitudine mare de 1,5 până la 3 metri.

reproducere

În zidărie de obicei de la 3 la 6 ouă. Dimensiunile lor:

  • lungime 1,8-2,3 cm;
  • lățime 1,3-1,6 cm;
  • greutate 2,3 g.

Ce mănâncă șoimul de grădină?Culoarea carcasei variază foarte mult în culori: de la cenușiu la alb gălbui, ocazional cu o nuanță verzui sau roșiatică. Pe fundal există pete de diferite dimensiuni de maro, maro închis sau gri.

În ouăle de incubație în aceeași măsură participa și femelele și bărbații. Perioada de incubație durează 11-13 zile. Puii nou-născuți sunt foarte mici, greutatea acestora fiind de 1,4-2,3 g. Părinții sunt implicați activ în căutarea hranei pentru descendenți. Hrăniți puii cu insecte mici. Creșterea tânără crește rapid pene, câștigând în greutate.

În ziua a 10-a 12-a după naștere, puii părăsesc cuibul părintelui. Părinții continuă să se hrănească, riscă copiii timp de aproximativ 10 zile. Numai după încheierea acestei perioade, puii devin complet independenți și își câștigă mijloacele de trai. Uneori, în timpul verii, câteva glorii de grădină reușesc să ridice două păsări.

Durata perioadei de incubație și reproducere se datorează faptului că cuiburile de pe teren sunt adesea atacate de prădători și devastate. Crinii pot lăsa, de asemenea, zidăria dacă sunt foarte speriați și deranjați. Un alt motiv, Pe care păsări lasă un cuib cu ouă, umezirea ei în timpul ploilor abundente.

Cuiburile de faimă folosesc adesea cucul pentru a-și arunca ouăle. Când păsările găsesc în ambreiajul lor un ou al altcuiva, îl părăsesc. Cazurile de hrănire sunt foarte rare.

Nutriția și speranța de viață

Aspectul unei pasariCrescătorii de slavkov sunt păsări insectivore. Ei examinează cu atenție tulpinile și frunzele plantelor în căutare de nevertebrate și le colectează cu ciocurile lor. Insectele care zboară nu prinde vrăjitorii. Dieta lor, în principal, include omizi fluture, ploaie, moluscuri. În toamnă, meniul de păsări se schimbă. Ei trec la alimentele vegetale, prăjesc cu fructe fructe de pădure - bătrân, coacăze, afine, struguri din arbuști.

Distrugerea insectelor dăunătoare grădina porcine aduce mari beneficii pentru silvicultură și peisagistică.

O pasăre mică și descendenții ei sunt o pradă ușoară pentru numeroși pradatori. Pericolul se află în așteptarea rănilor pe teren și în aer. Pierderile principale sunt cauzate de atacul prădătorilor, cum ar fi creveți de șarpe, ciocănitoare, veverițe, martens și șerpi (adder).

Speranța medie de viață gradina de gradina in salbaticie este de 7-10 ani.

Melodicul cântând cântând atrage atenția iubitorilor de trilogii de păsări. Uneori păsările sunt prinse și ținute acasă într-o cușcă. Cu grijă, un șoim poate supraviețui în captivitate până la 12 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
» » Mătură de grădină de păsări: un mic solist al teatrului pădurilor
© 2018 amigda.ru