amigda.ru

Mustanguri - cai liberi de prairie sălbatică

Cum arată un cal ca un MustangPentru a conecta aspectul mustangilor, se pare că este necesar la sfârșitul secolului al XVI-lea. În această perioadă, spaniolii au deschis "Lumea Nouă" și au intrat în confruntare cu populația locală. Împreună cu oamenii de pe nave au venit caii. În acel moment a fost atât un mod de transport, cât și alimentația și, prin urmare, rasele importate au fost crescute pe teritoriul preluat de la aborigani.

Adesea sa întâmplat ca rudele sălbatice să vină la efectivele umane. Drept urmare, un animal imbecil, mai des ca un cal-mascul, a scăpat de libertate cu noi cunoștințe. Coloniștii spanioli au început să îi numească pe acești fugari mostrenco, că în traducerea din limba lor însemna "bovine vagabon" sau "nici un animal de om".

Descendenții acelor cai europeni care au apărut ca urmare a trecerii acestora din urmă cu femele sălbatice au devenit fondatorii unui tip unic de cai. Cuvântul spaniol mostrenco treptat transformat în "Mustang" și a fost fixat ca numele unei noi specii.

apariție

Mustang DispositionDatorită originii sale, Mustangurile posedă atât caracteristicile cailor sălbatici, cât și cailor de casă. Efectul selecției naturale a permis animalelor să obțină o combinație excelentă de vitalitate și frumusețe. Creșterea medie a mustangului de la 130 cm la un metru și jumătate la greabăn. Iar greabanii se exprimă, de regulă, prost.

Animalele lui de fizică, cel mai probabil, au moștenit de la camioanele locale grele. Ei au un corp scurt și un cap destul de masiv. Cu toate acestea, greutatea este mică. Un adult rareori ajunge la 400 kg.

Ca urmare a modului nomad de viață, în condițiile unui număr mare de dușmani, au devenit picioare lungi puternice cu articulații îngroșate. Mic, dar de urechi alungite permit mustangilor să audă bine la o distanță mare.

Incestul multor rase ancestrale a format un întreg caleidoscop de costume. Spre deosebire de alte cai sălbatici, mustangii pot fi de orice culoare. O trăsătură distinctivă a frumuseții lor este o coș lung, întotdeauna curată și strălucitoare la soare. Cele mai frecvente sunt roșu și bay, precum și indivizi piebald.

Caracteristicile comportamentului

Caracteristicile raseiMustangele sunt considerate cele mai iubitoare animale de pe planetă. Puternic și dure, obișnuiți cu viteze mari și spații de stepă, caii tineri lăsau deseori pe cei mai experimentați vânători și vânători. Dar chiar dacă a căzut într-un lasso sau lasso, animalul a continuat să se lupte cu toți oamenii de toate. Există cazuri în care, în captivitate, calul nu sa apropiat de hrană și apă, sa îmbolnăvit și a murit de dor.

Mai presus de toate, aceste animale se comportă cu piloții. Spre deosebire de alte cai de echitație, un mustang nu vă permite să vă îmblânziți sau să vă călătoriți. Spiritul mândru al preierilor trebuie să aleagă însuși călărețul. Dacă o persoană merită respectul său, calul va deveni prietenul său credincios și ajutător, îl va iubi și chiar îl va proteja pe călăreț. Dar dacă un călăreț drăcitor încearcă să-l supună cu forța, un cal furios îl va lăsa pe călăreț și poate călca în picioare până la moarte.

Din cauza dispoziției violente specia a fost mult timp considerată nepotrivită pentru domesticire. Europenii și indienii și-au folosit reprezentanții numai ca o sursă de piele și de carne. Cu toate acestea, Redskins a învățat mai întâi să găsească o abordare a animalelor și a descoperit repede demnitatea lor. În comparație cu rudele, Mustangii posedă:

  • rezistență crescută la boli
  • viteza de deplasare mai mare
  • nemulțumire în ceea ce privește dieta
  • o sursă incredibilă de rezistență și forță fizică.

Relații intraspecifice

Viața de familie

Cum arata un cal MustangÎn sălbăticie, Mustangs se adună în turme. De obicei, efectivul contează de la 20 la 22 de indivizi. Un bărbat întotdeauna stă în cap. Principala sa sarcină este de a-și conduce turma în locuri cu vegetație și apă. Deoarece speciile trăiesc într-un teren destul de arid, bărbatul alfa trebuie să-și amintească locația rezervoarelor pentru a le scoate din memorie restul. Uneori în căutarea udării turma urcă distanțe uriașe, nu numai fără hrană, dar și fără apă, pentru o zi.

Împreună cu bărbatul alfa, turma este condusă de femeia aleasă de el. Cuplul conduce în spatele a aproximativ o jumătate de duzină de femele și câțiva tineri de sex masculin. Varsta conducatorului este de cel putin sase ani. Numai după expirarea acestei perioade câștigă suficientă experiență și putere pentru a-și conduce propria familie. Tinerii de sex masculin sunt adesea un urmaș de iepe. Cu toate acestea, în turma lor nativă nu trăiesc mai mult de trei ani.

Cai tineri care au ajuns la vârsta de trei ani sunt pregătiți să se reproducă și să devină concurenți ai masculului alfa. Prin urmare, persoanele de trei ani sunt expulzate din efectiv. Uneori, împreună cu fiul, mama mare-ieșită, de asemenea, pleacă, pentru că tânărul nu-și poate aduna încă turma și singurul este fără apărare împotriva prădătorilor.

Reproducere, hrană și protecție împotriva dușmanilor

Perioada de activitate sexuală sau gong durează aproximativ patru luni. Începe în aprilie și se termină în ultimele zile ale lunii iulie. Întregul ciclu de reproducere pot fi împărțite în următoarele faze:

  1. Mustangul caluluiPerioada de competiție - liderul și tinerii sunt măsurați de forțe, câștigând dreptul de împerechere cu cele mai sănătoase și mai prolifice femei.
  2. Perioada de împerechere și de sarcină. După concepere, iepurii gravide poartă urmașii timp de 11 luni. În mod obișnuit, fiecare iepure aduce un colț, dar, în cazuri rare, există gemeni.
  3. Genera. Pentru siguranță, femelele nu aduc descendenți în efectiv. Sensind abordarea nașterii, marea gravidă lasă rudele în căutarea unui colț în care colțul nou-născut va fi în siguranță. Ea rămâne în acest adăpost în primele câteva zile, hrănindu-și puiul cu lapte și ascunzându-l de prădători.
  4. De îndată ce mânzul devine mai puternic și se ridică cu încredere în picioare, iepurele cu el caută turma abandonată. Continuă să hrănească coltul cu lapte de la șase luni până la 8 luni, până când puiul trece în cele din urmă la alimentele adulte.

Mustang dietele constau exclusiv din plante. Ele sunt servite de ierburi, frunze de tufișuri și copaci și chiar de lăstari de copaci tineri.

Împotriva numeroșilor pradăți, caii sălbatici folosesc adesea viteza lor, fugind. În acest caz, liderul poate sta și ține pasul, iar femela sa își asumă rolul de ghid și conduce toată lumea într-un loc sigur.

Dar dacă zborul este imposibil, Mustangii pot intra în luptă cu prădătorii. La comanda liderului, femelele sunt bătute împreună, ascunzând puii între ei. Bărbații se aliniază în jurul lor rotunjite sau ovale, în timp ce își transformă crupa în inamic. Această poziție vă permite să utilizați picioarele posterioare pentru impact. Puțini puternici, cele mai îngrozitoare mijloace de apărare ale mustangului, capabile să spargă craniul și să zdrobească oasele oricărui prădător. Cel mai periculos inamic natural al acestei specii este puma. Datorită dexterității sale, este capabilă să evite loviturile și să sară pe spatele cailor, ajungând până la gât.

Zona și influența omului

Descrierea cailor MustangLocul nașterii lui Mustangs este America în mod unic, dar unii dintre ei trăiesc pe continentul eurasiatic. Patria istorică este prairies - pășuni din America de Nord. Pe parcursul perioadei de glorie, specia a numărat mai mult de două milioane de indivizi pe întreg teritoriul Lumii Noi. Cu toate acestea, în curând, triburile indiene au început să extermine masiv frumos stepa de dragul cărnii comestibile și piei puternice. Ca urmare, numărul de mustanguri a scăzut drastic și astăzi nu este mai mare de 30-35 mii capete.

Mustangurile au fost, de asemenea, distribuite pe scară largă în America de Sud. Potrivit oamenilor de știință au ocupat teritorii de la Paraguay până la Strâmtoarea Magellan. Progresul către nord a fost împiedicat de o specie de muște paraguayene. O insectă ovipară lovită de buricul mânzilor nou-născuți. Când larvele au ieșit din ouă, mânjitorii au murit, devenind mâncarea din greutatea copiilor.

În prezent, exterminarea necontrolată a pus pe Mustangs un prag de dispariție. În sălbăticie, potrivit zoologilor, nu există mai mult de douăzeci de mii de indivizi. Protejând specia de dispariția totală, americanii i-au învins pe reprezentanții săi în parcuri și rezervații naționale. În multe state, uciderea unui mustang a devenit o infracțiune penală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Caracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă catCaracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă cat
Cainii cei mai frumosi si celebri din lumeCainii cei mai frumosi si celebri din lume
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Cerbul european. Descrierea animaluluiCerbul european. Descrierea animalului
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
» » Mustanguri - cai liberi de prairie sălbatică
© 2018 amigda.ru