amigda.ru

Panda mare sau urs de bambus

Unde trăiesc panda mare sau ursul de bambus?Un panda mare sau un urs de bambus este o specie de mamifere aparținând familiei ursului. Acesta este un animal vechi și valoros, care este un simbol al Chinei. El este atât de iubit și respectat acolo încât l-au pus sub protecția legii. Uciderea unui animal este amenințată cu pedeapsa cu moartea. A confunda cu cineva este dificilă, datorită culorii caracteristice alb-negru. Zonele montane din Republica Chineză: Tibet și Sichuan - o zonă naturală în care trăiesc panda. El preferă să trăiască în păduri mixte de conifere, unde există bambus.

Panda mare: descriere, caracteristici

Pandele sunt numite două specii de pradă asiatice, asemănătoare cu cele ale datelor externe și ale modului de viață, dar aparținând unor familii diferite. În ciuda identității ursului, panda a fost considerată de mult timp un reprezentant al ratonului.

Descrierea aspectului

Ursul are destul de mare, cu o masă medie de 70-120 kg și o înălțime de până la 1,5 m. Masculii sunt mai mari la femele cu aproximativ 10%. Corpul lor este voluminos, cu o acoperire groasă de blană. Coada, spre deosebire de medalie, lungă. Picioare scurte și masive, cu picioare mici. Când se plimba, nu se plimba complet pe picioarele posterioare. Pentru a facilita captarea bambusului, există deșeuri de piele între degete. Dinții rădăcini sunt mai groși și mai largi, ceea ce permite șlefuirea tulpinilor de bambus.

Ca și alți reprezentanți ai pandelor de urși au un fizic masivCapul este de asemenea imens, dar este proporțional cu un corp. Botul este plictisitor, în partea de sus a capului sunt urechi mari. Sunt alocate culoare neagră standard pe fundal alb: pahare în jurul ochilor, urme pe labele, umerii și urechile. Calmei aparente a ursului, înșelătoare. Cu ghearele sale ascuțite, el poate provoca pagube substanțiale inamicului. O caracteristică caracteristică este degetul proeminent pe labele.

Unde trăiesc pandele și comportamentul caracteristic?

În natură, pandele au perimetru limitat de distribuție - Pădurile umede din sudul și centrul Chinei. Zona aproximativă a continentului este de 30 mii kilometri pătrați. km. Ei sunt niște indivizi izolați, care nu intră pe teritoriul fraților lor. Toată lumea marchează posesiunile lor, lăsând zgârieturi pe coaja de copac. Ei urc perfect în copaci și înot, dar preferă să trăiască pe uscat.

Cel mai activ pe timp de noapte. În timpul zilei se află în goluri sau în crăpăturile rock, unde se află într-o stare în starea inactivă.

Există o serie de fapte interesante legate de stilul de viață:

  • În mod constant mestecați tulpini de bambus, cu excepția somnului în timpul iernii și în timpul zilei.
  • Dieta principală a pandei este bambusul, deși strămoșii săi au fost carnivoriMajoritatea dietei constă în alimente vegetale. Aceasta include nu numai bambus, ci și alte produse alimentare: rădăcini, rădăcini, coajă, fructe de pădure și ciuperci, iarbă, flori. O delicatesă rară este mierea din albinele sălbatice. Uneori poate ataca mamifere mici.
  • Din volumul total de alimente absorbite, nu mai mult de 17-18% este absorbit.
  • Sarcina pandelor durează între 95 și 160 de zile. De obicei se nasc doi pui de urs, doar unul moare. O mamă este capabilă să părăsească un pui exclusiv.

Se pare că urșii sunt foarte tăcuți, dar ei face sunete neobișnuite când comunicați. Acest lucru seamănă cu beția copiilor. Când sunt iritați sau furioși, ei mârresc sau mârâiesc. Vorbitorul vorbește despre starea păstrată a ursului, este mai bine să nu se apropie de el. Catelusii pot scartai și pot scuipa.

Reproducerea Marii Panda

Odată cu debutul sezonului de reproducere, femelele devin activă brusc. Pentru a atrage bărbați, ei emit un miros specific. Conform observațiilor științifice, acest comportament este tipic pentru indivizii care se gândesc sexual. Reprezentanții bărbați încep să concureze pentru campionat, încercând să câștige înapoi ursul preferat.

Sezonul de căsătorie durează din martie până în mai. Febra durează 2-4 zile, când trece vigoarea anterioară a femelelor. Ei devin prea agitați, își pierd apetitul. După împerechere, vine o sarcină, care durează aproximativ 5-6 săptămâni. Cubii se nasc la sfarsitul verii sau toamnei. Bebelușii apar orbi și lipsiți de apărare, cu un fuzz ușor. Greutatea fiecăruia variază între 50-160 gr.

Panda mare ii ingrijeste puii de pana la 18 luniMama Bear are grijă de copiii ei. Îi ajută să facă o poză confortabilă pentru laptele care suge. De până la 15 ori pe zi, la mamifere se aplică nou-născuți. Durata fiecărei hrăniri, nu mai puțin de 30 de minute. La 3 săptămâni pot deschide ochii și la 3-4 luni încep să se miște independent. La puii de urs mami rămân până la 18 luni, și din lapte sunt separate în 45-46 săptămâni.

Trebuie remarcat faptul că pandele în captivitate cresc slab. Cel mai adesea se nasc gemeni. Dintre acestea, femeia alege cel mai puternic și se ocupă de el. Cel de-al doilea, de obicei moare.

Ce pungi mari mănâncă?

Numai numele de "urs de bambus", vorbește de la sine. Aceste animale sunt considerate carnivore, deși dieta lor principală este vegetativă. Ei s-au adaptat să folosească ordinea 30 de specii de bambus. Mâncarea se duce la rădăcini, lăstari tineri, chiar tulpini vechi. Cu fălcile lor puternice, se sfărâmă secțiuni din lemn.

Sistemul lor digestiv este pe deplin adaptat pentru a digera astfel de materii prime. Esofagul și stomacul acoperite cu membrană mucoasă, care previne leziunile cauzate de cioburi. Din moment ce vegetația este slab digerată, urșii trebuie sa mananci pana la 15-18 kg pe zi. Astfel, își pot menține vitalitatea. Tot timpul de veghe, de aproximativ 10-12 ore pe zi, ei mestec constant.

O dietă slabă nu permite pandelor mari să stocheze energia mult timp. Aceasta determină perimetrul limitat unde pot trăi. Doar nu ai suficientă forță pentru tranziții lungi. Uneori panda încercați:

  • Panda mănâncă nu numai bambus, dieta poate include o varietate de alimenteciuperci;
  • fructe de pădure;
  • bulbi de ierburi;
  • insecte;
  • ouă;
  • hoit;
  • și alte produse.

Apa este luată, în principal din tulpini de bambus. În fiecare zi coboară în rezervoare și acolo absorb volumul care le lipsește.

Cu conținut artificial meniul nutrițional la ele mai variat: o trestie de zahăr, orez, fructe, biscuiți din fibre, mere, morcovi, cartofi.

Pana in prezent, durata medie de viata a pandelor este de 25-30 de ani. Odată ce lumea a învățat despre astfel de urși neobișnuiți, numărul raidurilor de braconaj a crescut. Pieile acestor animale valoroase sunt în mod constant vânate. În ciuda pedepselor severe pentru uciderea pandelor, costurile ridicate ale producției se suprapun. În grădinile zoologice - acesta este unul dintre cele mai populare exemplare, atrăgând întotdeauna atenția.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiesc elefanții și ce afectează durataCâți ani trăiesc elefanții și ce afectează durata
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Ce sunt perdelele din bambus în role pentru ferestreCe sunt perdelele din bambus în role pentru ferestre
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
American curl, descriere și descriereAmerican curl, descriere și descriere
Cum se utilizează o masă de bambus de masajCum se utilizează o masă de bambus de masaj
» » Panda mare sau urs de bambus
© 2018 amigda.ru